Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Συνάντηση Νίκου Τσούκαλη με τη νέα Διοίκηση της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Πατρών με θέμα: "προβλήματα του αγροτικού κόσμου"

Με τη νέα Διοίκηση της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Πατρών συναντήθηκε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης.

Η συνάντηση που ήταν προγραμματισμένη, επισπεύθηκε εν όψει των κινητοποιήσεων των αγροτών. Το θέμα της συζήτησης ήταν τα ιδιαίτερα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος, πέρα από τα επίκαιρα ζητήματα όπως κόστος παραγωγής, παραγωγή, επιστροφή ΦΠΑ, κόστος πετρελαίου κ.α.. Επίσης συζητήθηκαν τα διαχρονικά – διαχειριστικά προβλήματα της ΕΓΣ Πατρών και αναζητήθηκαν τρόποι επίλυσής τους. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την διευκόλυνση εξόφλησης του άτοκου δανείου με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, την επείγουσα αναθεώρηση του νόμου για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς και γενικά τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί της Αχαΐας.

 
Ο κ. Τσούκαλης δήλωσε ότι η γενική ανασυγκρότηση της παραγωγικής δομής της χώρας πρέπει να αρχίζει από τον πρωτογενή τομέα και επισήμανε ότι προς την κατεύθυνση αυτή υπάρχει καθυστέρηση. Η νέα γενιά αγροτών έχει αναλάβει τα ηνία της αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου της χώρας με δράσεις που αντιμετωπίζουν ολιστικά το ζήτημα. Δράσεις σύμφωνες με την σύγχρονη οργάνωση των παραγωγών με επιχειρηματικά στοιχεία και παραγωγικές επενδύσεις και όχι με επιδοματικές τακτικές.

Προς αυτή την κατεύθυνση τόσο ο βουλευτής όσο και η Δημοκρατική Αριστερά έχουν καταθέσει ολοκληρωμένες προτάσεις και σύντομα θα δρομολογηθεί η υλοποίησή τους.