Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Στη βουλή το θέμα για το «χαράτσι» των αποκωδικοποιητών

Για άνιση μεταχείριση των τηλεθεατών της Αχαΐας κάνει λόγο ο κ. Τσούκαλης


Στη βουλή φέρνει το ζήτημα του εξαναγκασμού των τηλεθεατών της Αχαΐας, να προμηθευτούν αποκωδικοποιητές προκειμένου να μπορούν να βλέπουν τα αθηναϊκά κανάλια, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης με ερώτησή του προς τον υπουργό Επικρατείας. Στην ερώτησή του ο κ. Τσούκαλης αναφέρει:
Οργή και αγανάκτηση επικρατεί στους κατοίκους της Αχαΐας, οι οποίοι αναγκάζονται να πληρώσουν «χαράτσι» για την αγορά και εγκατάσταση αποκωδικοποιητή, προκειμένου να βλέπουν τα αθηναϊκά κανάλια από τις 3-2-2012.

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Άθροισμα περιβαλλοντικών διατάξεων, χωρίς ενιαίο υπόβαθρο συνεκτικής περιβαλλοντικής πολιτικής


Το νομοσχέδιο για την ποινική προστασία του περιβάλλοντος

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ


Ως Δημοκρατική Αριστερά, προβληματιστήκαμε πάρα πολύ για το τι θέση θα πάρουμε, όσον αφορά την αρχή του νομοσχεδίου, δηλαδή αν θα τοποθετηθούμε υπέρ ή κατά. Αυτό βεβαίως οφείλεται στο γεγονός ότι το περιεχόμενο του νομοσχεδίου διαμορφώνει διάφορα ισοζύγια, τα οποία μας δυσκόλευαν πάρα πολύ στο να κρίνουμε και να αξιολογήσουμε ποιο βαραίνει περισσότερο απ’ όλα. Παραδείγματος χάριν, τα δύο πρώτα κεφάλαια που αφορούν την ενσωμάτωση των δύο Οδηγιών 98 και 99 είναι προφανές ότι τα στηρίζουμε. Το δηλώσαμε και στην Επιτροπή. Όμως, το Κεφάλαιο Γ’ το οποίο έρχεται να διορθώσει –κατά την εκτίμησή μας- προηγούμενες λανθασμένες επιλογές σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να μας βρει σύμφωνους σε πολλά του σημεία, τα οποία θεωρούμε ότι είναι τόσο, μα τόσο πολύ σοβαρά που δεν μας επιτρέπουν να τοποθετηθούμε θετικά στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Επιτακτική ανάγκη, η παροχή βοήθειας και στους άστεγους μετανάστες

Η Ν.Ε της Δημοκρατικής Αριστεράς Αχαΐας και ο βουλευτής Νίκος Τσούκαλης έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

Οι πρωτοβουλίες του κοινωνικού τομέα του Δήμου Πατρέων για τη φιλοξενία των αστέγων της πόλης μας σε χώρους του Δήμου, είναι ιδιαίτερα θετικές, δεδομένων των εξαιρετικά δύσκολων καιρικών συνθηκών που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή μας.


Οι πρωτοβουλίες όμως αυτές, δεν καλύπτουν το οξύ ανθρωπιστικό ζήτημα των αστέγων μεταναστών που βρίσκονται στην πόλη και περνάνε δύσκολες ώρες εκτεθειμένοι στη βαρυχειμωνιά.


Είναι γνωστή η πάγια θέση μας για την ανάγκη δημιουργίας χώρου υποδοχής μεταναστών στην πόλη. Ανεξάρτητα από την αποδοχή η μη της παραπάνω θέσης, οι συνθήκες επιβάλουν, αυτές τις δύσκολες ώρες, να υπάρξει μέριμνα του Δήμου για την έστω και προσωρινή φιλοξενία τους, αλλά και τη διανομή κλινοσκεπασμάτων, με τη συνδρομή εθελοντών και οργανώσεων.