Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Δήλωση του τμήματος Αυτοδιοίκηση της ΔΗΜ.ΑΡ και του βουλευτή Αχαΐας Νίκου Τσούκαλη για το θέμα της παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της παραχώρησης του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας και την κράτηση του Δημάρχου Πατρέων κ. Δημαρά του Αντιδημάρχου κ. Σιγαλού και εργαζόμενου στο Δήμο Πατρέων, το τμήμα Αυτοδιοίκηση της ΔΗΜ.ΑΡ και ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Τσούκαλης έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

Καταδικάζουμε απερίφραστα την απαράδεκτη ενέργεια σύλληψης του Δημάρχου Πατρέων κ. Γιάννη Δημαρά του Αντιδημάρχου κ. Σιγαλού και εργαζόμενου στο Δήμο, η οποία προσβάλει το σύνολο των κατοίκων της πόλης που μάταια αναμένουν την υλοποίηση των πολλαπλών κυβερνητικών δεσμεύσεων.

Αντί παραχώρησης σε ΜΙΑ ημέρα όπως υποσχέθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2011 ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Βενιζέλος ενώπιον του Δήμαρχου Πατρέων, σύσσωμου το Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας και βουλευτών του νομού (την οποία προβλέπει το Πρωτόκολλο που υπεγράφη στις 30-10-2010, παρουσία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Θεόδωρου Πάγκαλου κατ’ εντολή του τότε Πρωθυπουργού, κ. Γεωργίου Παπανδρέου), βλέπουμε συλλήψεις και κωλυσιεργία.

Οι παραπάνω συλλήψεις έγιναν μια μέρα μετά την παράδοση των κλειδιών, των γραφείων και του συνεδριακού κέντρου απ’ τον ΟΛΠΑ, γεγονός που υποδηλώνει την ουσιαστική παραχώρηση της νομής του χώρου στο Δήμο Πατρέων. Απαιτούμε ΕΔΩ και ΤΩΡΑ την προσωρινή παραχώρηση από τον ΟΛΠΑ, του θαλασσίου μετώπου των 3,5 χιλιομέτρων σύμφωνα με την εντολή του κ. Βενιζέλου, που δόθηκε με το υπ' αριθμ. 485/20-12-2011 έγγραφό του.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να σταματήσουν οι απαράδεκτες ενέργειες καταλογισμού ευθυνών για φθορά της δημόσιας περιουσίας, που κατά τους ισχυρισμούς της Δ/νση Δημόσιας Περιουσίας, (της οποίας πολιτικός προϊστάμενος είναι ο κ. Αντιπρόεδρος) προέρχεται από την αποξήλωση των κιγκλιδωμάτων και του συρματοπλέγματος, τα οποία κρατούσαν σιδερόφρακτη την όψη της πόλης μας.

Άμεσα καταθέτουμε ερώτηση στη βουλή για το θέμα και καλούμε την κυβέρνηση για την οριστική διευθέτησή του.

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Μνημείο προχειρότητας, επιπολαιότητας, ανευθυνότητας και πολιτικής αναξιοπιστίας, το πολυνομοσχέδιο.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ


Κατά τη διάρκεια τη σ συζήτησης του ν/σ «Επείγουσες ρυθμίσεις που αφορούν την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012 – 2015»

Ως μνημείο προχειρότητας, επιπολαιότητας, ανευθυνότητας και πολιτικής αναξιοπιστίας, χαρακτήρισε το συζητούμενο πολυνομοσχέδιο, «Επείγουσες ρυθμίσεις που αφορούν την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012 – 2015» ο βουλευτής Αχαΐας της ΔΗΜ.ΑΡ Νίκος Τσούκαλης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ολομέλεια της βουλής.

Ο κ. Τσούκαλης έκανε λόγο για απόλυτο ευτελισμό κάθε κοινοβουλευτικής διαδικασίας που εκθέτει ανεπανόρθωτα την ίδια την αξιοπρέπεια καθενός Βουλευτή δεδομένου ότι, όπως είπε «είμαστε σε πλήρη ανικανότητα να εξηγήσουμε στους συμπολίτες μας που προστρέχουν σε μας να πληροφορηθούν το τι περιέχει αυτό το νομοσχέδιο, είμαστε ανίκανοι να αναλύσουμε την ουσία της κάθε ρύθμισης ξεχωριστά».

Στην τοποθέτησή του ο κ. Τσούκαλης αναφέρθηκε στο άρθρο 8 το οποίο καθορίζει το καθεστώς λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας, το οποίο χαρακτήρισε ως μία από τις πλέον σκοτεινές καταστάσεις του δημόσιου βίου, ένα νοσηρό καθεστώς, ένα «θερμοκήπιο» σχέσεων διαπλοκής και διαφθοράς, ένα ανεκδιήγητο «πάρε-δώσε» εις βάρος ενός δημόσιου αγαθού. Μίλησε ακόμη για τις διατάξεις που αφορούν τον ΕΟΜΕΧ και τον ΕΛΟΤ αλλά και για τις ρυθμίσεις του άρθρου 6 για τις δικηγορικές εταιρείες λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «πάρα πολλές διατάξεις που έρχονται ως απαιτήσεις της τρόικα, υπαγορεύονται δυστυχώς από εγχώριους κύκλους».

Το πλήρες κείμενο της ομιλίας του κ. Τσούκαλη έχει ως εξής

Η προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος έχει τεράστια περιβαλλοντική, κοινωνική και οικονομική σημασία

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του ν/σ για τη «διάθεση γεωργικών φαρμάκων στην αγορά, ορθολογική χρήση αυτών και συναφείς διατάξεις»

Η προστασία του ανθρωπογενούς και του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας είναι η προστασία του μεγαλύτερου συγκριτικού πλεονεκτήματος, κάτι που μπορεί να μας οδηγήσει με ασφάλεια στην αντιμετώπιση της κρίσης και στη διέξοδο από αυτήν». Τα παραπάνω ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ολομέλεια της βουλής, στη συζήτηση του ν/σ για τη «Διάθεση γεωργικών φαρμάκων στην αγορά, ορθολογική χρήση αυτών και συναφείς διατάξεις».

Αναφερόμενος στα θέματα της θαλάσσιας ρύπανσης ο κ. Τσούκαλης επεσήμανε πως «η προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος έχει τεράστια περιβαλλοντική, κοινωνική και οικονομική σημασία, αφού η ναυτιλία και ο τουρισμός συνιστούν δυο από τις λίγες ελπίδες μας για την αντιμετώπιση της κρίσης. Στο πλαίσιο αυτό εκφράζουμε τις αντιρρήσεις μας σε ρυθμίσεις που το υποβαθμίζουν, αφού προηγουμένως πούμε σαφέστατα, ρητά και κατηγορηματικά ότι στηρίζουμε επί της αρχής το νομοσχέδιο και σε όλα του τα άρθρα».

Το πλήρες κείμενο της ομιλίας του κ. Τσούκαλη έχει ως εξής:

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Τροπολογία της ΔΗΜ.ΑΡ για τους αρχαιολόγους

ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΔ


Με πρωτοβουλία των βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς Γρηγόρη Ψαριανού και Νίκου Τσούκαλη κατατέθηκε τροπολογία προκειμένου να αρθεί η αδικία και ο επαγγελματικός αποκλεισμός των αρχαιολόγων.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για το υπό ψήφιση νομοσχέδιο του ΥΠΠΟΤ για την αντιμετώπιση της Βίας στα Γήπεδα, οι δύο βουλευτές, κατέθεσαν τροπολογία που συνυπογράφεται από βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και ανεξάρτητους βουλευτές για την οριστική διευθέτηση του θέματος των εργαζομένων της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

Άρνηση τραπεζών να χορηγήσουν δάνεια σε σεισμόπληκτους της Φωκίδας και Αιτωλοακαρνανίας

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜ.ΑΡ


Τον κατάφωρο εμπαιγμό των σεισμοπλήκτων της Φωκίδας και της Αιτ/νίας, αλλά και μία ακόμη εκδήλωση περιφρόνησης του κράτους εκ μέρους του τραπεζικού συστήματος, καταγγέλλουν με ερώτησή τους στη βουλή, ο πρόεδρος και οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός.


Οι τράπεζες αρνούνται να χορηγήσουν δάνεια στους σεισμόπληκτους των δύο νομών, τα σπίτια των οποίων υπέστησαν ζημιές από τους σεισμούς της 18ης και 22ας Ιανουαρίου 2010, παρά τα όσα ρητά αναφέρονται στην από 6-5-2010 εκδοθείσα ΚΥΑ (οικ. 2823/Α32). Οι τέσσερις βουλευτές ερωτούν τους υπουργούς Οικονομικών και Υποδομών, τι μέτρα προτίθενται να λάβουν για την εφαρμογή της σχετικής ΚΥΑ και ιδιαίτερα για την άρνηση των τραπεζών να χρηματοδοτήσουν τους ανωτέρω σεισμοπλήκτους.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Σοβαρές καταγγελίες για το Δήμαρχο Ιθάκης

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΨΑΡΙΑΝΟΥ

«Σοβαρό ζήτημα ηθικής και πολιτικής τάξης αποτελεί η παραμονή του Δημάρχου Ιθάκης κ. Ιωάννη Κασσιανού στο Δημαρχιακό αξίωμα του Δήμου, ο οποίος εκλέχτηκε, ενώ είχε περισσότερες από 10 καταδίκες στο ποινικό του μητρώο, για σωρεία αξιόποινων πράξεων και παραβάσεων, για τις οποίες είχε καταδικαστεί (αθροιστικά) σε φυλάκιση 12 ετών». Τα παραπάνω αναφέρουν σε ερώτησή που κατέθεσαν στη βουλή, οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός.


Οι δύο βουλευτές ερωτούν τους υπουργούς Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Οικονομικών, εάν έχει γίνει διοικητικός ή πειθαρχικός έλεγχος για την απόδοση ευθυνών σε όσους εμπλέκονται με την ανακήρυξη του συγκεκριμένου ως υποψηφίου Δημάρχου, ενώ δεν είχε λευκό ποινικό μητρώο, αλλά και έλεγχος από τις οικονομικές υπηρεσίες του κράτους για τις οφειλές του, καθώς και σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν για να διερευνηθεί η νομιμότητα της παραμονής του στο αξίωμα του Δημάρχου Ιθάκης.


Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Στη βουλή το θέμα της διάβρωσης των ακτών της Αιγιάλειας

ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Το σοβαρότατο πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών στην Αιγιάλεια, φέρνει με ερώτησή του στη βουλή ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης. Ο βουλευτής ερωτά τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Υποδομών, τι μέτρα προτίθενται να λάβουν για την αντιμετώπιση του προβλήματος.


Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής: