Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις

Αυτές τις δύσκολες ώρες για τη χώρα θα ήταν λάθος η κρίση της πολιτικής να μετατραπεί σε κρίση της ίδιας της δημοκρατίας και αμφισβήτησης της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας. Ο τόπος χρειάζεται σταθερότητα πολιτικών επιλογών, νηφάλιες και ουσιαστικές πολιτικές προτάσεις διεξόδου από την κρίση και προσφυγή στις κάλπες για καθαρές πολιτικές λύσεις.

Οι πολίτες πρέπει να αποφασίσουν κυριαρχικά τους νέους πολιτικούς συσχετισμούς, το περιεχόμενο της πολιτικής που επιλέγουν, προκειμένου να κινηθεί η χώρα σε δρόμους ανάπτυξης, στήριξης της κοινωνικής συνοχής και απομάκρυνσης από τον κίνδυνο χρεοκοπίας.

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Δήλωση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη για το δημοψήφισμα

Το δημοψήφισμα βάζει τη χώρα σε περιπέτειες και την κοινωνία σε διλήμματα, τα οποία δεν υπηρετούν τη διέξοδο από τα αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει ο τόπος. Είναι ανάγκη η προσφυγή σε πρόωρες εκλογές. Είναι η καθαρή και έντιμη λύση, προκειμένου κυριαρχικά ο ελληνικά λαός να αποφασίσει πώς θέλει τη διαμόρφωση των πολιτικών συσχετισμών. Να αποφασίσει ο ελληνικός λαός, επίσης κυριαρχικά, ποια είναι εκείνη η πολιτική που μπορεί να οδηγήσει σε δρόμους ελπίδας και αισιοδοξίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της πολύμορφης κρίσης.