Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Να σταματήσει η αναλγησία της ΔΕΗ: Κόβει το ρεύμα και απαιτεί το σύνολο της οφειλής για την επανασύνδεση.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Την ανάκληση πρόσφατης απόφασης της Γενικής Διεύθυνσης Εμπορίας της ΔΕΗ Α.Ε. με βάση την οποία απαιτείται η καταβολή του συνόλου της οφειλής για την επανασύνδεση του ρεύματος, σε επιχειρήσεις και φτωχά νοικοκυριά, ζητά με ερώτησή του προς την Υπουργό Περιβάλλοντος, ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης.


Στην ερώτησή του ο κ. Τσούκαλης κάνει λόγο για ακατανόητη και ανάλγητη απόφαση, η οποία εφαρμόζεται αδιακρίτως ακόμη και σε ακραίες περιπτώσεις ατόμων με αναπηρίες, υπερπολύτεκνων οικογενειών κλπ, διογκώνοντας το αίσθημα της κοινωνικής αδικίας. Ζητά δε από την κ. Μπιρμπίλη να ανακαλέσει την παραπάνω απόφαση και να υπάρξει μέριμνα για την τμηματική εξόφληση των οφειλόμενων ποσών καθώς και ειδικά μέτρα για τις περιπτώσεις, ΑΜΕΑ, πολύτεκνων οικογενειών κλπ ώστε η επανασύνδεση να γίνεται με καταβολή του οφειλόμενου ποσού σε μικρότερες και περισσότερες δόσεις.


Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Ανοχύρωτη η Αχαΐα απέναντι στα καιρικά φαινόμενα

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΟΥΒΕΛΗ, ΤΣΟΥΚΑΛΗ, ΛΕΒΕΝΤΗ ΚΑΙ ΨΑΡΙΑΝΟΥ.

Παντελώς ανοχύρωτος είναι ο νομός Αχαΐας αλλά οι άλλοι δύο νομοί της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας απέναντι στα καιρικά φαινόμενα. Η παντελής έλλειψη προσωπικού σε συνδυασμό με τις συνεχείς περικοπές των απαραίτητων κονδυλίων είναι βέβαιο ότι θα καταστήσει αδύνατη κάθε ουσιαστική παρέμβαση στις ορεινές περιοχές στην περίπτωση χιονοπτώσεων ή κατολισθήσεων.


Τα παραπάνω τονίζουν σε ερώτηση που κατέθεσαν στη βουλή οι 4 βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, ζητώντας απ’ τους υπουργούς Εσωτερικών και Υποδομών να τους ενημερώσουν, με ποιον τρόπο προτίθενται να ενισχύσουν τις υπηρεσίες Πολιτικού Σχεδιασμού Έκτακτης Ανάγκης των νομών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αλλά και ποια είναι η ετοιμότητα της ΔΕΣΕ ώστε να συνδράμει τις άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες στην αντιμετώπιση των αναμενόμενων καιρικών φαινομένων.


Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Εφοπλιστής εισέπραξε πλέον των 18.000 ευρώ από τον ΕΛΟΕΝ με εικονική ναυτολόγηση


ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ
Προς τους υπουργούς Θαλασσίων υποθέσεων, νήσων και αλιείας και Προστασίας του Πολίτη.

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Δεν χρηματοδοτούνται απαλλοτριώσεις κοινόχρηστων χώρων της Πάτρας από το «Πράσινο Ταμείο»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ


Την ανάγκη χρηματοδότησης των απαλλοτριώσεων, κοινόχρηστων χώρων της Πάτρας από το «Πράσινο Ταμείο», δεδομένης της αδυναμίας του Δήμου ν’ αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες, επισημαίνει με ερώτησή του προς την υπουργό Περιβάλλοντος, ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης.


Στην ερώτησή του ο κ. Τσούκαλης επισημαίνει πως οι δικαστικοί αποχαρακτηρισμοί κοινόχρηστων χώρων στην Πάτρα, έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας και ερωτά την κ. Μπιρμπίλη εάν είναι στις προθέσεις του υπουργείου η ανάπλαση υποβαθμισμένων περιοχών της Πάτρας και η απόκτηση κοινόχρηστων χώρων που κινδυνεύουν να αποχαρακτηριστούν, με χρήματα από το «πράσινο ταμείο» όπως έγινε ήδη στην Αθήνα τη Θεσσαλονίκη και άλλους Δήμους της χώρας.


Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:


Οικονομικός απολογισμός του συνδυασμού «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ» ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Έσοδα  συνδυασμού 11.250 €,  έξοδα 11.054 €.

Στα πλαίσια της υποχρέωσης των συνδυασμών (άρθρο 1 παρ 1 ν. 3870/2010) που πήραν μέρος στις Περιφερειακές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, κατατέθηκε στην επιτροπή ελέγχου εκλογικών δαπανών της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, πλήρης φάκελος με τα έσοδα τις δαπάνες και τις πληρωμές του συνδυασμού «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» του υποψήφιου περιφερειάρχη και εκλεγμένου περ/κου συμβούλου Νίκου Τσούκαλη.


Σύμφωνα με τα στοιχεία (που έχουν αναρτηθεί και στο διαδίκτυο, στα πλαίσια της «διαφάνειας» - http://ekloges.ypes.gr/diafaneia/index.html#expenses) τα έσοδα του συνδυασμού (από εισφορές) ήταν 11.250 € και τα έξοδα 11.054€. Από αυτά τα 9.633 € (85%) διατέθηκαν για την εκτύπωση και μεταφορά των ψηφοδελτίων και τα υπόλοιπα 1.421€ για εκτυπώσεις φυλλαδίων και προβολή σε ΜΜΕ. Να σημειωθεί ότι καλύφθηκε μόλις το 3,52% του ορίου δαπανών που ορίζει ο σχετικός νόμος.