Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008

Προβλήματα λειτουργίας στη Γυναικολογική Κλινική του ΠΓΝ Πατρών
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ


Στη βουλή φέρνει το θέμα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η γυναικολογική κλινική του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Ρίου, ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης. Σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Υγείας ο κ. Τσούκαλης αναφέρει:

Στο κλείσιμο της γυναικολογικής κλινικής του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Ρίου, προχώρησαν τη Δευτέρα 3.11.2008, οι εργαζόμενοι μη μπορώντας να αντέξουν τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις επτά μαίες, πρέπει να εξυπηρετήσουν 49 κλίνες και 20 νεογνά, κάτι που τις αναγκάζει να δουλεύουν νυχθημερόν χωρίς καμία μέρα ρεπό. Οι εργαζόμενοι στο τμήμα δικαιούνται, χωρίς ακόμη να την έχουν πάρει, συνολική άδεια περίπου τρεισήμισι μηνών.
Για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της κλινικής χρειάζονται 50 άτομα προσωπικό. Από τη διεύθυνση του νοσοκομείου προσλήφθηκαν 37 από τα οποία τα 5 παραιτήθηκαν λόγω των απαράδεκτων συνθηκών εργασίας, δύο αποσπάστηκαν, ενώ αυτή τη στιγμή 23 μαίες εργάζονται στο μαιευτήριο που αποτελεί ξεχωριστό τομέα αφήνοντας τη γυναικολογική κλινική με μόλις επτά μαίες.
Επειδή μετά το κλείσιμο του νοσοκομείου του Αγίου Ανδρέα, το νοσοκομείου του Ρίου αποτελεί το μοναδικό ίδρυμα της περιοχής, το οποίο εξυπηρετεί ασθενείς σχεδόν απ΄ όλη τη Δυτική Ελλάδα,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Τι προτίθεστε να κάνετε για την κάλυψη των κενών που υπάρχουν στη γυναικολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου;

Ο ερωτών βουλευτής
Νίκος Τσούκαλης