Σάββατο 12 Μαΐου 2012

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Αγαπητές φίλες αγαπητοί φίλοι



Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους όσους εμπιστεύτηκαν τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και εμένα προσωπικά και με τίμησαν με την ψήφο τους δίνοντάς μου τη δυνατότητα να τους εκπροσωπήσω στην ελληνική βουλή σ’ αυτή την τόσο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας. Ευχαριστώ επίσης και όλους όσους προτίμησαν άλλους πολιτικούς χώρους, είχαν όμως πάντα έναν καλό λόγο για τη δράση και την παρουσία μου στο δημόσιο βίο της χώρας την τελευταία 5ετία και όχι μόνο.


Οι ώρες είναι κρίσιμες και θα πρέπει (με λογισμό και όνειρο) να ξαναδώσουμε την ελπίδα στον Ελληνικό λαό. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ έχει καταθέσει ένα συγκεκριμένο κυβερνητικό σχέδιο αριστερής πολιτικής, το οποίο χαρακτηρίζεται από πολιτικές θέσεις παραμονής στο ευρώ και σταδιακής απαγκίστρωσης από το μνημόνιο.

Τούτη την ώρα η χώρα έχει ανάγκη από μια αξιόπιστη, τεκμηριωμένη και μαχητική διαπραγμάτευση με τους εταίρους, αλλά και πολιτική αποφασιστικότητα για την εξυγίανση του πολιτικού συστήματος και την αναδιοργάνωση του δημόσιου τομέα. Και φυσικά αξιόπιστα πρόσωπα που θα καλύπτουν την απαίτηση για μια διαφανή και έντιμη διαχείριση.


Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ αναμένοντας τις επαφές των αρχηγών που θα λάβουν τη διερευνητική εντολή, θα καταθέσει την πρότασή της στις δυνάμεις που μπορούν να συμφωνήσουν στο βασικό πυρήνα του προγραμματικού πλαισίου που προτείνει, για τη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας με την οικονομία ζωντανή και την κοινωνία όρθια.