Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Νομιμοποίηση του λιμανιού της Θίσβης

Ερώτηση του Νίκου Τσούκαλη προς τον Υπουργό Πολιτισμού και τουρισμού.

Μετά από τρεις συνεχόμενες αποφάσεις που έκριναν παράνομο το λιμάνι της Θίσβης, -μέρος του οποίου στηρίχθηκε επάνω σε αρχαιότητες- το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο γνωμοδότησε τελικά υπέρ της νομιμοποίησης, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν δύο απαγορευτικές αποφάσεις του υπουργείου κατά παράβαση των οποίων κτίσθηκε το λιμάνι.

Ζητούμενο η επιτάχυνση των διαδικασιών και όχι η παράκαμψή τους

Παρέμβαση του Νίκου Τσούκαλη στη συζήτηση του ν/σ για την απλοποίηση της αδειοδότησης τεχνικών επαγγελματικών και μεταποιητικών δραστηριοτήτων και επιχειρηματικών πάρκων.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ:

Κύριε Υφυπουργέ, θα περιοριστώ σε κάποιες παρατηρήσεις, αφού επαναλάβω εν τάχει και τα επιχειρήματα που είχαμε καταθέσει σαν Δημοκρατική Αριστερά, όταν συζητήθηκε το νομοσχέδιο του fast track για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Τότε είχαμε πει σε μια περίοδο που η κατάσταση είναι κρίσιμη απαιτούνται πραγματικά κρίσιμες αποφάσεις και έκτακτα μέτρα. Αυτά τα έκτακτα μέτρα σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να οδηγήσουν σε εκπτώσεις από το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο.

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Αντισταθμιστικά Ωφελήματα Ενόπλων Δυνάμεων

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

 
Η χώρα μας έχει αυξημένες δαπάνες ασφάλειας και άμυνας σε σχέση με τους υπόλοιπους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στο κόστος αυτό σημαντικότατο ποσοστό καταλαμβάνουν οι προμήθειες αμυντικών συστημάτων και τεχνολογιών που χρησιμοποιούν οι Ένοπλες Δυνάμεις και που πραγματοποιούνται σχεδόν αποκλειστικά από οίκους του εξωτερικού.