Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Δήλωση του Νίκου Τσούκαλη για τον προαστιακό

Ο προαστιακός θα πρέπει να επεκταθεί και να συνεχίσει να λειτουργεί.


«Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού»

Επανέρχεται με δεύτερη επιστολή του ο κ. Σκέντζος, αυτή τη φορά ως πρόεδρος του σωματείου ιδιοκτητών ταξί, στο θέμα του προαστιακού σιδηροδρόμου και ευθέως τάσσεται ΚΑΤΑ της λειτουργίας του.


Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τους ιδιοκτήτες των ταξί και εν όψει της ρύθμισης σε ένα μήνα περίπου των προϋποθέσεων για την απελευθέρωση του επαγγέλματος, ο κ. Σκέντζος στρέφει την κοινωνία εναντίον του σωματείου του, με τις στενά συντεχνιακές θέσεις για κατάργηση του προαστιακού, τον οποίο έχει αγκαλιάσει το σύνολο των φορέων και των πολιτών της περιοχής.


Ο κοινωνικός αυτοματισμός (που σε πολλές περιπτώσεις ενθαρρύνεται από την κυβέρνηση) θα έπρεπε να είναι απορριπτέος απ’ τη συνδικαλιστική πρακτική των ιδιοκτητών ταξί. Η τακτική αυτή θα τους στερήσει τις κοινωνικές συμμαχίες που απαιτούνται για τη δικαίωση του αγώνα τους.


Ο προαστιακός θα πρέπει να επεκταθεί και να συνεχίσει να λειτουργεί, παράλληλα με τα ταξί και τα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Όχι στην «έξωση» του συλλόγου Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος Χαλανδρίτσας

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ «ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ»



Επιστολή προς τον υποδιοικητή του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» κ. Λιγούρα απέστειλε ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης, με την οποία ζητά την παρέμβασή του, προκειμένου να ανακληθεί η απόφαση του Διοικητή του Κ.Υ Χαλανδρίτσας για έξωση του Συλλόγου Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας από το γραφείο του, το οποίο χρησιμοποιεί από το 1998, μετά από απόφαση της τότε διοίκησης του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας»


Ο κ. Τσούκαλης στην επιστολή αναφέρεται στην πολύπλευρη δράση και προσφορά του συλλόγου, τόσο σε θέματα που άπτονται της περιβαλλοντικής προστασίας, όσο και αυτά της προαγωγής της υγείας των πολιτών της ευρύτερης περιοχής, τονίζοντας πως εθελοντικές προσπάθειες και δράσεις σαν και αυτές του Συλλόγου της Χαλανδρίτσας θα έπρεπε να ενισχύονται με κάθε τρόπο προς όφελος του περιβάλλοντος και των πολιτών της περιοχής και όχι να παρεμποδίζονται.


Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής: