Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

2012 ΕΥΧΕΣ

Καταδίκη για μίζες γερμανικών υποβρυχίων στην Ελλάδα

Κοινή ερώτηση των Φώτη Κουβέλη, Νίκου Τσούκαλη και του ανεξάρτητου βουλευτή Βασίλη Οικονόμου για τις μίζες γερμανικών υποβρυχίων


Το Πρωτοδικείο του Μονάχου καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 2 χρόνων με αναστολή δύο πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της Ferrostaal με την κατηγορία της δωροδοκίας αξιωματούχων στην Ελλάδα και την Πορτογαλία για πωλήσεις γερμανικών υποβρυχίων. Εκτός του προστίμου των 36.000 και 18.000 ευρώ αντίστοιχα που τους επιβλήθηκε, η ίδια η εταιρία θα πρέπει να καταβάλει πρόστιμο ύψους 140 εκατομ. ευρώ.

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Αναξιοποίητα 30 δις ευρώ για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων στην Ευρώπη

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜ.ΑΡ


Αναξιοποίητα παραμένουν 30 δισεκατομμύρια ευρώ του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου που προορίζονται για την κατάρτιση και απασχόληση των νέων ανέργων, την ώρα που η ανεργία έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις προσεγγίζοντας το 50%.


Τα παραπάνω αναφέρουν σε ερώτηση που κατέθεσαν στη βουλή οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός. Οι τέσσερεις βουλευτές ερωτούν τον αρμόδιο υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, σε ποιες ενέργειες έχει προβεί ώστε να αξιοποιήσει τα κονδύλια του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, καθώς και ποιες πρωτοβουλίες προτίθεται να αναλάβει ώστε να ενταχθεί η προώθηση της απασχόλησης των νέων μεταξύ των εθνικών μεταρρυθμίσεων.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Συνάντηση φορέων της Πάτρας με τον Υπουργό Οικονομικών για την παραχώρηση του λιμένα Πάτρας

Ένας χρόνος…εμπαιγμός!

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ


Πλήρη άγνοια για το επιτακτικό πάνδημο αίτημα της παραχώρησης τμημάτων της λιμενικής ζώνης εξέφρασε ο καθ’ ύλην αρμόδιος Υπουργός και Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Βενιζέλος στα εμβρόντητα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας. Απαξιώνοντας προηγούμενες διαδικασίες, διαβουλεύσεις και Πρωθυπουργικές υποσχέσεις. Διέγραψε εργώδεις προσπάθειες του Δημοτικού Συμβουλίου, των φορέων της πόλης, βουλευτών, κλπ. και από τούδε και στο εξής δήλωσε… παρών για την επίλυση του θέματος.


Η αίσθηση του απόλυτου εμπαιγμού για όσα προηγήθηκαν αλλά και έντονες επιφυλάξεις για τις νέες δεσμεύσεις ήταν διάχυτο σε όσους συμμετείχαν στη συνάντηση.


Από το βουλευτή επισημάνθηκε η απουσία αντίληψης για συνέχεια του κράτους αλλά και ο κίνδυνος η κρίσιμη εξέλιξη να εγκλωβιστεί στους διαγκωνισμούς και στους μικροκομματικούς σχεδιασμούς των εταίρων της μεταβατικής και βραχύβιας κυβέρνησης. Επίσης χαρακτήρισε «απαράδεκτη την προσπάθεια του κ. Αντιπροέδρου να μετακυλήσει τις ευθύνες για το αδιέξοδο στους φορείς μιας ολόκληρης πόλης σε αντίθεση με τη κραυγαλέα παρελκυστική τακτική της προηγούμενης κυβέρνησης της οποίας ήταν επίλεκτο μέλος.»

Με ρυθμούς χελώνας η αποκατάσταση του Δικαστικού Μεγάρου

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΝΙΚΗΤΙΑΔΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜ.ΑΡ

Με ρυθμούς χελώνας προχωρά η διαδικασία αποκατάστασης του Δικαστικού Μεγάρου της Πάτρας, αφού βρισκόμαστε ακόμη στη διαδικασία εξόφλησης του μελετητή. Απομένει η έγκριση της πίστωσης για το έργο «Επισκευή και αποκατάσταση περιμετρικού γείσου και στηθαίου, διατηρητέου Δικαστικού Μεγάρου Πατρών» από την Διεύθυνση Οικονομικού του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ύψους 414.281 €, η δημοπράτηση του έργου από την Διεύθυνση Αναστήλωσης Νεωτέρων και Σύγχρονων Μνημείων του ΥΠ.ΠΟΤ και βέβαια η.…εκτέλεση των εργασιών!

Τα παραπάνω προκύπτουν από την απάντηση του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νικητιάδη σε ερώτηση των βουλευτών της ΔΗΜ.ΑΡ Νίκου Τσούκαλη και Γρηγόρη Ψαριανού.

Το κείμενο της απάντησης του ο κ. Νικητιάδης έχει ως εξής:

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Να παραχωρηθούν τα ιχθυοτροφεία Πάπα και Πρόκοπου στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Αναφορά προς τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Ανάπτυξης, προκειμένου η Διοίκηση και εκμετάλλευση των ιχθυοτροφείων Πάπα και Προκόπου να παραχωρηθεί στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας ,κατέθεσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης.
Ο κ. Τσούκαλης ζητά την υιοθέτηση της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου, προκειμένου να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση απ’ τα δύο υπουργεία, ώστε να καταστεί δυνατή η μεταβίβαση των ιχθυοτροφείων της περιοχής στο φυσικό τους αποδέκτη.

Επιτυχημένη η περιοδεία του Νίκου Τσούκαλη στο Λασίθι

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η περιοδεία του βουλευτή Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκου Τσούκαλη στο Λασίθι.

Το πρωί της Παρασκευής 16-12-2011 ο κ. Τσούκαλης συναντήθηκε με το Δήμαρχο Αγίου Νικολάου Δημήτρη Κουνενάκη πολλούς δημοτικούς συμβούλους και στελέχη του Δήμου όπου έγινε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση γενικότερα για τη δύσκολη συγκυρία και ειδικότερα για τα προβλήματα αλλά και τις δυνατότητες της Αυτοδιοίκησης.

Ακολούθως επισκέφτηκε τη ΔΟΥ Αγίου Νικολάου και συζήτησε με τη διευθύντρια τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή. Το μεσημέρι επισκέφτηκε στο Δημαρχείο Ιεράπετρας, το Δήμαρχο Σήφη Αναστασάκη και συζήτησαν παρουσία και του περιφερειακού συμβούλου Γιάννη Γουλιδάκη τοπικά και γενικότερα θέματα.

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Στη βουλή το θέμα της περικοπής των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων των ΟΤΑ της χώρας

ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜ.ΑΡ

 
Το θέμα της περικοπής κατά 15% των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων των ΟΤΑ της χώρας, φέρνουν με ερώτησή τους στη βουλή οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός.


Οι τέσσερεις βουλευτές επισημαίνουν τον κίνδυνο να οδηγηθούν οι ΟΤΑ σε πλήρη αδυναμία λειτουργίας και ερωτούν τους υπουργούς Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, εάν προτίθεται η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους ΟΤΑ και να μην τους οδηγήσει σε πλήρη αδράνεια, επανεξετάζοντας την απόφασή της.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής: