Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Συνάντηση Νίκου Τσούκαλη με τη νέα Διοίκηση της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Πατρών με θέμα: "προβλήματα του αγροτικού κόσμου"

Με τη νέα Διοίκηση της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Πατρών συναντήθηκε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης.

Η συνάντηση που ήταν προγραμματισμένη, επισπεύθηκε εν όψει των κινητοποιήσεων των αγροτών. Το θέμα της συζήτησης ήταν τα ιδιαίτερα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος, πέρα από τα επίκαιρα ζητήματα όπως κόστος παραγωγής, παραγωγή, επιστροφή ΦΠΑ, κόστος πετρελαίου κ.α.. Επίσης συζητήθηκαν τα διαχρονικά – διαχειριστικά προβλήματα της ΕΓΣ Πατρών και αναζητήθηκαν τρόποι επίλυσής τους. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την διευκόλυνση εξόφλησης του άτοκου δανείου με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, την επείγουσα αναθεώρηση του νόμου για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς και γενικά τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί της Αχαΐας.

 
Ο κ. Τσούκαλης δήλωσε ότι η γενική ανασυγκρότηση της παραγωγικής δομής της χώρας πρέπει να αρχίζει από τον πρωτογενή τομέα και επισήμανε ότι προς την κατεύθυνση αυτή υπάρχει καθυστέρηση. Η νέα γενιά αγροτών έχει αναλάβει τα ηνία της αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου της χώρας με δράσεις που αντιμετωπίζουν ολιστικά το ζήτημα. Δράσεις σύμφωνες με την σύγχρονη οργάνωση των παραγωγών με επιχειρηματικά στοιχεία και παραγωγικές επενδύσεις και όχι με επιδοματικές τακτικές.

Προς αυτή την κατεύθυνση τόσο ο βουλευτής όσο και η Δημοκρατική Αριστερά έχουν καταθέσει ολοκληρωμένες προτάσεις και σύντομα θα δρομολογηθεί η υλοποίησή τους.

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Συνάντηση με Γ.Γ. ΥΠΕΚΑ για τους κατολισθήσιμους οικισμούς της Αιγιάλειας.

Το μεγάλο κοινωνικό οικονομικό πρόβλημα που έχει αιφνιδίως ανακύψει από την απαγόρευση ανοικοδόμησης σε δέκα (10) οικισμούς της Αιγιάλειας, που έχουν χαρακτηρισθεί ως κατολισθήσιμοι από την περίοδο της Δικτατορίας, πρόκειται να τεθεί στον Κο Αλεξιάδη Γεν. Γραμματέα του ΥΠΕΚΑ. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 29-01-2013 με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Αιγίου Κο Ταξιαρχόπουλο, τον Αντιδήμαρχο Αιγιαλείας Κο Παλαιολόγο και τον Βουλευτή Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Κο Νίκο Τσούκαλη.






Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Συνάντηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, με το δήμαρχο της Πάτρας Γιάννη Δημαρά

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ και βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Τσούκαλης, συναντήθηκαν με το δήμαρχο της Πάτρας, Γιάννη Δημαρά.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τα μεγάλα προβλήματα της πόλης και ιδιαίτερα το ζήτημα του λιμανιού της Πάτρας. Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Φ. Κουβέλης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η αναγκαία αξιοποίηση, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, του λιμανιού της Πάτρας σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ανατρέψει, αλλά αντίθετα να συνυπολογίσει την ειλημμένη, συμβατική υποχρέωση της ελληνικής πολιτείας να προχωρήσει στην οριστική παραχώρηση προς το Δήμο Πατρέων τμήματος της λιμενικής ζώνης 3.500 μέτρων που περιγράφεται στη σύμβαση της προσωρινής παραχώρησης που υπεγράφη στις 24/01/12 μεταξύ του Οργανισμού Λιμένος Πατρών και του Δήμου Πατρέων.

Κατόπιν αυτών, πρέπει άμεσα να προωθηθούν όλες οι νομοθετικές και διοικητικές ενέργειες ώστε να εξαιρεθεί από τη διαδικασία παραχώρησης το πιο πάνω τμήμα της Λιμενικής Ζώνης».






Σημαντική απώλεια δημοσίων εσόδων λόγω εκτεταμένης φοροδιαφυγής στις ιχθυόσκαλες της χώρας


ΕΡΩΤΗΣΗ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ
Το θέμα της σημαντικής απώλειας δημοσίων εσόδων, λόγω εκτεταμένης φοροδιαφυγής στις ιχθυόσκαλες της χώρας, φέρνει στη Βουλή με ερώτησή του ο βουλευτής Αχαΐας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης. Σύμφωνα με τη διοίκηση του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ), στο διαχειριστικό έλεγχο 2008-2010 υπήρξαν μεγάλα κενά ως προς την είσπραξη και διεκδίκηση εσόδων του Δημοσίου, δηλαδή του τέλους 2% που εισπράττεται επί των τιμολογίων.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Ομιλία Νίκου Τσούκαλη στην Ολομέλεια της Βουλής για την επίκαιρη επερώτηση της ΔΗΜΑΡ σχετικά με την πάταξη της φοροδιαφυγής,

Eπίκαιρη επερώτηση δεκαέξι Βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, σχετικά με τον εκσυγχρονισμό των φοροελεγκτικών μηχανισμών και την πάταξη της φοροδιαφυγής.


(ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ 19.11.2012)

Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής, του Βουλευτή Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νικολάου Τσούκαλη για την επίκαιρη ερώτηση σχετικά με την ανάγκη διατήρησης των ιστορικών υποδομών της «ΑΧΑΪΑ ΚΛΑΟΥΣ».

Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής,  του Βουλευτή Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς  Νικολάου Τσούκαλη   για την επίκαιρη ερώτηση προς τους Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και Τουρισμού, σχετικά με την ανάγκη διατήρησης των ιστορικών υποδομών της «ΑΧΑΪΑ ΚΛΑΟΥΣ».

(ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ 3.12.2012)

Δήλωση Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου, βουλευτή Αχαΐας Νίκου Τσούκαλη για την Ολυμπία Οδό.


«Δικαιολογημένες είναι οι αντιδράσεις των φορέων και των κοινωνιών της Ηλείας, Μεσσηνίας, Αχαΐας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας και γενικότερα του υποβαθμισμένου Δυτικού άξονα της χώρας για τη φημολογούμενη περικοπή του συμβατικού έργου της Ολυμπίας οδού μέχρι και την Πάτρα και όχι μέχρι την Τσακώνα.

Η Δημοκρατική Αριστερά, θα συμβάλει ουσιαστικά ώστε το χρονοδιάγραμμα και οι χρηματοδοτικοί πόροι για την πλήρη και έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου να προσδιορίζονται στην σύμβαση που καταρτίζεται και θα ψηφιστεί από τη Βουλή».





Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Συρρίκνωση του Πανεπιστημίου Πατρών

Κατηγορηματική διάψευση περί μεταφοράς σχολών ή τμημάτων του Πανεπιστήμιου Πατρών


Δεν έχει τεθεί ούτε καν ως θέμα η συρρίκνωση του Πανεπιστημίου Πατρών και η μεταφορά σχολών ή τμημάτων σε άλλα Πανεπιστήμια, σύμφωνα με κατηγορηματικές δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Παιδείας προς τον βουλευτή Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκο Τσούκαλη. Εκφράζονται μάλιστα απορίες από πού εκπορεύονται οι φήμες αυτές.

Παρόλα αυτά ο βουλευτής κατέθεσε για το θέμα σχετική ερώτηση ώστε να υπάρχουν έγγραφες δεσμεύσεις.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης είναι το εξής:

Σε ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας βρίσκονται οι επιτυχόντες των προκηρύξεων 8Κ/2008 και 9Κ/2008 του ΑΣΕΠ, μετά και την 2303/2012 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών.

Το θέμα του ιδιότυπου καθεστώτος ομηρίας των επιτυχόντων στις προκηρύξεις 8Κ/2008 και 9Κ/2009 του ΑΣΕΠ φέρνει στη Βουλή με ερώτησή του ο βουλευτής Αχαΐας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης και ερωτά τους Υπουργούς, Εργασίας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε ποιες ενέργειες έχουν προβεί ή προτίθενται να προβούν σχετικά με τους επιτυχόντες της προκήρυξης 8Κ/2008 μετά και τη δικαστική τους δικαίωση, και τους επιτυχόντες της προκήρυξης 9Κ/2008 που δεν διορίστηκαν στην ΑΤΕ αλλά προσελήφθησαν στο ΙΚΑ.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής: