Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Αμιαντούχα υλικά στο κεντρικό κτίριο των ΕΛΤΑ Πάτρας
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ


Με αμιαντούχα υλικά είναι κατασκευασμένο το κεντρικό κτίριο των ΕΛΤΑ Πάτρας, σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποίησε το Ερευνητικό κέντρο «Δημόκριτος». Κάθε επέμβαση στα υλικά αυτά χωρίς να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, εγκυμονεί κίνδυνο δημιουργίας ρύπανσης από ίνες αμιάντου στον αέρα των χώρων της εγκατάστασης, έχοντας ως αποτέλεσμα επιβλαβείς συνέπειες για την υγεία του προσωπικού και των συναλλασσομένων.
Το παραπάνω θέμα φέρνει με ερώτησή του στη βουλή ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης. Στην ερώτησή του ο κ. Τσούκαλης αναφέρει:


Σύμφωνα με ελέγχους και μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν από το εργαστήριο Ηλεκτρονικής Μικροσκοπίας του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» (κωδικός μελέτης Μ 209/001), διαπιστώθηκε η ύπαρξη αμιαντούχων υλικών στο Κεντρικό Κτίριο των ΕΛΤΑ Πάτρας (Μαιζώνος και Ζαϊμη).
Συγκεκριμένα από την ανάλυση των δειγμάτων υλικών που συλλέχτηκαν διαπιστώθηκε ότι τα πάνελ αμιαντοτσιμέντου της περιμετρικής τοιχοποιϊας της μεγάλης αίθουσας, του χώρου συστήματος θέρμανσης–ψύξης καθώς και τα πλακίδια PVC που καλύπτουν το δάπεδο περιέχουν χρυσοτίλη αμίαντο.
Σύμφωνα με αναφορές εργαζομένων στον ΕΛΤΑ, οι δειγματοληψίες έγιναν μόνο σε μια αίθουσα του κτιρίου, η οποία είχε προσφάτως συντηρηθεί και βαφτεί, με αποτέλεσμα τα ευρήματα να μην καταγράφουν την πραγματική κατάσταση του κτιρίου.
Η μελέτη προτείνει την άμεση ενημέρωση των χρηστών-διαχειριστών του χώρου για αποφυγή οποιασδήποτε επέμβασης στα αμιαντούχα υλικά που εντοπίσθηκαν. Για τα επίπεδα φύλλα αμιαντοτσιμέντου προτείνεται η περιοδική συντήρηση (π.χ. βάψιμο) και επιθεώρηση ενώ για τα πλακίδια PVC προτείνεται είτε η απομάκρυνσή τους είτε η επικάλυψη με άλλο υλικό. Τονίζεται δε, ότι όλες οι εργασίες διαχείρισης των αμιαντούχων υλικών θα πρέπει να γίνουν από εξειδικευμένη εταιρία, η οποία να διαθέτει τα απαραίτητα σύμφωνα με το νόμο προσόντα, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.
Καταλήγοντας οι μελετητές αναφέρουν ότι ενδεχόμενη διαταραχή – επέμβαση (μηχανική ή χειροκίνητη) στα υλικά αμιάντου που εντοπίστηκαν, χωρίς να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, εγκυμονεί κίνδυνο δημιουργίας ρύπανσης από ίνες αμιάντου στον αέρα των χώρων της εγκατάστασης, έχοντας ως αποτέλεσμα επιβλαβείς συνέπειες για την υγεία του προσωπικού.
Δεδομένου ότι στο κτίριο των ΕΛΤΑ εργάζεται μεγάλος αριθμός ατόμων και επίσης μεγάλος είναι καθημερινά ο αριθμός των συναλλασσόμενων πολιτών,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

1) Προτίθεστε να αναθέσετε στο σώμα ελεγκτών περιβάλλοντος το συστηματικό έλεγχο ΟΛΩΝ των χώρων του κτιρίου και όχι μόνον μιας αίθουσας;
2) ΄Εχουν ενημερωθεί οι εργαζόμενοι στο κτίριο του ΕΛΤΑ για την αποφυγή οποιασδήποτε παρέμβασης στα αμιαντούχα υλικά, όπως προτείνει η μελέτη;
3) ΄Εχουν ληφθεί τα μέτρα που προτείνει η μελέτη για την επικάλυψη ή την απομάκρυνση των πλακιδίων PVC από τα δάπεδα του κτιρίου;
4) Σε ποιες άλλες ενέργειες προτίθεστε να προχωρήσετε, προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των εργαζομένων και των επισκεπτών του κτιρίου;

O ερωτών βουλευτής

Νίκος Τσούκαλης

Σχολείο και πράσινο αντί για λιθάνθρακα στο Αλιβέρι
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ


Το θέμα της οριστικής παραχώρησης οικοπέδου για σχολείο, αθλητικά κέντρα, πράσινο και ανάπλαση στο Αλιβέρι, αντί για λιθάνθρακα, έφερε στην ολομέλεια της Βουλής ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης με επίκαιρη ερώτηση, που συζητήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου.
Η ερώτηση που απευθυνόταν προς τον κ. Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, ανέφερε ότι οι όροι της σύμβασης παραχώρησης της έκτασης στο Δ. Ταμινέων, έχουν εκπληρωθεί και ζητούσε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την οριστική παραχώρηση του εν λόγω οικοπέδου.


Ο Υφυπουργός κ. Μπέζας στην απάντησή του δήλωσε ότι δεν τίθεται θέμα ανάκλησης της ΚΥΑ από τη στιγμή που ο Δ. Ταμινέων έχει ξεκινήσει εργασίες ανάπλασης και αξιοποίησης της περιοχής με βάση πάντα το σκοπό της παραχώρησης. Εάν δεν έχει ολοκληρωθεί ο σκοπός της παραχώρησης μπορεί να ζητηθεί παράταση της προθεσμίας και αυτή η παράταση θα δοθεί. Η ΚΕΔ έχει αναλάβει μία πρωτοβουλία σε συνεργασία με τη ΔΕΗ και εν γνώσει του Δ. Ταμινέων, για τη διατύπωση μιας συνολικής πρότασης ανάπλασης και αξιοποίησης της ευρύτερης περιοχής, από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ μέχρι το επίνειο του Αλιβερίου προκειμένου να δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες για την ευρύτερη περιοχή. Αυτή η πρόταση όταν ολοκληρωθεί θα δοθεί στο Δ. Ταμινέων, θα υλοποιηθεί εφόσον υπάρξει αποδοχή από την τοπική κοινωνία και το Δήμο.

Ο κ. Τσούκαλης, στην τοποθέτησή του, μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Δεν μπορώ παρά να δηλώσω την ικανοποίησή μου και μάλλον και οι φορείς του Αλιβερίου που εμμένετε στην θέση του να μην επικαλεστείτε τους όρους της ΚΥΑ και να ανακαλέσετε την οριστική παραχώρηση της κυριότητας στο Δ. Ταμινέων. Πλην όμως, η παραχώρηση αυτή είναι υπό διαλυτική αίρεση. Υπάρχει ένα κενό στην πληροφόρησή σας με το Δ. Ταμινέων. Η κ. Δήμαρχος, όπως πληροφορηθήκαμε πρόσφατα, απέστειλε έγγραφο στο οποίο πληροφορεί το Υπουργείο ότι έχουν πληρωθεί οι όροι εκείνης της ΚΥΑ, οπότε πλέον καλό θα είναι να εκδοθεί νέα Υπουργική Απόφαση ή εγκύκλιος ώστε να οριστικοποιηθεί η πλήρωση των όρων και να καταστεί αμετάκλητη η μεταβίβαση αυτής της κυριότητας.

Στο Δήμο, με την πολύ ύποπτη στάση της ΔΕΗ, διεξάγεται ένας εμφύλιος πόλεμος. Κάποιοι πολλοί λίγοι κάτοικοι οι οποίοι θέλουν να εκμεταλλευτούν τα ακίνητά τους προκειμένου να εισπράξουν τις παχυλές αποζημιώσεις που υπόσχεται η ΔΕΗ, μυστικά, και εντελώς αδιαφανώς, όχι μόνο πιέζουν το Δήμο, αλλά προβαίνουν δυστυχώς και σε πράξεις παράνομες που έχουν αναστατώσει το Δήμο. Ενώ δεκάδες πολίτες μαζί με την Greenpeace δεντροφύτεψαν την περιοχή, άγνωστοι, το ίδιο βράδυ ξερίζωσαν όλα τα δενδρύλλια που είχαν φυτευτεί και αυτό προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημα της ΔΕΗ να κατασκευαστεί στο Αλιβέρι λιθανθρακική μονάδα, κάτι που η συντριπτική πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας αρνείται. Και θα ήθελα να θυμίσω τη σαφή και κατηγορηματική δήλωση του πρώην Υπ. Ανάπτυξης κ. Φώλια, ότι η λιθανθρακική μονάδα θα κατασκευαστεί μόνο εάν υπάρχει τοπική συναίνεση. Εδώ δεν υπάρχει τοπική συναίνεση και τα σχέδια της ΔΕΗ δεν θα πρέπει να υλοποιηθούν.»

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Επίκαιρη ερώτηση για τη λειτουργία του Περιφερειακού Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα.

Επίκαιρη ερώτηση για τα συνεχιζόμενα προβλήματα του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» κατέθεσε ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης. Η ερώτηση θα συζητηθεί την προσεχή Πέμπτη 12-2-09.
Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:


Οκτώ μήνες μετά την εκκένωση του Γ.Π.Ν.Π. «Αγ. Ανδρέας» της Πάτρας και 210 υπέρ πολύτιμα κρεβάτια, εξακολουθούν να λείπουν από το υγειονομικό σύστημα της περιοχής, μεταξύ αυτών και 6 άκρως απαραίτητα της Μ.Ε.Θ. Και αυτό γιατί Υ.ΠΕ. και διοικητές των νοσοκομείων δεν υλοποιούν τις αποφάσεις και δεν τηρούν τα χρονοδιαγράμματα που επανειλημμένα έχει προσδιορίσει το υπουργείο σας.
Παρά τις μέριμνες του Σχεδίου «Σώστρατος» το νοσοκομείο υπολειτουργεί με κλινικές να είναι διασκορπισμένες σε τέσσερα διαφορετικά κτίρια με περιφερόμενο προσωπικό, απελπισμένους ασθενείς και συγγενείς.
Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, με τελεσίγραφο τους, μερίδα πανεπιστημιακών γιατρών, «απαιτούν» την , εντός 15 ημερών, απομάκρυνση των κλινικών (παθολογική, χειρουργική, ορθοπεδική) του «Αγ. Ανδρέας» από το Νοσοκομείο του Ρίου, με το εξωφρενικό, εκτός των άλλων, επιχείρημα ότι υποβαθμίζεται η εκπαίδευση των φοιτητών.
Και όλα αυτά με κραυγαλέο απόντα το Υπουργείο, Υ.ΠΕ., διοικήσεις νοσοκομείων, που με περιδεείς εκπροσώπους έχουν υποταχθεί στον ιδιότυπο εκβιασμό των Πανεπιστημιακών, ανήμποροι να υλοποιήσουν ειλημμένες πολιτικές αποφάσεις.
Σε σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε στις 2/2/09 ζητήθηκε επίμονα η κάθοδος στην πάτρα του κ. Αβραμόπουλου, προκειμένου να επιληφθεί προσωπικά της τραγικής κατάστασης.

Κατόπιν όλων των προαναφερομένων,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Σκοπεύει να επισκεφθεί άμεσα την Πάτρα και να επιληφθεί προσωπικά της τραγικής κατάστασης;
2) Γιατί δεν έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα οι αποφάσεις σας για την ενιαία, ασφαλή και βιώσιμη λειτουργία των τριών κλινικών στους χώρους του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Ρίου και γιατί η αρμόδια Υ.ΠΕ. παραμένει απαθής στα εκβιαστικά τελεσίγραφα των πανεπιστημιακών γιατρών;

Ο ερωτών Βουλευτής

Νίκος Τσούκαλης

Αποκάλυψη κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης σε δύο νοσοκομεία της Αχαΐας

ΕΡΩΤΗΣΗ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Καταγγελίες έφεραν στο φως της δημοσιότητας τη λειτουργία κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης στους χώρους των Νοσοκομείων Ρίου και Αιγίου, προσβάλλοντας την προσωπικότητα και την ιδιωτική ζωή των πολιτών. Στη Βουλή φέρνει το σοβαρό αυτό ζήτημα με ερώτησή του ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης.
Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Σύμφωνα με καταγγελίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, από το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Ρίου, την τελευταία 5ετία, λειτουργεί στους χώρους του νοσοκομείου- εξωτερικά ιατρεία, χώροι αναμονής, διάδρομοι, κ.α.- κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης. Αντίστοιχο σύστημα καμερών έχει τοποθετηθεί και στο Νοσοκομείου Αιγίου, το οποίο μάλιστα χρονολογείται από το 1999.
Το θέμα κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρό καθώς οι διοικήσεις των δύο νοσοκομείων, δεν έχουν ενημερώσει ως όφειλαν την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, παρόλο που η καταγραφή εικόνας γίνεται σε δημόσιους χώρους όπου καταγράφονται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Ιδιαίτερα στους χώρους των εξωτερικών ιατρείων υπάρχει σαφής παραβίαση του ιατρικού απορρήτου.
Σύμφωνα με Αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και την Οδηγία 1122/2000, η λήψη και επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα με κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης δεν επιτρέπεται, διότι προσβάλλει την προσωπικότητα και την ιδιωτική ζωή του ατόμου. Κατ΄ εξαίρεση, τέτοιου είδους λήψη και επεξεργασία είναι νόμιμη, χωρίς τη συγκατάθεση του υποκειμένου, υπό τις προϋποθέσεις του Ν.2472/1997, εφ΄ όσον ο σκοπός της επεξεργασίας είναι η προστασία προσώπων ή αγαθών ή η ρύθμιση της κυκλοφορίας.
Η λήψη τέτοιας εικόνας από κάμερα κλειστού κυκλώματος, χωρίς αποθήκευση ή άλλη περαιτέρω επεξεργασία, δεν απαλλάσσει τον υπεύθυνο επεξεργασίας από την υποχρέωση του να την γνωστοποιεί στην Αρχή και να ενημερώνει το κοινό, (άρθρα 6 και 11 ν.2472/1997), καθώς και ότι η συνεχής παρακολούθηση των εργαζομένων, χωρίς μάλιστα οι ίδιοι να γνωρίζουν τους όρους και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνεται η βιντεοσκόπηση, έχει σαν αποτέλεσμα να λειτουργεί το αίσθημα του “φόβου” προληπτικά για κάθε παράνομη ενέργεια που θα μπορούσαν να διαπράξουν, το οποίο είναι προσβλητικό για την προσωπικότητα.

Δεδομένων των ανωτέρω καθώς και της ιδιαίτερα ευαίσθητης φύσης των δεδομένων που διακινούνται σε νοσοκομειακό χώρο,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Τι μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε να βεβαιώσει την άμεση διακοπή λειτουργίας του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης των νοσοκομείων και απομάκρυνση των καμερών; Προτίθεται να λάβει και πειθαρχικές κυρώσεις;
2) Δεδομένου ότι οι υπάλληλοι οι οποίοι αποκάλυψαν το κύκλωμα παρακολούθησης απειλούνται με απολύσεις από τη διεύθυνση του Νοσοκομείου Αιγίου, προτίθεται να επέμβει προκειμένου να μην υποστούν άδικες κυρώσεις;
3) Σε ποια άλλα νοσοκομεία της επικράτειας έχουν τοποθετηθεί αντίστοιχες κάμερες παρακολούθησης του προσωπικού και των ασθενών;

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Τσούκαλης

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

Δημοκρατική αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας


ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Συζητήθηκε στην ολομέλεια της βουλής η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση διακομματικής επιτροπής για την δημοκρατική αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας.


Στην εισήγησή του ο βουλευτής Αχαΐας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης ανέφερε ότι απαιτείται ριζική δημοκρατική αναδιοργάνωση της Αστυνομίας προκειμένου αυτή να προστατέψει αποτελεσματικά τις ελευθερίες τα δικαιώματα και τη ζωή του κάθε πολίτη.
Ο κ. Τσούκαλης τόνισε μεταξύ άλλων:


« Τα γεγονότα που ακολούθησαν το θανάσιμο έγκλημα σε βάρος του νεαρού μαθητή από αστυνομικό μέχρι την απόπειρα δολοφονίας του νεαρού αστυνομικού, επανέφεραν με αγωνιώδη τρόπο στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης και κριτικής ερωτήματα σχετικά με το ρόλο, την αποστολή και τις ευθύνες της αστυνομίας.

Πιστεύουμε ότι η ελληνική Βουλή οφείλει να δώσει μια θετική πολιτική διέξοδο σ’ αυτό τον προβληματισμό που να οδηγήσει σε μια ριζική δημοκρατική αναδιοργάνωση της αστυνομίας. Ο αστυνόμος πολίτης, με τη στήριξη της κοινωνίας να μπορέσει να προστατεύσει αποτελεσματικά τις ελευθερίες, τα δικαιώματα και τη ζωή του κάθε πολίτη. Στο πλαίσιο αυτό έχοντας υπόψη μας την πρόταση της ΠΟΑΣΥ προς τα κοινοβουλευτικά κόμματα για Διακομματική Επιτροπή, ζητάμε τη σύσταση Επιτροπής για τη Δημοκρατική Αναδιοργάνωση της Αστυνομίας. Γιατί αστυνόμευση δεν σημαίνει μόνο καταπολέμηση του εγκλήματος. Αντίρροπος αλλά ισοδύναμος στόχος είναι ο σεβασμός των δικαιωμάτων του πολίτη -αθώου, υπόπτου ή ενόχου- ενώπιον των οργάνων της τάξης.

Η ισορροπία αυτών των λειτουργιών προϋποθέτει αντίστοιχη εκπαίδευση. Μια εκπαίδευση η οποία δεν θα πραγματοποιείται μακριά από την κοινωνία, σε στρατιωτικές συνθήκες, αντιμετωπίζοντας τους πολίτες ως εχθρούς. Υπάρχει ένας μεγάλος προβληματισμός επίσης σχετικά με τα ΜΑΤ. Ενδιαφέρει όχι μόνο πότε επιβάλλεται, αλλά και πότε δεν επιτρέπεται η σωματική έρευνα. Πότε χρειάζεται ως έσχατη ανάγκη και άμυνα η κατασταλτική επέμβαση, αλλά και πότε θεσμικά αποκλείεται.

Κρίσιμη είναι επίσης η παράμετρος της ποινικής καταστολής. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και η Επιτροπή του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου καταδίκασαν την Ελλάδα κατά την τελευταίο τετραετία εννέα φορές για κακομεταχείριση και παράνομη χρήση όπλων. Αν ο φορέας εξουσίας βρίσκει ενδοϋπηρεσιακή κατανόηση για την παρεκτροπή του, εισπράττει το μήνυμα ότι μπορεί να συνεχίσει. Ο κατάλογος των εγκλημάτων εξουσιαστικής βίας που τιμωρήθηκαν ανώδυνα είναι ατελείωτος.

Στην πραγματικότητα, η κοινωνική ειρήνη θεμελιώνεται όχι στην έλλειψη, αλλά στην κραταίωση της δημοκρατίας, στον διάλογο και στην κοινωνική αλληλεγγύη. Τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας είναι υπόλογα και υπεύθυνα να αναλάβουν δράση ώστε ο ρόλος της Αστυνομίας και των αστυνομικών να εστιαστεί και να περιοριστεί στην αποστολή της: στην πρόληψη και πάταξη της εγκληματικότητας, όχι στην ενοχοποίηση και καταστολή της διαμαρτυρίας, στην προστασία και όχι στον εκφοβισμό του ανθρώπου και του πολίτη, στην αναζήτηση και συλλογή στοιχείων, όχι στην κατασκευή και χάλκευσή τους, στην προάσπιση και όχι στην παραβίαση των δικαιωμάτων των ανθρώπων και των πολιτών. Η ανοχή είναι συνενοχή και το τίμημα τεράστιο όταν μετριέται σε ανθρώπινο αίμα.»

ΟΙ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ "ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ" ΤΩΝ ΑΧΑΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Τα στοιχεία είναι από το περιοδικό " επιθεώρηση για τη Βουλή και την Ευρωβουλή" και αφορούν το διάστημα από την εκλογή τους μέχρι την 30η Νοεμβρίου 2008.

Ο πρώτος αριθμός είναι οι ομιλίες
Ο δεύτερος οι ερωτήσεις
και ο τρίτος η συμμετοχή σε επιτροπές

ΠΑΣΟΚ

ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ ..........................39+238+36=313
ΒΕΡΡΑΣ .................................. 4+201+1 =206
ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ................... 21+178+25=224

Ν.Δ

ΜΠΕΚΙΡΗΣ ............................20+124+0 =144
ΠΑΠΑΔΗΜΑΤΟΣ ........................6+0+11 =17
ΡΑΓΙΟΥ ..................................34+6+16 =56

ΚΚΕ


ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ.........53+237+48=338

ΣΥΡΙΖΑ

ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ ...........................53+205+72=330