Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Άμεση σύσταση Πρωτοβάθμιων Επιτροπών του ΟΑΕΔ (άρθρο 9 του Ν.2643/1998).

Ερώτηση της Δημοκρατικής αριστεράς προς την κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Πληροφορηθήκαμε από ενδιαφερόμενους που διορίζονται σε θέσεις του Δημοσίου Τομέα με την προκήρυξη του ΟΑΕΔ του 2008, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2643/1998 όπως έχει τροποποιηθεί, ότι δεν έχουν ορισθεί ο Πρόεδρος και τα μέλη των πρωτοβάθμιων τοπικών επιτροπών του άρθρου 9 του παραπάνω νόμου.
 Το αποτέλεσμα αυτής της παράλειψης της Διοίκησης του ΟΑΕΔ, είναι η συνεχιζόμενη ταλαιπωρία των υποψηφίων που περίμεναν από το 2008 τα αποτελέσματα και τώρα δεν μπορούν να διοριστούν στις θέσεις του Δημοσίου Τομέα για τις οποίες έχουν επιλεγεί, επειδή δεν λειτουργούν οι εν λόγω επιτροπές.


Ερωτάται η κ. Υπουργός:

Προτίθεστε και πότε να προχωρήσετε στην άμεση σύσταση των Πρωτοβάθμιων Επιτροπών του άρθρου 9 του Ν. 2643/98 και να δώσετε τέλος στην ταλαιπωρία των διοριζόμενων;


Οι ερωτώντες βουλευτές


Φώτης Κουβέλης
Θανάσης Λεβέντης
Νίκος Τσούκαλης
Γρηγόρης Ψαριανός

Υποβάθμιση λειτουργίας ΑΠΕ- ΜΠΕ και απόπειρα καθαίρεσης του εκλεγμένου εκπροσώπου των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο του πρακτορείου

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ


Με το άρθρο 1 του ΠΔ191/2008, το ΑΠΕ-ΜΠΕ εξαιρέθηκε, λόγω της ιδιάζουσας αποστολής του από τις ΔΕΚΟ. Επιπλέον, προβλέφθηκε η συμμετοχή ενός εκλεγμένου εκπροσώπου των εργαζομένων στο ΔΣ του πρακτορείου.


Βάσει του προαναφερθέντος Προεδρικού Διατάγματος, το ΑΠΕ-ΜΠΕ πρέπει να επιχορηγείται ετησίως με 15 εκατομμύρια ευρώ αλλά ο προϋπολογισμός για το 2011 προβλέπει μόλις 9.405.000 εκατομμύρια. Δεδομένου ότι μόνο για μισθοδοσία των 300 εργαζομένων χρειάζονται περίπου 12.000.000 ετησίως, είναι εμφανές ότι σύντομα θα τεθεί ζήτημα επιβίωσής του, ενώ ήδη για τρίτη φορά το τελευταίο 8μηνο υπήρξε καθυστέρηση περίπου 10-20 ημερών για την πληρωμή των υπαλλήλων.


Αναχρονιστικές συνθήκες λειτουργίας στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών Ηλείας


ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

 
Αλλεπάλληλα δημοσιεύματα του ημερήσιου τύπου το τελευταίο διάστημα αναφέρονται σε «έκθεση-σοκ» για τις απαράδεκτες συνθήκες λειτουργίας του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών και στο περιεχόμενο της ΄Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Μία υποτυπώδης λειτουργία, με ελλιπή στελέχωση και παντελή έλλειψη εξειδικευμένων επαγγελματιών υγείας, αποτελεί μια απαράδεκτη δομή που αντιβαίνει στην σύγχρονη αντίληψη για τη θεραπεία ψυχικών παιδικών παθήσεων και μας γυρνάει αρκετά χρόνια πίσω.

Ομιλίες Τσούκαλη στη βουλή για το νομοσχέδιο περί κλειστών επαγγελμάτων

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΤΟΥ Ν/Σ


«Αρχή της επαγγελματικής ελευθερίας. Κατάργηση αδικαιολόγητων περιορισμών στην πρόσβαση και άσκηση επαγγελμάτων»


Παρέμβαση του βουλευτή Ν. Τσούκαλη στην ολομέλεια της βουλής στο το ν/σ για τις συγκοινωνίες

Καταψήφισαν οι βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ.


Στην παρέμβασή του ο κ. Τσούκαλης τόνισε μεταξύ άλλων: "Συνεπής και σε συνέχεια όσων ανέφεραν οι δύο προηγούμενοι συνάδελφοι της Δημοκρατικής Αριστεράς θα προσπαθήσω και εγώ να διατυπώσω κάποιες απόψεις επί του νομοσχεδίου.


Θα ήθελα να ξεκινήσω από τις διακηρυγμένες θέσεις της Κυβέρνησης για το θέμα που διαπραγματεύεται το παρόν νομοσχέδιο, όπως διατυπώθηκαν δια στόματος του κυρίου Ρέππα κατά τις προγραμματικές δηλώσεις του 2009.

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

«Ουδείς αρμόδιος» για την παραχώρηση της λιμενικής ζώνης!!!

ΤΡΑΓΕΛΑΦΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΑΠ’ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Την ώρα που οι φορείς της πόλης ανέμεναν «τη μια και μοναδική» υπογραφή που έλλειπε για την παραχώρηση της λιμενικής ζώνης και την απόδοσή της στο Δήμο Πατρέων, τα «αρμόδια» υπουργεία πετάνε το μπαλάκι της (αν)αρμοδιότητας το ένα στο άλλο!!! Τα παραπάνω προκύπτουν απ’ τις απαντήσεις που πήρε στην από 11-1-2011 ερώτησή του ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης.

Καθυστέρηση διορισμών εκλεγμένων μελών Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού ΑΕΙ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ


Βλαπτική και αναίτια χαρακτηρίζεται από φορείς της Πανεπιστημιακής κοινότητας η παρατεταμένη καθυστέρηση που παρατηρείται στους διορισμούς των νέων μελών ΔΕΠ που έχουν εκλεγεί σύμφωνα με όλες τις τυπικές και νόμιμες διαδικασίες να υπηρετήσουν την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ο μέσος χρόνος αναμονής διορισμού υπολογίζεται στα δύο χρόνια, ενώ η λίστα των αδιόριστων πανεπιστημιακών δασκάλων αριθμεί 600 και πλέον άτομα . Τα νέα μέλη ΔΕΠ των ελληνικών πανεπιστημίων βιώνουν ένα ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας , καθώς αντιμετωπίζουν πρόβλημα ερευνητικής καθήλωσης και επιστημονικής στασιμότητας , ενώ ταυτόχρονα αναφέρεται ότι τα Πανεπιστήμια αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα στην εκπαιδευτική και ερευνητική λειτουργία τους λόγω έλλειψης προσωπικού.

Εκπόνηση ολοκληρωμένης μελέτης διαχείρισης του Μαλιακού κόλπου

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ



Σοβαρά προβλήματα ρύπανσης αντιμετωπίζει ο Μαλιακός κόλπος εξ’ αιτίας της συνεχιζόμενης απόρριψης αστικών και βιομηχανικών αποβλήτων, απορριμμάτων αλλά και φυτοφαρμάκων με συνέπεια την αργή και σταθερή υποβάθμισή του.


Όπως επισημαίνει η Κίνηση Πολιτών “ΜΑΛΙΑΚΟΣ SOS”, «μέχρι σήμερα τίποτα δεν έχει αλλάξει που να αναστρέφει την κατάσταση και να επιτρέπει να αισιοδοξούμε. Οι ρυπαντές του κόλπου παραμένουν ως μόνιμες απειλές. Καμιά παρέμβαση δεν έχει γίνει για τα αστικά λύματα, τα βιομηχανικά απόβλητα, τα ελαιοτριβεία, τα σκουπίδια, τα φυτοφάρμακα και τα λιπάσματα, τους στάβλους και τις κτηνοτροφικές μονάδες, την ευθυγράμμιση της κοίτης του υπερχειλιστή και την εκτροπή των νερών του Σπερχειού, τα μεγάλα έργα και τα ιχθυοτροφεία».

Θεσμικά και οικονομικά προβλήματα του Φορέα Ειδικού Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού των Πανεπιστημίων (Ε.Ι.ΔΙ.Π.)

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Τα θεσμικά και οικονομικά προβλήματα του φορέα του Ειδικού Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού των Πανεπιστημίων (Ε.Ε.ΔΙ.Π.), φέρνουν με ερώτησή τους στη βουλή οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης Θανάσης Λεβέντης Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός.

Στην ερώτησή τους οι 4 βουλευτές της Δημοκρατικής αριστεράς αναφέρουν:

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Κατάργηση της δωρεάν μετακίνησης ΑμΕΑ με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ


Η ασυμφωνία μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστικών Λεωφορείων, είχε σαν συνέπεια χιλιάδες άτομα με αναπηρία, να στερηθούν τη δωρεάν μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής για τις ευπαθείς ομάδες.


Τα παραπάνω αναφέρουν σε ερώτησή τους οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός, ερωτώντας τον αρμόδιο υπουργό για ποιο λόγο δεν επήλθε συμφωνία , σε ποιες ενέργειες θα προβεί εξαντλώντας κάθε περιθώριο για τη συνέχιση της δωρεάν μετακίνησης των ΑμΕΑ με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς και για ποιο λόγο δεν έγινε δεκτή τουλάχιστον η πρόταση για την καταβολή του μισού εισιτηρίου από τα ΑμεΑ και του άλλου μισού από το Υπουργείο.


Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Χαρακτηρισμός της αγροτικής γης υψηλής παραγωγικότητας

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Σειρά ερωτημάτων προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης διατυπώνει ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης σχετικά με το πρόβλημα που προέκυψε με τις ιδιοκτησίες που βρίσκονται εντός χαρακτηρισμένης γης υψηλής παραγωγικότητας και δεν μπορούν να αξιοποιηθούν ακόμη και αν δεν είναι παραγωγικά εκμεταλλεύσιμες.

Στην ερώτησή του ο κ. Τσούκαλης σημειώνει πως η διατήρηση και η διαφύλαξη της αγροτικής γης υψηλής παραγωγικότητας αποτελεί αδήριτη ανάγκη. Πλην όμως η Πολιτεία και η δημόσια Διοίκηση οφείλουν, στα πλαίσια της χρηστής διοίκησης, να μην υπεκφεύγουν μεταθέτοντας στους πολίτες τα ελλείμματα και τις παραλείψεις τους σε θέματα χωροταξικού σχεδιασμού. Οι Δ/νσεις Αγροτικής Ανάπτυξης οφείλουν να εξετάζουν κάθε περίπτωση διακριτά όπως η επιστήμη αλλά και η λογική επιβάλουν.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής: