Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Διακομματική ερώτηση για την παραχώρηση της παραλιακής ζώνης.

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ, ΑΝΔΡΕΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΝΙΚΟ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Διακομματική ερώτηση, για την παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου κατέθεσαν οι βουλευτές του νομού, Μαρία Κυριακοπούλου, Νίκος Νικολόπουλος, Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος και Νίκος Τσούκαλης.


Οι τέσσερεις βουλευτές συντονίζοντας τη δράση τους, για το θέμα του παραλιακού μετώπου (ενόψει και της αυριανής κινητοποίησης στο μόλο) παρεμβαίνουν μεταφέροντας στους αρμόδιους υπουργούς το καθολικό αίτημα της πόλης για απόδοση του θαλάσσιου μετώπου, και τους ερωτούν, σε ποια φάση βρίσκεται η διαδικασία υπογραφής των πράξεων παραχώρησης και πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί.


Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Στερούν το ειδικό τέλος των ΑΠΕ απ’ τους καταναλωτές γύρω απ’ το Αιολικό Πάρκο του Παναχαϊκού.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Οι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας των δημοτικών και κοινοτικών διαμερισμάτων, εντός των διοικητικών ορίων των οποίων είναι εγκατεστημένοι σταθμοί Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, στερούνται την έκπτωση που τους παρέχει ο νόμος 3851/2010 και αντί να πιστώνονται οι λογαριασμοί της ΔΕΗ, αισθάνονται εμπαιζόμενοι βλέποντας τους λογαριασμούς τους να φουσκώνουν εξ αιτίας των πρόσφατων αυξήσεων στη τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Το παραπάνω θέμα που αφορά τους καταναλωτές γύρω απ’ το Αιολικό Πάρκο του Παναχαϊκού (Σελά, Αργυρά, Πλατάνι, Σούλι κλπ) φέρνει με ερώτησή του στη βουλή ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης.

Να διατηρηθεί η αυτόνομη λειτουργία του Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΣΤΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ

 
Επίσκεψη στο Ειδικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Δυτικής Ελλάδος, πραγματοποίησε ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης, ανταποκρινόμενος σε πρόσφατο κάλεσμα των φορέων του νοσοκομείου προς το υπουργείο αλλά και προς όλους τους φορείς της περιοχής για την αποτροπή κάθε σκέψης για τη συγχώνευσή του και την αναστολή της λειτουργίας του αλλά την περαιτέρω ανάπτυξη και σωστή λειτουργία του, προς όφελος των ασφαλισμένων της ευρύτερης περιοχής.

Να, πως η κυβέρνηση υπονόμευσε τη χώρα!

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ


Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών σχετική με την κατανομή κατοχής του Ελληνικού χρέους από Ελληνικούς και ξένους φορείς, κατέθεσε στη βουλή ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης.


Στην ερώτησή του ο κ. Τσούκαλης αναφέρει πως, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση αξιολόγησης της Ελληνικής Οικονομίας, κατά το διάστημα από το Σεπτέμβριο 2009 έως τον Ιούνιο 2010, οι ξένες τράπεζες και funds απαλλάχτηκαν 60 δις € ελληνικού χρέους, οι δε εγχώριοι φορείς (τράπεζες, ταμεία) επιβαρύνθηκαν περίπου 70 δις € ελληνικού χρέους.


Από τα παραπάνω στοιχεία προκύπτει με σαφήνεια ότι συστηματικά και μεθοδευμένα (;) η κυβέρνηση μετατρέπει το εξωτερικό χρέος σε εσωτερικό επιβαρύνοντας ασφυκτικά τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τις Ελληνικές Τράπεζες αλλά και εξασθενώντας τη διαπραγματευτική ισχύ της χώρας.


Ο βουλευτής ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό τα ακριβή στοιχεία κατοχής του χρέους από τον Ιανουάριο 2009 έως και σήμερα, πως ακριβώς διαμορφώθηκε και πως αξιολογείται από την κυβέρνηση η διαφοροποίηση της κατανομής αυτής.


Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Προτάσεις Τσούκαλη για το κυκλοφοριακό.

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα συναντίληψης και συναπόφασης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η συνάντηση του Δημάρχου Πατρέων κ. Δημαρά με τους βουλευτές του νομού για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης. Οι δύο βασικές εισηγήσεις του Δημάρχου για την επιδότηση των αστικών συγκοινωνιών και για σημειακές παρεμβάσεις έγιναν αποδεκτές.


Μετά τη συνάντηση ο κ. Τσούκαλης έκανε την ακόλουθη δήλωση: