Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Η Δημοκρατική Αριστερά δεν φοβάται αυτό που γίνεται έξω.


ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

"Επιτέλους, σε αυτόν εδώ τον τόπο να επικρατήσουν οι βασικές αρχές της δημοκρατίας, τις οποίες τις έχουμε ξεχάσει".



"Η Δημοκρατική Αριστερά, έχοντας στον πυρήνα του προγραμματικού της λόγου το δημόσιο συμφέρον, την αύξηση των θεσμών της δημοκρατίας και το στέριωμα της δημοκρατίας, δεν φοβάται αυτό που γίνεται έξω."

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ:  http://www.youtube.com/watch?v=8qkau85pjF4

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, όπως και αν αξιολογήσει καθένας από εμάς αυτά τα οποία συμβαίνουν στις πλατείες και στους κοινόχρηστους χώρους αυτής της χώρας, πρέπει να ομολογήσουμε όλοι ότι ζούμε ιστορικές στιγμές. Και είναι η στιγμή, κύριε Υπουργέ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, να επικαλεσθώ μια ιστορική ρήση του Αντόνιο Γκράμσι: «Ο παλιός κόσμος πέθανε, ο καινούργιος παλεύει για να γεννηθεί. Ζούμε στην εποχή των τεράτων». Θα μπορούσε η τελευταία φράση του Αντόνιο Γκράμσι να τεθεί με ερωτηματικό. Ζούμε στην εποχή των τεράτων; Και για να μην έχουμε τερατογενέσεις, έχει ευθύνη το πολιτικό σύστημα;


Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Κατασκευή γεφυριού στη θέση «Μπούλμπερι» στα πλαίσια του έργου του φράγματος Πείρου-Παραπείρου


ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

 
Με την κατασκευή των έργων του φράγματος Πείρου-Παραπείρου στη θέση Τόσκες του Δήμου Φαρρών, καταστρέφεται το γεφύρι που υπάρχει στην θέση «Μπούλμπερι» ή «Παπαρούτα» το οποίο εξυπηρετεί εκτάσεις χωραφιών και ελαιοδέντρων 5.000 στρεμμάτων, ενώ είναι απαραίτητο για την διέλευση Πυροσβεστικών οχημάτων σε περίπτωση πυρκαγιάς, τρακτέρ και αγροτικών αυτοκινήτων για την συγκομιδή του ελαιοκάρπου και για τη διέλευση κοπαδιών.


Σε σχετικό αίτημα των κατοίκων της περιοχής, το οποίο ομόφωνα υιοθέτησε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερυμάνθου, απάντησε με το υπ’ αριθμ.2562/ΚΕ 2200/10-11-2010 έγγραφό της η Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων Οδικών Σηράγγων και Υπογείων Έργων αναφέροντας πως εξέτασε το αίτημα των κατοίκων και διαπίστωσε ότι είναι βάσιμο όπως περιγράφεται στη συνημμένη επιστολή τους. Δηλαδή το υφιστάμενο γεφύρι στην θέση «Μπούλμπερι», στον δυτικό κλάδα του ποταμού Παραπείρου, βρίσκεται σε υψόμετρο χαμηλότερο από το +200 και συνεπώς θα κατακλύζεται από το νερό του ταμιευτήριο, διακόπτοντας την επικοινωνία με σημαντική γεωργική και κτηνοτροφική έκταση, την προσπέλαση στα πυροσβεστικά οχήματα κλπ.


Η ανωτέρω υπηρεσία απεφάνθη πως για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα απαιτείται να εκπονηθεί μικρή μελέτη για τη χάραξη νέου δρόμου, μέσα στα όρια της απαλλοτρίωσης του ταμιευτήρα και νέας αντίστοιχης γέφυρας ή μεγάλου τεχνικού, σε θέση που θα αποφασιστεί από τη μελέτη.


• Επειδή η κατασκευή του συγκεκριμένου γεφυριού, πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό και πριν τη λήξη των έργων του φράγματος,


ερωτάται ο κ. Υπουργός


Σε ποια φάση βρίσκεται η διαδικασία εκπόνησης της απαιτούμενης μελέτης για τη χάραξη νέου δρόμου και νέας αντίστοιχης γέφυρας και πότε αναμένεται να ολοκληρωθούν τα σχετικά έργα;


Ο ερωτών βουλευτής


Νίκος Τσούκαλης


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ
 
 

Καταβολή μισθοδοσίας του προσωπικού των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων

Ερώτηση του Νίκου Τσούκαλη προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών


Τον κίνδυνο να μείνουν απλήρωτοι για αρκετούς μήνες αντιμετωπίζουν οι υπάλληλοι των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων που από 01.07.2011 μετατάσσονται στις Περιφέρειες, μετά τις διαπιστωτικές πράξεις των Γενικών Γραμματέων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων που έχουν εκδοθεί από τα τέλη Δεκέμβρη, αν δεν υπάρξει άμεση νομοθετική ρύθμιση που να προβλέπει να πληρώνονται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, μέχρι να ολοκληρωθούν οι χρονοβόρες διαδικασίες διακοπής της μισθοδοσίας τους και πληρωμής τους από τους ΚΑΠ των Περιφερειών

Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων έθεσε ο Νίκος Τσούκαλης στον Πρωθυπουργό.

«Είναι γνωστό τι πράττει η Κυβέρνηση», ήταν η απάντησή του!!!

 
Καμία αναφορά στο σοβαρό και ευαίσθητο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων δεν έγινε από τον κ. Πρωθυπουργό κατά την επίσκεψή του στα Καλάβρυτα, συνοδεύοντας τον Καναδό Πρωθυπουργό.


Κατά τη διάρκεια της πολύωρη σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με τους φορείς του νομού ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Νίκος Τσούκαλης ερώτησε ευθέως τον κ. Πρωθυπουργό για το ποια είναι η θέση της Κυβέρνησης και η δική του όσον αφορά τις αποζημιώσεις, τόσο ως προς τα θύματα, όσο και των επανορθώσεων απ’ το κατοχικό δάνειο συνολικού ύψους 1 τρις €!!!

Αποτίμηση της σύσκεψης στα Καλάβρυτα

Με αφορμή τη συμμετοχή του στη σύσκεψη που έγινε την Κυριακή στα Καλάβρυτα υπό τον κ. Πρωθυπουργό, ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Από την πολύωρη σύσκεψη στα Καλάβρυτα βγήκαν πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα τόσο από αυτά που ανέφεραν όσο και από αυτά που αποσιώπησαν ο κ. Πρωθυπουργός και οι παριστάμενοι υπουργοί και υφυπουργοί.

Παρέμβαση του Νίκου Τσούκαλη, στην ολομέλεια της βουλής σχετικά με τη σύσταση Επιτροπής ελέγχου του χρέους

Για το θέμα της σύστασης επιτροπής για τον έλεγχο του Ελληνικού χρέους ο βουλευτής Αχαΐας της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 
Ως ΔΗΜ.ΑΡ. ευθύς εξ αρχής θέλουμε να δηλώσουμε ότι θα μπορούσε να συσταθεί μια Επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση της δόμησης του δημοσίου χρέους. Σε ποιον χρωστάμε, πότε δανειστήκαμε, για ποιον λόγο, τι έγιναν αυτά τα χρήματα, κατά πόσον η Βουλή και η κοινή γνώμη τηρείτο ενήμερη για αυτές τις συμφωνίες δανεισμού κλπ. Ταυτοχρόνως τοποθετούμαστε απολύτως αρνητικά στην με οποιονδήποτε τρόπο συμβολή της Ελληνικής Βουλής στη σύσταση και λειτουργία Διεθνούς Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου.


Ακολουθεί το κείμενο της ομιλίας του κ. Τσούκαλη στην ολομέλεια της βουλής για το ίδιο θέμα: