Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Ομιλία του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ

Σταδιακή απαγκίστρωση και επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου με ευρώ ή μονομερής καταγγελία και δραχμή;



Αγαπητές φίλες και φίλοι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς


Στο πρόσωπο σας θέλω να ευχαριστήσω τους 386.116 ψηφοφόρους που μας έστειλαν στη Βουλή για να υπηρετήσουμε τον ελληνικό λαό. Είπα προεκλογικά ότι θα τιμήσουμε την σχέση εμπιστοσύνης με τους ψηφοφόρους μας.


Κατά την διάρκεια των διερευνητικών εντολών, μας δόθηκε η δυνατότητα να διευρύνουμε αυτή την σχέση εμπιστοσύνης και με πολίτες που δεν μας ψήφισαν, αλλά επικρότησαν τον υπεύθυνο τρόπο με τον οποίο ενεργήσαμε ως κόμμα τις κρίσιμες αυτές ημέρες.


Εμείς κάναμε ότι περνούσε από το χέρι μας για να μην πάμε σε εκλογές και να έχει η χώρα κυβέρνηση, η οποία θα ενσωμάτωνε το σύνθετο μήνυμα των εκλογών. Ουσιαστικά, χωρίς να έχουμε τυπικά το δικαίωμα, σηκώσαμε από κάτω την διερευνητική εντολή και γύρω από την πρόταση μας για οικουμενική κυβέρνηση κινήθηκε όλη η συζήτηση.

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Δήλωση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, αμέσως μετά το Συμβούλιο των Πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας


Η χώρα οδεύει προς εκλογές. Η σύσκεψη υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν απέφερε καρπούς, δεν υπήρξε συμφωνία μεταξύ των αρχηγών των πολιτικών δυνάμεων της χώρας για να υπάρξει μία λύση έτσι ώστε να αποφύγει η χώρα την προσφυγή σε νέες εκλογές.

Κατέθεσα για άλλη μια φορά την πρόταση για τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης, η οποία θα μπορούσε, εάν ήθελαν να συγκροτηθεί, να στηρίζεται σε συγκεκριμένη προγραμματική συμφωνία, με φερέγγυα πρόσωπα και τη συμμετοχή εκείνων των δυνάμεων που υπηρετούν την πολιτική της παραμονής της χωράς στην Ευρωζώνη και την αποδέσμευση από τις ρυθμίσεις του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης.

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Σχόλιο της ΔΗΜΑΡ για τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα

Ο κ. Τσίπρας στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών, ξεπέρασε κάθε όριο πολιτικής αθλιότητας.

Έως χθες μας καλούσε να μείνουμε σταθεροί στη γνωστή μας θέση να μην μετέχουμε σε κυβέρνηση χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα μετά τη σύσκεψη δήλωσε ότι έχουμε συμφωνήσει με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σε κυβέρνηση στήριξης του μνημονίου.

Είναι ντροπή. Η προφανής αδυναμία να δικαιολογήσει τη στάση του δεν επιτρέπεται να τον οδηγεί στη συκοφαντία και στο ψεύδος. Αυτό είναι πολιτική ανηθικότητα.


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου ΔΗΜΑΡ σχετικά με τις δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα

Η σταθερότητα των θέσεων της ΔΗΜΑΡ είναι δεδομένη και διαχρονική. Εάν ο κύριος Τσίπρας θέλει να «αγωνιά» για την δεδομένη σταθερότητα της ΔΗΜΑΡ και του προέδρου της Φώτη Κουβέλη είναι δικό του πρόβλημα και επικοινωνιακή του αγωνία.


Με επικοινωνιακά τερτίπια δεν μπορεί να δικαιολογηθεί, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πέταξε την δυνατότητα να υπάρξει κυβέρνηση της αριστεράς.