Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2008

Επίσκεψη Τσούκαλη στις φυλακές Αγίου Στεφάνου

Επίσκεψη στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 19-9-08 ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης. Ο κ. Τσούκαλης θα έχει επαφές τόσο με τη διοίκηση των φυλακών όσο και με τους εργαζόμενους και θα ενημερωθεί για τα προβλήματα του χώρου.

Η πρωτοβουλία αυτή του κ. Τσούκαλη έρχεται σαν συνέχεια της προχθεσινής συνάντησής του με ομάδα σωφρονιστικών υπαλλήλων στο γραφείο του. Αφορμή για τη συνάντηση αυτή υπήρξε η πρόσφατη δημοσιοποίηση ανοικτής επιστολής, η οποία αφορούσε θέματα όπως αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης η και επιβίωσης για τους κρατουμένους αλλά και εργασιακά ζητήματα, όπως ρεπό κ.λ.π.

Ο κ. Τσούκαλης τους διαβεβαίωσε ότι όχι μόνο θα είναι συμπαραστάτης στον αγώνα τους, «αγώνας για την αξιοπρέπεια της ζωής» όπως τον χαρακτήρισε αλλά σύντομα θα επισκεφτεί το χώρο κράτησης της Κλειστής Φυλακής Πατρών για να έχει μια προσωπική άποψη και εικόνα.

Δήλωση Νίκου Τσούκαλη

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΟΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΓΠΝ ΠΑΤΡΩΝ

Απόλυτα εκτεθειμένη στη κοινή γνώμη του Νομού Αχαΐας αλλά και στους απελπισμένους γονείς για την διακοπή λειτουργίας του παιδοογκολογικού τμήματος του ΠΓΝ Πατρών είναι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας.

Δύο περίπου μήνες (30.7.2008) μετά την καθησυχαστική απάντηση του Υφυπουργού κ. Γεωργίου Παπαγεωργίου σε σχετική ερώτησή μας για την τύχη του τμήματος, το τμήμα διέκοψε τη λειτουργία του. Ανέφερε εν κατακλείδι στην απάντησή του ο κ. Υφυπουργός: «…Το ΠΓΝ Πατρών υπέβαλλε στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αίτημα πρόσληψης επικουρικού παιδιάτρου και συγχρόνως εξετάζει την περίπτωση απόσπασης άλλου παιδιάτρου. Από τα παραπάνω προκύπτει ότι τα νοσηλευόμενα παιδιά της εν λόγω κλινικής δεν θα μείνουν χωρίς ιατρική κάλυψη».
Προφανώς, κατόπιν της συγκεκριμένης εξέλιξης ο κ. Υφυπουργός υπονοούσε ότι η νοσηλευτική κάλυψη θα παρείχετο από άλλο νοσοκομείο όπως π.χ. το «Αγλαΐα Κυριακού»!!!
Η πιο πάνω εξέλιξη καταδεικνύει ότι το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και προσωπικά ο Υπουργός κ. Αβραμόπουλος επιστρατεύει πλέον και την απροκάλυπτη παραπλάνηση προκειμένου να καλύψουν το υπονομευτικό τους έργο κατά του Ε.Σ.Υ.
Η υποκρισία του κ. Αβραμόπουλου μετεξελίχθηκε σε απόλυτη αναλγησία όταν ενώ χθες σε «γκλαμουράτη» εκδήλωση που έγινε στην Αρχαία Ρωμαϊκή Αγορά και εξήγγειλε το νέο σχέδιο δράσης με το σύνθημα «Η ζωή νικά τον καρκίνο» και μάλιστα με ναυαρχίδα το Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων, την ίδια στιγμή κλείνει το αντίστοιχο τμήμα του Νοσοκομείου της Πάτρας.

Ως πότε θα ανεχθούμε την κοροϊδία;

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

Περιοδεία Τσούκαλη στο νομό Κορινθίας

Περιοδεία στο νομό Κορινθίας πραγματοποιεί σήμερα (Τετάρτη 17-9-08) ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης. Ο κ. Τσούκαλης επικεφαλής κλιμακίου στελεχών της Ν.Ε θα επισκεφτεί περιοχές του νομού Κορινθίας, που αντιμετώπισαν έντονα προβλήματα λειψυδρίας καθώς και ζημιές από τον καύσωνα και το χαλάζι.

Θα ακολουθήσει σύσκεψη στο δημαρχείο του δήμου Άσσου – Λεχαίου στις 11:00 το μεσημέρι, όπου θα συζητηθούν τα προβλήματα λειψυδρίας στην περιοχή και θα αναζητηθούν οι τρόποι που η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει να βοηθήσει αποτελεσματικά με τις παρεμβάσεις της.

Στη σύσκεψη έχουν καλεστεί οι δήμαρχοι των δήμων Βόχας κος Γ. Λιούντρης και Άσσου -Λεχαίου κος Χ. Καμπούρης, αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες από τον Αρδευτικό Οργανισμό Στυμφαλίας-Ασωπού , τον ΕΛΓΑ, τη Διεύθυνση Εγγείων Βελτιώσεων του νομού, εκπρόσωποι της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόχας, της ένωσης βιοκαλλιεργητών Κορινθίας και του συνεταιρισμού Άσσου, καθώς και εκπρόσωποι του συλλόγου γεωπόνων ελευθέρων επαγγελματιών του νομού.

Θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου στις 12:30μμ. Το απόγευμα στις 19:00, θα γίνει συνάντηση του κ. Τσούκαλη με τους εκπροσώπους της Πρωτοβουλίας για τη Σωτηρία του Κορινθιακού, στο ξενοδοχείο Εφύρα στην Κόρινθο.

Απολύσεις εργαζομένων ΑμεΑ στη ΔΕΗ.

Την ταλαιπωρία που υφίστανται 13 εργαζόμενοι της ΔΕΗ και μάλιστα άτομα με αναπηρία, φέρνει με ερώτησή του στη βουλή ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Νίκος Τσούκαλης. Η διοίκηση της ΔΕΗ αμφισβητώντας τις νόμιμες προσλήψεις, τους «σέρνει» στα δικαστήρια και επιχειρεί την απόλυσή τους
Στην ερώτησή του ο κ. Τσούκαλης αναφέρει:

Οκτώ χρόνια η Διοίκηση της ΔΕΗ ταλαιπωρεί 13 εργαζόμενους, και μάλιστα Άτομα με Αναπηρία που τοποθετήθηκαν και εργάζονται από την επιτροπή του ΟΑΕΔ σύμφωνα με τις ευεργετικές διατάξεις των Νόμων 1648/86 και 2643/98.
Η Διοίκηση της ΔΕΗ αμφισβητώντας τις νόμιμες προσλήψεις όλα αυτά τα χρόνια «σέρνει» τους εργαζόμενους στα δικαστήρια και επιχειρεί την απόλυσή τους.
Επειδή οι διατάξεις των παραπάνω Νόμων έχουν ψηφιστεί από την Πολιτεία, όπως άλλωστε αυτή όφειλε, προκειμένου να στηρίξει και να απαλύνει τη ζωή των Ατόμων με Αναπηρία, η Διοίκηση της ΔΕΗ όφειλε με τη σειρά της να αποδεχθεί τις αναγκαστικές τοποθετήσεις των εν λόγω εργαζομένων. Αντίθετα, ακόμα και σήμερα συνεχίζει τους δικαστικούς αγώνες κατά των εργαζομένων με το πρόσχημα των περικοπών.
Έτσι για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται, πως αντιλαμβάνεται η Διοίκηση της ΔΕΗ την «κοινωνική προσφορά» της επιχείρησης, με απολύσεις εργαζομένων ΑμεΑ από τη μία και υπέρογκες αυξήσεις των τιμολογίων της από την άλλη.
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός :
Προτίθεστε να παρέμβετε άμεσα, έτσι ώστε να αποφευχθούν οι απολύσεις των εργαζομένων ( ΑμεΑ ) και να σταματήσετε τη δικαστική διαμάχη που διασύρει τους εργαζόμενους και τη Διοίκηση της ΔΕΗ;

Ο ερωτών βουλευτής
Νίκος Τσούκαλης

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

Ρύπανση από το εργοτάξιο της «Μηχανικής» στον Πείρο
ΕΡΩΤΗΣΗ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ


Ρύπανση προκαλεί το εργοτάξιο της «Μηχανικής» στο φράγμα του Πείρου από την κακή λειτουργία του τριβείου και του σπαστήρα, επιβαρύνοντας με τεράστιες ποσότητες σκόνης τη γύρω περιοχή αλλά και την υγεία των εργαζομένων.
Τα παραπάνω επισημαίνει με ερώτησή του στη βουλή ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Νίκος Τσούκαλης. Στην ερώτησή του ο κ. Τσούκαλης αναφέρει:


Τεράστιες ποσότητες σκόνης εκπέμπονται από την κακή λειτουργία του εργοταξίου Πείρου-Παραπείρου στο ν. Αχαΐας με αποτέλεσμα την επιβάρυνση του περιβάλλοντος της γύρω περιοχής αλλά και της υγείας των εργαζομένων. Τόσο η λειτουργία του τριβείου και του σπαστήρα χωρίς τη χρήση νερού, όσο και η κίνηση των οχημάτων, χωρίς να καταβρέχονται οι δρόμοι, έχουν σαν αποτέλεσμα την παραγωγή τεράστιων ποσοτήτων σκόνης.
Η εκπεμπόμενη σκόνη, ανάλογα με τους ανέμους που πνέουν στην περιοχή καλύπτει τεράστιες εκτάσεις των γύρω χωριών (Τόσκες, Μιτόπολη, Αστέρι κλπ) δημιουργώντας αναπνευστικά προβλήματα στους κατοίκους. Το ίδιο αποπνικτική είναι η κατάσταση και για τους εργαζόμενους στο εργοτάξιο οι οποίοι αναγκάζονται να εργάζονται μέσα σε ένα άκρως ανθυγιεινό περιβάλλον.
Είναι φανερό ότι η ανάδοχος εταιρία «Μηχανική» που εκτελεί το έργο δεν λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για τη σωστή λειτουργία του εργοταξίου της, τα οποία απορρέουν από την εγκεκριμένη περιβαλλοντική μελέτη του έργου.
Κατόπιν αυτών ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Τι προτίθεστε να κάνετε ώστε να υποχρεωθεί η ανάδοχος εταιρία να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος της περιοχής και της υγείας των κατοίκων και των εργαζομένων;

Ο ερωτών βουλευτής
Νίκος Τσούκαλης