Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Επίσκεψη Τσούκαλη στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στο Επιστημονικό Πάρκο

Συνάντηση με τις πρυτανικές αρχές του πανεπιστημίου Πατρών είχε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης την Παρασκευή 4-3-2011. Ο κ. Τσούκαλης συνοδευόμενος από τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Χρήστο Σταυρόπουλο συναντήθηκε με τον Πρύτανη κ. Παναγιωτάκη και τον αντιπρύτανη κ. Κροντηρά.

Επαναλειτουργία και εφημερίες του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «ο Άγιος Ανδρέας»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ


Τα θέματα των εφημεριών και των λειτουργικών προβλημάτων του νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας» που πρόσφατα επαναλειτούργησε, φέρνουν με ερώτησή τους στη βουλή οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός.

Οι τέσσερεις βουλευτές ερωτούν τον υπουργό Υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης, εάν προτίθεται να παρέμβει για το σύστημα εφημεριών, ώστε αυτές να μοιραστούν σε αναλογία 10 προς 20, στα δύο νοσοκομεία της περιοχής, ώστε να κατανεμηθούν ισόποσα και οι εφημερίες των Κυριακών, ενώ παράλληλα θέτουν το ζήτημα του προγραμματισμού για την έναρξη των διαδικασιών αποκατάστασης και απόδοσης σε χρήση του κεντρικού 9οροφου κτιρίου.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Αναστολή λειτουργίας του τμήματος Επιστήμης Υλικών του Πανεπιστημίου Πατρών

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ


Με αφορμή την αναστολή λειτουργίας του τμήματος Επιστήμης των υλικών του Πανεπιστημίου Πατρών για το τρέχον εαρινό εξάμηνο, ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης κατέθεσε στη βουλή την ακόλουθη ερώτηση.

Κακόγουστο «σήριαλ» η (μη) λειτουργία του αξονικού τομογράφου στο νοσοκομείο Ρίου.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ


Με αφορμή τη νέα διακοπή λειτουργίας του αξονικού τομογράφου στο νοσοκομείο του Ρίου, ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης κατέθεσε στη βουλή την παρακάτω ερώτηση:

Πρόταση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας για συγχώνευση σχολικών μονάδων Ακράτας και Αιγείρας

Ερώτηση των βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς


Σύμφωνα με πρόταση της Δ/ντριας Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας, προτείνεται η συγχώνευση των Γυμνασίων Ακράτας και Αιγείρας στις κτιριακές εγκαταστάσεις της Αιγείρας και των Λυκείων Ακράτας και Αιγείρας στις κτιριακές εγκαταστάσεις της Ακράτας.



Η συγκεκριμένη πρόταση έχει προκαλέσει αναστάτωση αλλά και αγανάκτηση στις τοπικές κοινωνίες δεδομένου ότι στην περιοχή κανένας λόγος κατάργησης σχολικής μονάδας δεν υπάρχει, απεναντίας μέχρι και την προηγουμένη σχολική χρονιά αναζητούνταν και αγοράζονταν οικόπεδα για στέγαση σχολικών μονάδων.

Κατάθεση εγγράφων σχετικών με την ύδρευση Δήμων Δυτικής Αχαΐας από το φράγμα Πείρου-Παραπείρου

Αίτηση προς τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων για κατάθεση Εγγράφων σχετικών με τη μελέτη υδροδότησης των δήμων της Δυτικής Αχαΐας κατέθεσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης.

Το κείμενο της ΑΚΕ έχει ως εξής:

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για την οικογενειοκρατία στα ΑΕΙ

Το ζήτημα της οικογενειοκρατίας στα Πανεπιστήμια έφερε στη Βουλή ο βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. κ. Τσούκαλης με ερώτησή του προς τον κ. Υφυπουργό Παιδείας, κ. Πανάρετο


• Σε μία απλή καταγγελία την οποία μάλιστα δεν έχει αποστείλει προς αξιολόγηση και απάντηση στο Παν/μιο Πατρών στήριξε ο κ. Πανάρετος την αναφορά του στο Πανεπιστημίου.


• Για σοβαρό λάθος του κ. Υφυπουργού τοποθετήθηκε ο κ. Τσούκαλης και ζήτησε δημόσια αποκατάσταση.


• Στοιχείο της επιπολαιότητας ήταν ότι δεν υπήρχαν έτοιμα στοιχεία για την οικογενειοκρατία και για αυτό δεν τα παρέδωσε στο βουλευτή. Υποσχέθηκε όμως ότι θα τα παραδώσει τις αμέσως ημέρες.

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Στο χείλος της καταστροφής οι Μικρομεσαίες Εργοληπτικές Επιχειρήσεις της Περιφέρειας

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Ερώτηση σχετική με τις οφειλές του Ελληνικού δημοσίου προς τις κατασκευαστικές εταιρείες, κατέθεσε στη βουλή ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης. Στην ερώτησή του ο κ. Τσούκαλης τονίζει πως οι μικρομεσαίες εργοληπτικές επιχειρήσεις της περιοχής εκπέμπουν σήμα κινδύνου και ζητούν από την Πολιτεία να τους εξοφλήσει αυτά που τους οφείλει, εδώ και χρόνια προκειμένου να σταματήσουν οι απολύσεις εργαζομένων οι οποίες το 2010 έφτασαν τις 5.000 και αναμένεται να διπλασιαστούν το 2011.


Για το ίδιο θέμα ο κ. Τσούκαλης συναντήθηκε το Σάββατο 26-2-2011 με εκπροσώπους του περιφερειακού γραφείου του Συνδέσμου Ανωνύμων Τεχνικών Εταιρειών (ΣΑΤΕ) και συζήτησε για τα ειδικότερα προβλήματα των μικρομεσαίων εργοληπτικών επιχειρήσεων της περιφέρειας, οι οποίες όπως τόνισαν οι εκπρόσωποί τους, βρίσκονται στο χείλος της καταστροφής.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής: