Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Στα αζήτητα 7,6 εκατ. ευρώ που δόθηκαν στην εταιρεία «Atmel Hellas ΑΕ»

ΝΕΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΦΩΤΗ ΚΟΥΒΕΛΗ ΚΑΙ ΝΙΚΟ ΤΣΟΥΚΑΛΗ


Το θέμα της εταιρείας υψηλής τεχνολογίας «Atmel Hellas A.E», η οποία επιχορηγήθηκε με 7,6 εκ ευρώ για την επένδυσή της στην περιοχή Κάτω Καστριτσίου Αχαΐας, και το 2009 απέλυσε όλους τους εργαζόμενους, χωρίς όμως να επιστρέψει την επιχορήγηση, φέρνουν εκ νέου στη βουλή, αφού δεν έχουν λάβει ακόμα απάντηση σε προηγούμενη ερώτησή τους (9-9-2010), οι βουλευτές της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Φώτης Κουβέλης και Νίκος Τσούκαλης.


Στην ερώτησή τους οι βουλευτές αναφέρουν την οριστική απώλεια για το ελληνικό δημόσιο της επιχορήγησης, ύψους 7,6 εκατ. ευρώ προς την εταιρεία Atmel Hellas AE, με έδρα την Πάτρα, φαίνεται ότι οδήγησε η ανεξήγητη καθυστέρηση αναζήτησης του πιο πάνω ποσού, εκ μέρους των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.


Σύμφωνα με πληροφορίες στις 10/10/10 παρήλθε η προθεσμία για την αναζήτηση εκ μέρους του δημοσίου, της πιο πάνω επιχορήγησης φαίνεται όμως ότι κάποιοι υπηρεσιακοί παράγοντες αμέλησαν να πράξουν τα νόμιμα, γεγονός που επιτείνει τις απορίες μας για τις προθέσεις των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων.


Οι βουλευτές ερωτούν τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, εάν αληθεύει ότι παρήλθε η προθεσμία (10-10-10) για την εκ μέρους του Δημοσίου αναζήτηση της επιχορήγησης των 7,6, εκατ. ευρώ και αν ναι, τι προτίθεται να πράξει για την αναζήτηση των ευθυνών και τον εντοπισμό των υπευθύνων για την εξέλιξη αυτή, ενώ ζητούν και την κατάθεση όλων των σχετικών εγγράφων.


Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ

Η εγκατάλειψη του προγράμματος «βοήθεια στο σπίτι» δεν πρέπει και δεν θα περάσει.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛH

Με αφορμή τη σημερινή κινητοποίηση του συλλόγου των εργαζομένων στις δομές «Βοήθεια στο σπίτι» ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς και υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νίκος Τσούκαλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η κυβέρνηση με την πολιτική του μνημονίου αφήνει 100.000 ηλικιωμένους έρμαια της μοίρας τους αφού οι τόσο επιτυχημένες δομές «βοήθεια στο σπίτι» εγκαταλείπονται και κλείνουν στο τέλος του χρόνου. Το κοινωνικό κράτος του ΠΑΣΟΚ στερεί από τα άλλοτε «περήφανα γηρατειά» το δικαίωμα για μια αξιοπρεπή ζωή, χωρίς τις στοιχειώδεις ιατρικές φροντίδες και στέλνει στους καταλόγους του ΟΑΕΔ 4.000 εργαζόμενους για να συμπληρώσουν το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα μας.

 Δεν υπάρχει άραγε κανένας στην κυβέρνηση , στο κόμμα, στην αυτοδιοίκηση να αρθρώσει ένα λόγο υποστήριξης , σε ότι πιο επιτυχημένο έχει να επιδείξει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ; Οι νέοι Καλλικρατικοί Δήμοι και οι Περιφέρειες, πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Η διατήρηση των δομών κοινωνικής μέριμνας θα είναι η καλύτερη απάντηση στην πολιτική του μνημονίου και αποτελεί για το συνδυασμό της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, θέμα υψηλής προτεραιότητας και αναπόσπαστο τμήμα του προγράμματός μας.

Είναι δεδομένη η στήριξή μου, ως βουλευτής αλλά και ως υποψήφιος Περιφερειάρχης, στον αγώνα των εργαζομένων και στην αγωνιώδη κραυγή των ηλικιωμένων. Η εγκατάλειψη του προγράμματος «βοήθεια στο σπίτι» δεν πρέπει και δεν θα περάσει.

Πρόταση του Νίκου Τσούκαλη για διακαναλιακά Debate

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας με το συνδυασμό της «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» απέστειλε στους συνυποψηφίους του την παρακάτω επιστολή, την οποία κοινοποίησε στην ΕΣΗΕΠΗΝ και στα περ/κα τηλεοπτικά μέσα.

Αγαπητοί φίλοι συνυποψήφιοι

Για την καλύτερη δυνατή ενημέρωση των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας, ο συνδυασμός «Δημοκρατική – Οικολογική Ανασύνθεση» προτείνει τη διενέργεια διακαναλικών debate.

Μέσω του δημόσιου διαλόγου, ο οποίος θα μεταδοθεί από όλα τα τηλεοπτικά μέσα της Περιφέρειας, θα μπορεί να ενημερωθεί ο πολίτης της Δυτικής Ελλάδας για τις προγραμματικές θέσεις του κάθε συνδυασμού, αλλά και για το όραμα του κάθε υποψηφίου.

Οι θέσεις μας για τη διενέργεια των debate είναι οι εξής:

1) Διάλογος με θεματικές ενότητες, οι οποίες θα συναποφασιστούν από τους συνδυασμούς και τους δημοσιογράφους που θα συμμετέχουν στον διάλογο.

2) Συντονισμός των debate από τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΠΗΝ (Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου και Νήσων) κ. Απόστολο Βουλδή, λόγω της θεσμικής του ιδιότητας.

3) Διενέργεια των debate είτε σε μία ημέρα με θεματικές ενότητες, είτε σε τρεις διαφορετικές ημέρες.

4) Συμμετοχή έξι δημοσιογράφων από τα περιφερειακά τηλεοπτικά μέσα (Super B, Tele Time, Patra TV, Achaia Channel, Axeloos TV, ΟΡΤ TV).

5) Ουδέτερος χώρος όπου θα συμφωνηθεί για τη διενέργεια του διαλόγου (π.χ. Παλαιό Αρσάκειο, Αγορά Αργύρη, Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Λαδόπουλου, Αίθουσα Νομαρχιακού Συμβουλίου, Μέγαρο Λόγου και Τέχνης)

6) Το κόστος των μεταδόσεων, προκειμένου να μην υπάρχει κώλυμα από τους τηλεοπτικούς σταθμούς και λόγω της γνωστής σε όλους μας κρίσης, θα καλυφθεί από τους συνδυασμούς.

Ελπίζω να εισακουστεί η πρότασή μας, που ως μοναδικό σκοπό έχει τη σωστή και συνολική ενημέρωση των κατοίκων της Δυτικής Ελλάδας. Παρακαλώ να εξετάσετε την πρότασή μας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Φιλικά

ΝΙΚΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ