Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Σε πρόσφατη επιστολή της Περιφερειακής Διεύθυνσης πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αττικής, γραφείο Σχολικών Συμβούλων (αρ.πρωτ. 936/24.11.2010), υπογραμμίζεται ότι η θέση του Υπουργείου Παιδείας είναι ότι οι μαθητές που δεν εμπίπτουν στην κατηγορία των αλλόθρησκων ή των ετερόδοξων δεν μπορούν να απαλλάσσονται του μαθήματος των θρησκευτικών. Σημειώνεται επίσης ότι η δυνατότητα απαλλαγής είναι αντίθετη με την εγκύκλιο 73735/Γ2/23/06/2010 που απαιτεί αναγραφή του θρησκεύματος στους τίτλους σπουδών.

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Περαιώστε το έργο, όχι τους επαγγελματίες.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

 
Οι επαγγελματίες της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, οι οποίοι όχι μόνο δεν είδαν αποζημιώσεις για τη ζημιά που υπέστησαν από την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου κάλυψης του Διακονιάρη, καλούνται τώρα να πληρώσουν περαίωση για χρήματα που δεν έχουν κερδίσει.


Το θέμα έφερε με ερώτησή του στη βουλή, ο βουλευτής της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Νίκος Τσούκαλης. Στην ερώτησή του ο κ. Τσούκαλης αναφέρει:

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Υποδομές, διόδια και οδική βοήθεια: Τρία ακανθώδη θέματα της οδικής ασφάλειας

Παρέμβαση του βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκου Τσούκαλη στην ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την προαγωγή της οδικής ασφάλειας.

Με την καταληκτική ημερομηνία του ευρωπαϊκού χάρτη για την οδική ασφάλεια καλούμαστε να κάνουμε τον απολογισμό. Ο απολογισμός αυτός λέει, ότι από το 2000 μέχρι το 2010 η Ελλάδα έχασε ένα μικρό «καλλικρατικό» δήμο, περίπου δεκαπέντε χιλιάδες συμπολίτες. Εάν σ’ αυτόν τον αριθμό προστεθεί κι εκείνος ο αριθμός των συμπολιτών μας που έχουν καταστεί ανάπηροι, τότε πλέον το δράμα αυτής εδώ της χώρας μπορεί να γίνει κατανοητό –ελπίζω- και από την πολιτική ηγεσία.



Να επιστραφούν τα 7,6 εκ € από την Atmel Hellas

ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ


ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ



Επανακατατέθηκε και συζητήθηκε χθες στη βουλή, επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκου Τσούκαλη σχετικά με την τύχη της επιχορήγησης ύψους 7,6 εκ € της εταιρίας Atmel Hellas AE, την οποία η εταιρία οφείλει να επιστρέψει στο ελληνικό δημόσιο, αφού δεν τήρησε τις συμβατικές της υποχρεώσεις.


Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Παναγιώτης Ρήγας, διαβεβαίωσε πως δεν έχει απολεσθεί ούτε ένα ευρώ ούτε έχει παραγραφεί το δικαίωμα του δημοσίου για την επιστροφή της επιδότησης τονίζοντας τα ακόλουθα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ  ΒΟΥΛΗΣ

Φαινόμενα συστηματικής λαθροθηρίας και λαθραλιείας στον Αμβρακικό

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΚΑΙ ΝΙΚΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗ ΕΡΩΤΗΣΗ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΛΑΘΡΟΘΗΡΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΘΡΑΛΙΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟ ΚΟΛΠΟ.


Η συστηματική λαθροθηρία και η λαθραλιεία στον Αμβρακικό είναι ένα απαράδεκτο φαινόμενο που γνωρίζει έξαρση το τελευταίο χρονικό διάστημα ακόμα και στα όρια των ισχυουσών ζωνών απολύτου προστασίας του Εθνικού Πάρκου.

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ




ΣΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ www.dimokratikiaristera.gr.