Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Συνάντηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, με το δήμαρχο της Πάτρας Γιάννη Δημαρά

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ και βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Τσούκαλης, συναντήθηκαν με το δήμαρχο της Πάτρας, Γιάννη Δημαρά.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τα μεγάλα προβλήματα της πόλης και ιδιαίτερα το ζήτημα του λιμανιού της Πάτρας. Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Φ. Κουβέλης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η αναγκαία αξιοποίηση, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, του λιμανιού της Πάτρας σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ανατρέψει, αλλά αντίθετα να συνυπολογίσει την ειλημμένη, συμβατική υποχρέωση της ελληνικής πολιτείας να προχωρήσει στην οριστική παραχώρηση προς το Δήμο Πατρέων τμήματος της λιμενικής ζώνης 3.500 μέτρων που περιγράφεται στη σύμβαση της προσωρινής παραχώρησης που υπεγράφη στις 24/01/12 μεταξύ του Οργανισμού Λιμένος Πατρών και του Δήμου Πατρέων.

Κατόπιν αυτών, πρέπει άμεσα να προωθηθούν όλες οι νομοθετικές και διοικητικές ενέργειες ώστε να εξαιρεθεί από τη διαδικασία παραχώρησης το πιο πάνω τμήμα της Λιμενικής Ζώνης».






Σημαντική απώλεια δημοσίων εσόδων λόγω εκτεταμένης φοροδιαφυγής στις ιχθυόσκαλες της χώρας


ΕΡΩΤΗΣΗ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ
Το θέμα της σημαντικής απώλειας δημοσίων εσόδων, λόγω εκτεταμένης φοροδιαφυγής στις ιχθυόσκαλες της χώρας, φέρνει στη Βουλή με ερώτησή του ο βουλευτής Αχαΐας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης. Σύμφωνα με τη διοίκηση του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ), στο διαχειριστικό έλεγχο 2008-2010 υπήρξαν μεγάλα κενά ως προς την είσπραξη και διεκδίκηση εσόδων του Δημοσίου, δηλαδή του τέλους 2% που εισπράττεται επί των τιμολογίων.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Ομιλία Νίκου Τσούκαλη στην Ολομέλεια της Βουλής για την επίκαιρη επερώτηση της ΔΗΜΑΡ σχετικά με την πάταξη της φοροδιαφυγής,

Eπίκαιρη επερώτηση δεκαέξι Βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, σχετικά με τον εκσυγχρονισμό των φοροελεγκτικών μηχανισμών και την πάταξη της φοροδιαφυγής.


(ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ 19.11.2012)

Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής, του Βουλευτή Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νικολάου Τσούκαλη για την επίκαιρη ερώτηση σχετικά με την ανάγκη διατήρησης των ιστορικών υποδομών της «ΑΧΑΪΑ ΚΛΑΟΥΣ».

Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής,  του Βουλευτή Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς  Νικολάου Τσούκαλη   για την επίκαιρη ερώτηση προς τους Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και Τουρισμού, σχετικά με την ανάγκη διατήρησης των ιστορικών υποδομών της «ΑΧΑΪΑ ΚΛΑΟΥΣ».

(ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ 3.12.2012)

Δήλωση Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου, βουλευτή Αχαΐας Νίκου Τσούκαλη για την Ολυμπία Οδό.


«Δικαιολογημένες είναι οι αντιδράσεις των φορέων και των κοινωνιών της Ηλείας, Μεσσηνίας, Αχαΐας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας και γενικότερα του υποβαθμισμένου Δυτικού άξονα της χώρας για τη φημολογούμενη περικοπή του συμβατικού έργου της Ολυμπίας οδού μέχρι και την Πάτρα και όχι μέχρι την Τσακώνα.

Η Δημοκρατική Αριστερά, θα συμβάλει ουσιαστικά ώστε το χρονοδιάγραμμα και οι χρηματοδοτικοί πόροι για την πλήρη και έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου να προσδιορίζονται στην σύμβαση που καταρτίζεται και θα ψηφιστεί από τη Βουλή».