Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗ: "Στην Εκκλησία όλοι, στο ... Ιερό λίγοι"!

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

«Ελπίδα για τη χώρα αποτελεί το στοίχημα της Δημοκρατικής Αριστεράς, που δείχνει σταδιακά να εδραιώνει τη θέση της στο πολιτικό σκηνικό, τουλάχιστον δημοσκοπικά. Η ΔΗΜ.ΑΡ. κερδίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών, αλλά η χώρα μας βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού" τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, που έδωσε στο Ηράκλειο, ο βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Τσούκαλης, ο οποίος βρίσκεται στην Κρήτη στα πλαίσια διήμερης περιοδείας
«Διατυπώνουμε τη ρεαλιστική πρόταση για την έξοδο από την κρίση, η οποία βρίσκει ανταπόκριση στην κοινωνία, δημοσκοπικά αλλά και στις περιοδείες που κάνουμε ανά την Ελλάδα" - είπε ο κ. Τσούκαλης, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για τη μοναδική ρεαλιστική πρόταση που έχει κατατεθεί στο λεγόμενο ευρύτερο προοδευτικό χώρο. Η ΔΗΜ.ΑΡ. που αυτό το διάστημα πραγματοποιεί άνοιγμα στην κοινωνία, καλεί τους πολίτες να οικοδομήσουν σχέσεις διαλόγου, ανταλλαγής απόψεων και ανοιχτής πολιτικής επικοινωνίας, ανοίγοντας τις πόρτες του κόμματος σε όλους.

Σε διαθεσιμότητα 26 εργαζόμενοι σε εργοστάσιο φωτοβολταϊκών στη ΒΙΠΕ Πατρών

Ερώτηση του Νίκου Τσούκαλη προς τους υπουργούς  Εργασίας και Ανάπτυξης

Σε αναστάτωση βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο φωτοβολταϊκών συστημάτων, που λειτουργεί στη ΒΙ.ΠΕ. της Πάτρας και ανήκει στον Όμιλο Επιχειρήσεων Παναγάκου, καθώς ανα-κοινώθηκε από τη διοίκηση, ότι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα 26 άτομα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

"Να μη μετατρέψουμε την οικονομική και πολιτική κρίση σε κρίση δημοκρατίας"



Να μη μετατρέψουμε την οικονομική και πολιτική κρίση σε κρίση δημοκρατίας. Αυτό είναι το τεράστιο πρόβλημα της Ευρώπης τονίζει ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης, ο οποίος μίλησε στην «Ε» σχετικά με την κρίση που βιώνει η χώρα μας και ολόκληρη η Ευρώπη.


Ο Αχαιός βουλευτής εκτιμά ότι «επείγει η διαμόρφωση και προώ¬θηση προτάσεων που θα κατατείνουν σε ένα εναλλακτικό πρό¬τυπο δημοκρατικής διακυβέρνησης της παγκοσμιοποίησης, στον αντίποδα του σημερινού νεοφιλελεύθερου και αυταρχικού μοντέλου. Το σύμπλεγμα χρηματαγορών, μεγάλων τραπεζών και πολυεθνικών καθορίζει σήμερα τη μοίρα του πλανήτη».


Αναφερόμενος στην ελληνική πραγματικότητα ο Ν. Τσούκαλης δηλώνει ανήσυχος ότι «η παραγωγική βάση της χώρας -και ιδιαίτερα της περιφέρειας- υποχώρησε δραματικά, η οικο¬νομία έχει υπονομευτεί μέχρι χρεοκοπίας από τα μέτρα του μνημονίου και των προϋπολογισμών και το δημόσιο συμφέρον έχει υποταχθεί στη σφαίρα της οικονομικής εξάρτησης».

Ο Βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. κατηγορεί ευθέως τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας ως δημιουργούς ενός πελατειακού κράτους που «εξέθρεψε μία μεσαία τάξη η οποίο «μεγαλούργησε» μέσω της διαπλοκής της, με την εκάστοτε εξουσία, τον άκρατο δανεισμό και τη φοροδιαφυγή. Αυτές είναι οι αιτίες που καταρρέει πρώτη και με πάταγο».

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

ΔΗΜ.ΑΡ. Αχαΐας: Οι Δημοτικές Κοινότητες βασικό κύτταρο της Αυτοδιοίκησης

Ξεκίνησαν χθες Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, οι προγραμματισμένες συναντήσεις της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς, με τα συμβούλια των δημοτικών Κοινοτήτων της Πάτρας.


Η πρώτη επίσκεψη έγινε στο Αρκτικό Διαμέρισμα του Δήμου Πατρών. Στη συνάντηση συμμετείχαν από το Συμβούλιο ο Πρόεδρος του κ. Νώντας Παπαδέας και Διαμερισματικοι Σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι Συλλόγων της περιοχής. Από την Δημοκρατική Αριστερά συμμετείχαν ο βουλευτής Νίκος Τσούκαλης, ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Τάκης Παπαθεοδωρόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Χρήστος Σταυρόπουλος, και η υπεύθυνη Γραφείου Τύπου Αλεξάνδρα Γκοριτσοπούλου.

Περιοδεία του Νίκου Τσούκαλη στο Ηράκλειο και το Λασίθι

Διήμερη περιοδεία στην Κρήτη θα πραγματοποιήσει ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης, την Πέμπτη 15 και Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011.

Ο κ. Τσούκαλης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στους νομούς Ηρακλείου και το Λασιθίου, θα έχει την ευκαιρία να επισκεφτεί τους Δήμους Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας, θα συναντηθεί με φορείς των δύο νομών, θα δώσει σειρά συνεντεύξεων σε τοπικά ΜΜΕ και θα μιλήσει σε ανοιχτές συγκεντρώσεις μελών και φίλων της ΔΗΜ.ΑΡ στο Ηράκλειο και τη Σητεία.

Στα πλαίσια της διήμερης παραμονής του θα πραγματοποιήσει τις παρακάτω εμφανίσεις:

445.000 € οφείλει ο ΔΕΣΜΗΕ στο Δήμο και τους κατοίκους των κοινοτήτων του Παναχαϊκού

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ

445.000 € οφείλει ο ΔΕΣΜΗΕ στους Δήμους και τους καταναλωτές πέριξ του Αιολικού Πάρκου του Παναχαϊκού, από το αντισταθμιστικό τέλος του 2,7%. Το ποσό αφορά την περίοδο από τον Ιούνιο έως και τον Οκτώβριο του 2010 και κατανέμεται σε 280.000 € προς τους Δήμους και 165.000 € προς τους καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος.


Για το παραπάνω θέμα ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:

Τριτοκοσμικές συνθήκες στη ΒΙΠΕ Πάτρας

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜ.ΑΡ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Σ.Ε.ΒΙ.ΠΕ

Ενημερωτική συνάντηση και ευρύτατη ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων, είχαν το Σάββατο 9/12/2011, αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Αριστεράς με τη διοίκηση του Συνδέσμου Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων στη Βιομηχανική Περιοχή Πάτρας (ΣΕΒΙΠΑ).


Εκ μέρους της ΔΗΜ.ΑΡ συμμετείχαν οι κ.κ. Νίκος Τσούκαλης, βουλευτής, Χρήστος Σταυρόπουλος, περιφερειακός σύμβουλος, Βασίλης Λοτσάρης, Αντιδήμαρχος Πατρέων και τα μέλη Κώστας Τσεκούρας, καθηγητής Οικονομικών και Κώστας Αποστολόπουλος, επιχειρηματία και μέλος του ΣΕΒΙΠΑ. Από τη διοίκηση του ΣΕΒΙΠΑ συμμετείχαν οι κ.κ. Γεώργιος Μπέμπος πρόεδρος του συνδέσμου, και τα μέλη Πέτρος Μαντάς, Θωμάς Βαλεντίνος και Γιάννης Τζερμπίνος.