Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Ενημέρωση Νίκου Τσούκαλη από τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών και Δικτύων για την επανέναρξη των εργασιών στους πέντε μεγάλους αυτοκινητοδρόμους και ιδιαιτέρως για την Ολυμπία Οδό.


Με τον Υπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Μεταφορών και Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη, τον αναπληρωτή Υπουργό Καλογιάννη και το υπεύθυνο για τη διαπραγμάτευση των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων Ευθύμιο Βιδάλη συναντήθηκε ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Τσούκαλης, προκειμένου να ενημερωθεί για το χρονοδιάγραμμα και την επανέναρξη των πέντε μεγάλων αυτοκινητοδρόμων και ιδιαιτέρως για την Ολυμπία Οδό.

Στη βουλή το θέμα του οικονομικού ελέγχου στον όμιλο Καρούζου

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜ.ΑΡ

Από πότε ελέγχεται ο όμιλος Καρούζου; Πόσοι φορολογικοί έλεγχοι έχουν διενεργηθεί; Πόσες εκθέσεις ελέγχου έχουν καταρτιστεί και από πότε; Έχουν επιβληθεί φόροι, προσαυξήσεις και πρόστιμα; Και αν ναι πόσα έχουν εισπραχθεί;

Τα παραπάνω ρωτούν σε ερώτησή τους τον Υπουργό Οικονομικών, οι βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ Νίκος Τσούκαλης και Βασίλης Οικονόμου

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Ασυλία για τις offshore στην Ελλάδα και τα πρόσωπα που βρίσκονται πίσω από αυτές

Ερώτηση του Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΔΗΜΑΡ και βουλευτή Αχαΐας, Νίκου Τσούκαλη προς τον Υπουργό Οικονομικών για τις offshore εταιρείες στην Ελλάδα και τα πρόσωπα που τις ελέγχουν.


Ως πλυντήριο ξεπλύματος μαύρου χρήματος, κάλυψης του παράνομου πλουτισμού ή φοροδιαφυγής, κυρίως επιφανών ή και πολιτικών προσώπων θεωρούνται οι υπεράκτιες εταιρείες (offshore), η συντριπτική πλειονότητα των οποίων δραστηριοποιείται συνήθως ως ιδιοκτήτες υπερπολυτελών ακινήτων, σκαφών αναψυχής και αυτοκινήτων. Ένας αποτελεσματικός τρόπος αποκάλυψης των πραγματικών φυσικών προσώπων - διαχειριστών των εταιρειών αυτών και κατ’ επέκταση του παράνομου πλουτισμού είναι αρχικά η πλήρης καταγραφή τους και στη συνέχεια ο προσδιορισμός των προσώπων που είναι μισθωτές ή χρήστες ή και αγοραστές των περιουσιακών στοιχείων.
Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Δήλωση Νίκου Τσούκαλη: Η ΔΗΜΑΡ ζητεί α πέσει άπλετο φως στις έρευνες που κάνει το ΣΔΟΕ και αφορούν πολιτικά πρόσωπα

"Η Δημοκρατική Αριστερά, έχει ζητήσει ήδη να πέσει άπλετο φως στις έρευνες που κάνει το ΣΔΟΕ και αφορούν πολιτικά πρόσωπα".
Αυτό τονίζει σε δήλωσή του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης με αφορμή την άρνηση του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος να δώσει στη Βουλή τα στοιχεία πολιτικών προσώπων για τα οποία γίνονται έρευνες.
Το πλήρες κείμενο της δήλωσης: