Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011

Χαριστική βολή στην ετοιμοθάνατη κοινωνία

Ομιλία του Νίκου Τσούκαλη στη βουλή κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για τις συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, το ενιαίο μισθολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία.


«Οι ρυθμίσεις που εισάγει το νομοσχέδιο δυστυχώς είναι ένα προανάκρουσμα για γενικευμένη εφαρμογή του συγκεκριμένου καθεστώτος και στον ιδιωτικό τομέα, ένα σάλπισμα προς τον ιδιωτικό τομέα να προσαρμοστεί και αυτός στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου. Γι’ αυτό το λόγο ακριβώς καταψηφίζουμε συλλήβδην το νομοσχέδιο».


Τα παραπάνω ανέφερε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του στην ολομέλεια της βουλής ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για τις συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, το ενιαίο μισθολόγιο – βαθμολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία. Ο βουλευτής εξαπέλυσε ένα βαρύτατο κατηγορώ κατά της κυβέρνησης για εγκληματικές καθυστερήσεις στις ζωτικές μεταρρυθμίσεις, στις τομές, στις ανατροπές που απαιτούνται για τη γενική ανασυγκρότηση του νέου πολιτικοοικονομικού προτύπου, για την πάταξη του πελατειακού συστήματος, για τη διαφθορά και τη διαπλοκή, για την παραγωγική ανασυγκρότηση, για την πάταξη της παραοικονομίας, της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής, για τη συνειδητή παραμέληση συγκρότησης ελεγκτικών μηχανισμών, για την εκτεταμένη θεσμική ανομία και μη εφαρμογή των νόμων.

Ο κ. Τσούκαλης τόνισε πως η Δημοκρατική Αριστερά, έχει θέσει ως πρωταρχική προϋπόθεση στο δρόμο για την έξοδο από την κρίση την κοινωνική προστασία, την προστασία των θεσμών και την προάσπιση των στοιχειωδών δημοκρατικών αρχών. Χωρίς αυτές τις προϋποθέσεις και τους όρους δεν έχει ελπίδα αυτή η χώρα, δεν υπάρχει ελπίδα για την παραγωγική ανασυγκρότηση. Δυστυχώς, το νομοσχέδιο θα είναι η χαριστική βολή στην ετοιμοθάνατη κοινωνία. Και ακούγεται κυνικό από τον κύριο Αντιπρόεδρο να αναφέρει ότι το νομοσχέδιο αυτό θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των συνταξιούχων, των μισθωτών, του ξενιτεμένου νέου. Το νομοσχέδιο περί νέου βαθμολογίου, κύριοι της Κυβέρνησης, είναι ψευδεπίγραφο. Συνιστά το προπέτασμα για την εισαγωγή διαλυτικών ρυθμίσεων κατέληξε ο κ. Τσούκαλης.

Το πλήρες κείμενο της ομιλίας του κ. Τσούκαλη έχει ως εξής: