Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Δήλωση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, για το θέμα της βουλευτικής αποζημίωσης και τις επιχορηγήσεις των κομμάτων.

ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Η ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

Οι έλληνες βουλευτές είναι βουλευτές μιας χώρας που η κοινωνία της δεινοπαθεί. Πρέπει να μειωθεί αποφασιστικά η βουλευτική αποζημίωση και να καταργηθεί η αποζημίωση για τη συμμετοχή στις επιτροπές της βουλής. Να καταργηθεί η βουλευτική σύνταξη και οι βουλευτές να συνταξιοδοτούνται όπως όλοι οι έλληνες πολίτες, μόνο από τον επαγγελματικό ασφαλιστικό τους φορέα.

Πρέπει να περικοπεί δραστικά η κρατική επιχορήγηση στα κόμματα. Οι περικοπές αυτές είναι βέβαιον ότι δεν αποτελούν πανάκεια για την αντιμετώπιση της κρίσης. Έχουν, όμως, έντονο το συμβολισμό για μια κοινωνία που στενάζει από τα βάρη.

Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας η αποκατάσταση του Δικαστικού Μεγάρου Πατρών

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜ.ΑΡ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΨΑΡΙΑΝΟΥ

Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας έχει μπλέξει η αποκατάσταση του Δικαστικού Μεγάρου Πατρών, αφού τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Πολιτισμού ερίζουν για το ποιος θα είναι ο φορέας εκτέλεσης του έργου, την ώρα που έχει ήδη εγκριθεί πίστωση ποσού 35.700 ευρώ για την εκπόνηση της σχετικής μελέτης.


Τα παραπάνω αναφέρουν σε ερώτησή που κατέθεσαν στη βουλή οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός, ερωτώντας τον υπουργό Δικαιοσύνης, πότε προβλέπεται να αρχίσουν οι εργασίες αποκατάστασης του Δικαστικού Μεγάρου και η άμεση επίλυσή ενός σοβαρού προβλήματος που δεν αφορά μόνο τους λειτουργούς της δικαιοσύνης αλλά ολόκληρη την πόλη των Πατρών,


Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Να πληρώσουν και …οι απλήρωτοι!!!

Δεν έκανε δεκτή ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών την πρόταση του Νίκου Τσούκαλη να εξαιρεθούν από το «χαράτσι» του τέλους ακινήτων, οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας


Την εξαίρεση των εργαζομένων που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από την καταβολή τους τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, ζήτησε ο βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. κ. Νίκος Τσούκαλης μεταφέροντας και το αίτημα των εργαζομένων της ΑΒΕΞ Α.Ε. κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την εξυγίανση των Πιστωτικών Ιδρυμάτων και τη Ρύθμιση θεμάτων χρηματοπιστωτικού χαρακτήρα, στην ολομέλεια της Βουλής.


Αιφνιδιασμένος από την πρόταση ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Παντελής Οικονόμου δήλωσε ότι αφού εξετασθεί, θα συμπεριληφθεί σε σχετική Υπουργική Απόφαση, απάντηση που αμφισβήτησε ο βουλευτής με την επισήμανση ότι δεν μπορεί με την υπουργική απόφαση να εξαιρέσει νέες κατηγορίες γιατί αυτή είναι η ουσία της νομοθετικής αρμοδιότητας.


Στην τοποθέτησή του ο κ. Τσούκαλης ανέφερε χαρακτηριστικά:

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Να καταργηθούν οι φοροαπαλαγές της Εκκλησίας

Ερώτηση των βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς


Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός, κατέθεσαν στη βουλή ερώτηση για την εξαίρεση των χώρων άσκησης θρησκευτικής λατρείας από την καταβολή του έκτατου τέλους ακίνητης περιουσίας.


Στην ερώτησή τους οι τέσσερεις βουλευτές αναφέρουν:

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Απαράδεκτη και αναποτελεσματική η τροπολογία για την επιβολή τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Η απαράδεκτη τροπολογία, για την καταβολή του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, καθώς και αυτή για την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία, αναγκάζουν την Δημοκρατική Αριστερά να καταψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο για την εποπτεία και εξυγίανση των Πιστωτικών Ιδρυμάτων. Τα παραπάνω ανέφερε στη χθεσινή ομιλία του στην ολομέλεια της βουλής ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης, τονίζοντας πως εάν το συζητούμενο νομοσχέδιο, περιοριζόταν μόνο στο βασικό του κείμενο, παρ’ όλες τις ενστάσεις και τις επιφυλάξεις, η Δημοκρατική Αριστερά θα ψήφιζε υπέρ.

Στερήσατε -τόνισε ο κ. Τσούκαλης- από την Ολομέλεια της Βουλής να συζητήσει πάρα πολύ σοβαρά το τεράστιο ζήτημα του τραπεζικού συστήματος, το βασικό παράγοντα της ανασυγκρότησης της χώρας. Από το τραπεζικό σύστημα εξαρτάται η παραγωγική ανασυγκρότηση, εξαρτάται η ρευστότητα, η χρηματοδότηση. Είναι ο παράγοντας αυτός ο οποίος θα μπορούσε με τη συμμετοχή του και με τις χρηματοδοτήσεις του να αναστρέψει τη διαδικασία της ύφεσης.

Ο κ. Τσούκαλης αναφερόμενος στην τροπολογία για το τέλος ακινήτων ανέφερε πως η ρύθμιση αυτή ενέχει ηθική απαξία ενώ είναι βέβαιο πως τα πραγματικά στοιχεία την καθιστούν εντελώς αναποτελεσματική και είναι απολύτως βέβαιο πως θα προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. Αυτή τη στιγμή μόνο στο Γραφείο Διακανονισμών της ΔΕΗ της Πάτρας κάθε μέρα προσέρχονται εκατό με εκατόν πενήντα πολίτες προκειμένου να διακανονίσουν χρέη ακόμη και 100 ευρώ. Αυτή την περίοδο η ΔΕΗ είναι ο μοναδικός φερέγγυος εισπρακτικός μηχανισμός στη χώρα.

Αναφερόμενος στην τροπολογία για την Ελληνική στατιστική υπηρεσία, με την οποία καθαιρείται το Διοικητικό της συμβούλιο, ο κ. Τσούκαλης ανέφερε πως αυτή έχει προκαλέσει αλγεινή εντύπωση σε όλη την ελληνική κοινωνία και ελπίζουμε άμεσα η Επιτροπή Οικονομικών που εξετάζει τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου να καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα, ούτως ώστε να διασκεδαστούν αυτές οι υπόνοιες και υποψίες που έχουν κατακλύσει όλη την ελληνική κοινωνία και τους Έλληνες πολίτες.

Ολόκληρο το κείμενο της ομιλίας του κ. Τσούκαλη έχει ως εξής:

Σε προεμφραγματική κατάσταση το εφετείο Πατρών

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

 

Σε προεμφραγματική κατάσταση βρίσκεται το εφετείο Πατρών και η παραμικρή μείωση (έστω και κατά μία θέση Εφέτη), των οργανικών θέσεων των δικαστικών λειτουργών του, θα καταστήσει αδύνατη τη λειτουργία της υπηρεσίας, με ότι αυτό συνεπάγεται για την απονομή της Δικαιοσύνης στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.

Τα παραπάνω αναφέρει σε ερώτησή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης. Ο κ. Τσούκαλης αναφέρει χαρακτηριστικά πως ο μεν ο προσδιορισμός των πολιτικών υποθέσεων για εκδίκαση γίνεται μετά από δυόμιση χρόνια η δε εκδίκαση πολλών ποινικών υποθέσεων γίνεται στα όρια του χρόνου παραγραφής και ερωτά τον αρμόδιο υπουργό τι προτίθεται να πράξει για την ομαλή λειτουργία του Εφετείου Πατρών, δεδομένου του φόρτου εργασίας του καθώς και αν είναι στις προθέσεις του η μετακίνηση προσωπικού από το εφετείο Πατρών σε αυτό του Αγρινίου.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Σε τέλμα το μεταναστευτικό πρόβλημα στην πόλη της Πάτρας

NEA ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Στη βουλή φέρνουν την υπόθεση του μεταναστευτικού προβλήματος στην Πάτρα, οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός επισημαίνοντας την πάγια αδιαφορία της πολιτείας, αλλά και την ένοχη σιωπή των φορέων της πόλης αφού η λειτουργία του νέου λιμανιού και η απομάκρυνση των μεταναστών από το κέντρο της πόλης, «έκρυψε» το χρονίζον πρόβλημα «κάτω από το χαλί» και κανείς πλέον δεν ασχολείται σοβαρά με το θέμα αυτό.


Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής «Νέα δεδομένα λαμβάνει η υπόθεση του μεταναστευτικού προβλήματος στην Πάτρα με μοναδική σταθερά την πάγια αδιαφορία της πολιτείας, αλλά και την ένοχη σιωπή των φορέων της πόλης για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής 17/9/2011 της Δημοκρατικής Αριστεράς

Επιβάλεται η αλλαγή του περιεχομένου της ασκούμενης πολιτικής, η οποία σήμερα καταγράφεται αδιέξοδη.

Η κυβέρνηση, την ίδια ώρα που περιγράφει με δραματικούς τόνους την σημερινή κατάσταση της χώρας, επιλέγει την δοκιμασμένη μέθοδο της φυγής προς τα μπρος με υποσχέσεις.


Αλλά όταν αυτό επαναλαμβάνεται σε κάθε κρίσιμη στιγμή, όταν δεν έχει καμιά επαφή με τη ζοφερή πραγματικότητα, τότε καμιά ζωντανή δύναμη της ελληνικής κοινωνίας δεν μπορεί να κινητοποιήσει.


Η ευχή του κ. πρωθυπουργού στην ΔΕΘ: «Να μην υπάρχει οικογένεια χωρίς τουλάχιστον έναν εργαζόμενο, να μην υπάρχει οικογένεια χωρίς εισόδημα» πάγωσε το πανελλήνιο. Σημαίνει την πλήρη αποδοχή και συμβιβασμό ότι η ανεργία θα φτάσει σε εφιαλτικά νούμερα.