Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Επαφές του Νίκου Τσούκαλη με φορείς του Νομού Αχαΐας

Σειρά επαφών με φορείς του νομού Αχαΐας, πραγματοποιεί ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Νίκος Τσούκαλης, εν όψει της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου που αρχίζει την προσεχή Τετάρτη 14.10.2009 με την ορκωμοσία των νέων βουλευτών.

Ο κ. Τσούκαλης συναντήθηκε ήδη με εκπροσώπους της Διοίκησης της ΄Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πατρών, τον Πρόεδρο της ΤΕΔΚ κ. Γρηγόρη Αλεξόπουλο και τη Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας.

Κατά τη συνάντησή του με τη διοίκηση της ΄Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πατρών, συζήτησαν τα φλέγοντα ζητήματα των αμπελουργών, όσον αφορά τη διαδικασία παραλαβής της νέας σοδειάς, την προοπτική λήψης άτοκου δανείου και τις τρέχουσες υποχρεώσεις, αλλά και τη γενικότερη προοπτική της αμπελοκαλλιέργειας στην Αχαΐα και γενικότερα τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα.

Ο βουλευτής επαναβεβαίωσε την πρόθεση του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς να συμπαρασταθεί στον αγροτικό κόσμο της Αχαΐας αλλά και στην ΄Ενωση Αγροτικών συνεταιρισμών στην προσπάθειά τους να αναδιαρθρώσουν την παραγωγική βάση στην κατεύθυνση μιας ολοκληρωμένης βιώσιμης ανάπτυξης του αγροτικού χώρου.

Στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της ΤΕΔΚ κ. Αλεξόπουλο ο κ. Τσούκαλης ενημερώθηκε για τις πρόσφατες εξελίξεις όσον αφορά την κατασκευή του εργοστασίου επεξεργασίας στερεών αποβλήτων, το Φορέα Διαχείρισης και την πορεία υλοποίησης του προγράμματος ανακύκλωσης στο νομό, την προοπτική διοικητικής μεταρρύθμισης και άλλα κρίσιμα ζητήματα όπως βοθρολύματα, κλπ.

Τέλος με το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου συζητήθηκαν τα ασφυκτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και παρουσιάστηκαν οι θέσεις του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και την ανακούφιση της αγοράς.
Τις προσεχείς ημέρες έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, το προεδρείο της ΟΕΒΕΣΝΑ, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Κουμπιά, τον Πρόεδρο του ΑΤΕΙ κ. Καπλάνη και τη διοίκηση του ιδρύματος «ΜΕΡΙΜΝΑ».

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Ευχαριστήρια επιστολή

Φίλες και Φίλοι,

Αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω όλους εσάς που με την ψήφο σας ανταποκριθήκατε θετικά στο κάλεσμα της σύγχρονης ανανεωτικής ριζοσπαστικής οικολογικής αριστεράς και μου δώσατε εκ νέου τη δυνατότητα να εκπροσωπήσω το ΣΥ.ΡΙΖ.Α και την Αχαΐα στη Βουλή των Ελλήνων.

Να ευχαριστήσω επίσης και όλους όσους επέλεξαν άλλους κομματικούς χώρους, έχοντας πάντα έναν καλό λόγο για τη στάση και την παρουσία μου στη Βουλή και στην τοπική μας κοινωνία.

Με τη δική σας στήριξη και συνεργασία θα προσπαθήσω να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης σας και θα αγωνιστώ για να ακούγεται δυνατά η φωνή της Αχαΐας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Φιλικά
Νίκος Τσούκαλης
Βουλευτής Αχαΐας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Υ.Γ. Για να ομορφύνω τη μέρα σας, όπως ομόρφυναν κι εμένα τη δικιά μου, σας στέλνω (ηλεκτρονικά) κυκλάμινα που δειλά ξεπρόβαλλαν με τις πρώτες στάλες της βροχής...

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Θα είμαστε η αριστερή προγραμματική αντιπολίτευση στο ΠΑΣΟΚ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ


«Οι πολίτες της Αχαΐας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της σύγχρονης ανανεωτικής, ριζοσπαστικής, οικολογικής αριστεράς και μας έδωσαν την κοινοβουλευτική δύναμη προκειμένου να είμαστε η αριστερή προγραμματική αντιπολίτευση στο παντοδύναμο απ’ ότι φαίνεται ΠΑΣΟΚ.

Καταθέσαμε τον απολογισμό του έργου μας και οι πολίτες τον επικύρωσαν με την ψήφο τους. Θα είμαστε μια δύναμη που θα εκπροσωπεί μέσα και έξω απ’ τη βουλή όλα τα θύματα της οικονομικής κρίσης, θα διασφαλίζει τα εργασιακά δικαιώματα, θα υπερασπίζεται το δημόσιο χώρο και το περιβάλλον και θα κάνει να ακούγεται δυνατά η φωνή των αδυνάτων.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο προσωπικά όσο και εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, όλους τους πολίτες που μας έδωσαν μια ακόμα ευκαιρία, παρά τις πίκρες και τις απογοητεύσεις που τους προσφέραμε και πιστεύω πως θα φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών τους. Η Αχαΐα θα συνεχίσει να έχει δυνατή φωνή στο ελληνικό κοινοβούλιο».