Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Ομιλία του πρόεδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος

Συγκάλεσα την κοινοβουλευτική μας ομάδα προκειμένου να υπάρξει η αναγκαία ενημέρωση σε σχέση με την εξέλιξη των ζητημάτων που έχουν σχέση με τις υποχρεώσεις της χώρας αλλά και με την ταυτόχρονη διεκδίκηση να αντιμετωπιστούν προβλήματα, τα οποία είναι συγκεκριμένα, υπαρκτά και θα πρέπει το κυβερνητικό έργο να προωθήσει την αντιμετώπιση και τη λύση.


Θέλω για άλλη μια φορά να μιλήσω, θα θυμίσω ένα ζήτημα για το οποίο βεβαίως έχουμε συνεννοηθεί πάρα πολύ καθαρά, ότι εκείνο που είπαμε στον ελληνικό λαό, είναι ότι η Δημοκρατική Αριστερά θα δώσει λύση, μία λύση για να υπάρξει κυβέρνηση στον τόπο, και βεβαίως μια κυβέρνηση που την στήριξη της, την δεσμεύσαμε θετικά από μια προγραμματική συμφωνία, από μία προγραμματική σύγκλιση με τα κόμματα που στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση.

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Κατοχύρωση προϋπηρεσίας για τους υπαλλήλους του δημοσίου τομέα

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ
Την κατοχύρωση της προϋπηρεσίας των δημοσίων υπαλλήλων που έχουν εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα, ζητά με ερώτησή του προς τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ο βουλευτής Αχαΐας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης.

Στην ερώτησή του ο κ. Τσούκαλης αναφέρει:

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Ενδοομιλικές συναλλαγές ξένων και ελληνικών πολυεθνικών φουσκώνουν τις τιμές

Στη βουλή το θέμα της ακρίβειας σε είδη βασικής ανάγκης

ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜ.ΑΡ


«Οι τιμές σε αγαθά και κυρίως σε μια σειρά ειδών πρώτης ανάγκης συνεχίζουν να είναι σκανδαλωδώς υψηλές, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της EUROSTAT, την ώρα που οι μισθοί και οι συντάξεις στη χώρα μας συρρικνώνονται διαρκώς και το επίπεδο ζωής υποχωρεί δραματικά»


Τα παραπάνω αναφέρουν σε ερώτησή τους προς τους υπουργούς Ανάπτυξης και οικονομικών οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης, Πάρις Μουτσινάς, Ασημίνα Ξηροτύρη και Νίκη Φούντα. Ως κύρια αιτία για την ανεξέλεγκτη διαμόρφωση των τιμών έχουν εντοπιστεί ενδοομιλικές συναλλαγές μιας πενηντάδας ξένων και ελληνικών πολυεθνικών επιχειρήσεων που κυριαρχούν στην αγορά.


Οι βουλευτές ερωτούν τους αρμόδιους υπουργούς, σε ποιες συγκεκριμένες, αξιολογημένες και ιεραρχημένες ενέργειες θα προβούν ώστε να αντιστοιχηθούν οι τιμές προϊόντων και αγαθών στο εισοδηματικό επίπεδο των Ελλήνων.


Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Συνάντηση του Νίκου Τσούκαλη με τον Ειδικό Γραμματέα Ιωάννη Διώτη και το διευθυντή ελέγχων του ΣΔΟΕ Νίκο Λέκκα.

"H Δημοκρατική Αριστερά θα υποβάλει πρόταση για τη σύσταση διακομματικής επιτροπής για τη δημιουργία ενός σύγχρονου οργανισμού για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του οικονομικού εγκλήματος"

Συνάντηση με τον Ειδικό Γραμματέα Ιωάννη Διώτη και τον διευθυντή ελέγχων Νίκο Λέκκα του Σώματος Δίωξης Οικονομικής Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), είχε την Τρίτη 31-7-2012 ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης. Ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ, περιέγραψε στον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της ΔΗΜΑΡ, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το Σώμα στο έργο του από τη μη ενίσχυσή του με προσωπικό που είναι απαραίτητο για την πραγματοποίησή των ελέγχων.

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Να αντιμετωπιστούν οι δυσμενείς συνέπειες από τη μεγάλη φωτιά στην Αχαΐα

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης των δυσμενών συνεπειών από τη μεγάλη φωτιά στην Αχαΐα, ζητά με επίκαιρη ερώτηση του προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Περιβάλλοντος, ο βουλευτής Αχαΐας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης.


Ο βουλευτής επισημαίνει την ανάγκη ακριβούς αποτύπωση της καμένης έκτασης και της κήρυξής της ως αναδασωτέας, την άμεση κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων και τη συστηματική παρέμβαση για τη φυσική αναγέννηση των εκτάσεων, καθώς επίσης και την πλήρη αποζημίωση των ζημιωθέντων.


Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
Στις περιοχές Άνω και Κάτω Καστρίτσι, Σελλά, Πλατάνι, Αργυρά και Δρέπανο, κάηκαν 15.000 περίπου στρέμματα δασικής και αγροτικής έκτασης από την μεγάλη πρόσφατη πυρκαγιά στην Αχαΐα. Κατά την κατάσβεση καταδείχτηκαν, ακόμα περισσότερο αυτή τη φορά, οι τεράστιες ελλείψεις στην Πυροσβεστική και Δασική Υπηρεσία σε προσωπικό και σε υποδομές, αλλά και τα προβλήματα συντονισμού των συναρμόδιων υπηρεσιών.