Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Το «τέλος» του επαρχιακού και εναλλακτικού τύπου.

Η κατάργηση του μειωμένου ταχυδρομικού τέλους υπονομεύει τις επαρχιακές εφημερίδες


Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς Αχαΐας και του βουλευτή Νίκου Τσούκαλη για την κατάργηση του μειωμένου ταχυδρομικού τέλους στην αποστολή των εφημερίδων της περιφέρειας


Η κατάργηση του μειωμένου ταχυδρομικού τέλους που επέβαλε το άρθρο 48 του νόμου 3986, (Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012−2015, ΦΕΚ 152/1-7-2011) στην αποστολή των επαρχιακών εφημερίδων, θα σημάνει για πολλές απ’ αυτές το τέλος της κυκλοφορίας τους.

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Αυθαίρετη απόρριψη σκουπιδιών στις όχθες του Αλφειού ποταμού

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ


Στη βουλή φέρνει το θέμα της αυθαίρετης απόρριψης σκουπιδιών στις όχθες του Αλφειού ποταμού, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης.


Στην ερώτησή του ο κ. Τσούκαλης αναφέρει:


Η αυθαίρετη απόρριψη σκουπιδιών στις όχθες του Αλφειού ποταμού, έχει μετατρέψει την περιοχή σε απέραντο σκουπιδότοπο, με αποτέλεσμα την τεράστια οικολογική καταστροφή και δυσφήμιση του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Ολυμπίας.

Μείωση της Νιτρορύπανσης στη Δυτική Αχαΐα

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Την ένταξη όλων των Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου Δυτικής Αχαΐας στο πρόγραμμα "Μείωση της Νιτρορύπανσης Γεωργικής Προέλευσης" ζητά με επίκαιρη ερώτησή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης.


Στην ερώτησή του ο κ. Τσούκαλης τονίζει τη σοβαρότατη ρύπανση που έχουν υποστεί τα εδάφη της Δυτικής Αχαΐας λόγω της αλόγιστης χρησιμοποίησης χημικών λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων, που έγινε τις τελευταίες δεκαετίες, και επισημαίνει πως τα Δημοτικά Διαμερίσματα Λάππα, Απιδεώνα, Καγκαδίου, Μετοχίου, Αράξου, Λακκόπετρας, Λιμνοχωρίου, Ριόλου, Σαγέικων, Καρέικων, Φράγκα, Κρίνου, Μύρτου, Πέττα, Νιφορείκων, Καλαμακίου (Βίδοβας), και Πετροχωρίου δεν έχουν ενταχθεί στις μετρήσεις των ευπρόσβλητων στη νιτρορύπανση περιοχών.


Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής: