Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Κίνδυνος διακοπής λειτουργίας της ΜΕΘ παίδων στο ΠΓΝ Ρίου

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜ.ΑΡ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΚΑΙ ΘΑΝΑΣΗ ΛΕΒΕΝΤΗ
Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης και Θανάσης Λεβέντης κατέθεσαν στη βουλή την ακόλουθη ερώτηση:


Τον κίνδυνο διακοπής της λειτουργίας της, αντιμετωπίζει η ΜΕΘ παίδων του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ρίου λόγω των σοβαρών ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Εδώ πάνω από ένα χρόνο η μονάδα λειτουργεί με 3 γιατρούς που ο καθένας τους εκτελεί 10 εφημερίες το μήνα και με 9 νοσηλευτές που τους χρωστούν πολλές άδειες και ρεπό.

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ

Ανακοίνωση της ΔΗΜ.ΑΡ Αχαΐας και του βουλευτή Νίκου Τσούκαλη


Οι κλιματικές αλλαγές και οι επιπτώσεις τους στο σύνολο της οικονομίας και στο φυσικό περιβάλλον είναι πλέον επιστημονικά ακλόνητες. Χωρίς δραστικές μειώσεις των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, η μέση πλανητική θερμοκρασία θα αυξηθεί ως το τέλος του αιώνα κατά 1,7°C - 7°C, σε σύγκριση με τα προβιομηχανικά επίπεδα. Οι σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στα οικοσυστήματα και στους ανθρώπινους πληθυσμούς είναι ήδη ορατές σε διεθνές αλλά και σε τοπικό επίπεδο.


Η διάβρωση των ακτών (Αιγιάλεια, Δυτική Πελοπόννησος) η καταστροφή ευαίσθητων οικοσυστημάτων (Λ/Θ Κοτυχίου) και η ερημοποίηση, είναι τα καμπανάκια του κινδύνου που πρέπει να μας αφυπνίσουν.

Σε απόγνωση 90 επενδυτές φωτοβολταϊκών σταθμών, λόγω χρεοκοπίας της εταιρείας klt AE


Την τραγική κατάσταση στην οποία περιήλθαν 90 επενδυτές φωτοβολταϊκών σταθμών, (κυρίως αγρότες) λόγω χρεοκοπίας της εταιρείας klt AE, επισημαίνουν με ερώτησή τους προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης και Νίκος Τσούκαλης.


Στην ερώτησή τους οι δύο βουλευτές αναφέρουν:


Τεράστιες και απρόβλεπτες κοινωνικές διαστάσεις τείνει να προσλάβει η οιονεί χρεοκοπία της εταιρείας «Κλιμαλεβητεχνική klt Ανώνυμη Εταιρεία», της μεγαλύτερης ίσως στον τομέα κατασκευής μονάδων ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκούς σταθμούς. Η διακοπή της δραστηριότητάς της έχει οδηγήσει στην απόλυτη οικονομική καταστροφή, προσωπική απόγνωση και ψυχική κατάρρευση περισσότερους από 90 ιδιώτες επενδυτές (κυρίως αγρότες), διασκορπισμένους σε όλη τη χώρα.

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΣΤΟ TVXS

Ειδική τράπεζα του δημοσίου να διοχετεύσει κονδύλια απευθείας στην αγορά η οποία πρέπει οπωσδήποτε να «ανασάνει».

Την παράκαμψη των τραπεζών με τη βοήθεια μιας ειδικής τράπεζας του Δημοσίου η οποία θα διοχετεύει τα διαθέσιμα κονδύλια απευθείας στην αγορά προτείνει ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης, ο οποίος περιγράφει το αδιέξοδο που επικρατεί από την άρνηση ή την αδυναμία των τραπεζών να δανείζουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Περί τα 106 δις ευρώ έχουν διαθέσει το ελληνικό Δημόσιο και τα ευρωπαϊκά ταμεία στο τραπεζικό σύστημα της χώρας, το οποίο ωστόσο διατηρεί κλειστές τις «στρόφιγγες». «Ωρολογιακή βόμβα» αποτελεί η συνεχιζόμενη απόσυρση καταθέσεων, εν μέσω του κλίματος ρευστότητας και ανασφάλειας στην ελληνική οικονομία.


Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

Η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ, αποφάσισαν να υιοθετήσουν τον προϋπολογισμό του ΠΑΣΟΚ για να μην αναλάβουν το κόστος να τον αλλάξουν.


Πρότεινε τη δημιουργία ευρωπαϊκού μηχανισμού παροχής εγγυήσεων προς τις επιχειρήσεις και όχι προς τις τράπεζες.


«Οι παραδοχές με βάση τις οποίες διαμορφώνονται τα μεγέθη του προϋπολογισμού είναι μη ρεαλιστικές και τον καθιστούν δυστυχώς άνευ αντικειμένου. Η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ, εταίροι της Κυβέρνησης συνεργασίας, αποφάσισαν να υιοθετήσουν εξ ολοκλήρου τον Προϋπολογισμό του κ. Βενιζέλου και της προηγούμενης Κυβέρνησης, για να μην αναλάβουν το κόστος να τον αλλάξουν»


Τα παραπάνω ανέφερε μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για τον προϋπολογισμό, στην ολομέλεια της βουλής, ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης, αναφέροντας πως η ΔΗΜ.ΑΡ θα τον καταψηφίσει.


«Τούτες τις δύσκολες ώρες για την κοινωνία» τόνισε ο κ. Τσούκαλης «επιβάλλεται η άμεση λήψη μέτρων για την προστασία των αδύναμων στρωμάτων για την ανάσχεση της ανεργίας και την εκκίνηση της αναπτυξιακής και παραγωγικής διαδικασίας, την ανασυγκρότηση της παραγωγικής διαδικασίας, όπως προτείνει επανειλημμένα η Δημοκρατική Αριστερά».


Όσον αφορά στα έσοδα και τα έξοδα ο κ. Τσούκαλης ανέφερε πως «είναι δεδομένο ότι όλα όσα αναφέρονται στον προϋπολογισμό θα πέσουν έξω. Όλα. Όχι μόνο λόγω της παροιμιώδους ανεπάρκειας του κρατικού μηχανισμού, αλλά κυρίως γιατί οι φορολογούμενοι, πολλοί εκ των οποίων έχουν εξαντλήσει τη φοροδοτική τους ικανότητα, θα αλλάξουν με πολλαπλούς τρόπους την οικονομική τους συμπεριφορά».


Καταλήγοντας ο κ. Τσούκαλης πρότεινε τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού παροχής εγγυήσεων προς τις επιχειρήσεις και όχι προς τις τράπεζες, έτσι ώστε οι βιώσιμες ελληνικές επιχειρήσεις και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να μπορούν μέσω ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού εγγυήσεων να δανειοδοτηθούν από ευρωπαϊκές τράπεζες. Η ιδέα για δημιουργία ενός σχήματος ιδιωτικού σκοπού μιας τράπεζας για βιώσιμες επιχειρήσεις που έχουν υψηλή πιστοληπτική αξιολόγηση θα μπορούσε να έχει θετικά αποτελέσματα.


Το πλήρες κείμενο της ομιλίας του κ. Τσούκαλης έχει ως εξής:


5 ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 12 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΑΧΑΪΑΣ


Μετά την πρόσφατη σχετική συνεδρίαση, συγκροτείται στα πλαίσια της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας μόνιμο Τμημα Περιβαλλοντος από μέλη και φίλους της ΔΗΜ.ΑΡ Αχαΐας, για τη συστηματική καταγραφή, παρακολούθηση και επεξεργασία θέσεων και διατύπωση προτάσεων, για τα περιβαλλοντικά θέματα και προβλήματα της Πάτρας και του νομού Αχαΐας.


Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της σύσκεψης η ΔΗΜΑΡ θα προχωρήσει άμεσα στις παρακάτω ενέργειες και δράσεις: