Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Αντισυνταγματικό και δασοκτόνο το άρθρο 29 του ν/σ για τη Διαχείριση και προστασία ακινήτων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ


Την καταφανή αντισυνταγματικότητα του άρθρου 29 του σχεδίου νόμου για τη «Διαχείριση και προστασία ακινήτων Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης» τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης. Με το εν λόγω άρθρο συμπληρώνονται οι διατάξεις του ν. 998//1979 (Α'289) και μεταξύ άλλων προβλέπονται και τα εξής:

Καταψήφισε τον εφαρμοστικό νόμο του νέου μνημονίου η ΔΗΜ.ΑΡ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

 
Για σύγχρονη ελληνική τραγωδία έκανε λόγο ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη βουλή για τον εφαρμοστικό νόμο του νέου μνημονίου. «Βιώνουμε μια ανθρωπιστική κρίση άνευ προηγουμένου, ανέφερε ο κ. Τσούκαλης και όμως, τίποτα απ’ αυτά που συμβαίνουν στην ελληνική κοινωνία δεν μπορεί κανένας μα κανένας να τα αξιολογήσει αυτή τη στιγμή».


Ο κ. Τσούκαλης ανέφερε πως στα όρια της φτώχειας, όπως προκύπτει από επίσημα στοιχεία, βρίσκεται αυτή τη στιγμή, το ένα τρίτο των Ελλήνων. «Εκτιμάται ότι 3.031.000 άτομα είναι ο αριθμός των φτωχών συμπολιτών μας ή το 27,7% του πληθυσμού. Άραγε έχει εκτιμήσει κανένας και μπορούν να πουν όσοι συγκροτούν αυτή την Κυβέρνηση, ποιο θα είναι το ποσοστό της φτώχειας μετά την πλήρη ανάπτυξη των μέτρων που ψηφίζουμε», αναρωτήθηκε ο κ. Τσούκαλης.


Το πλήρες κείμενο της ομιλίας του κ. Τσούκαλη έχει ως εξής:


Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Χρυσώνουν τους συνταξιούχους της Εθνικής Τράπεζας

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜ.ΑΡ


Πρόκληση για τους χιλιάδες εργαζόμενους του τραπεζικού και όχι μόνο χώρου, εν μέσω της μεγάλης οικονομικής κρίσης, αποτελεί η πρακτική της Εθνικής Τράπεζας να επαναπροσλαμβάνει υψηλόβαθμα στελέχη της, τα οποία συνταξιοδοτήθηκαν λαμβάνοντας αποζημιώσεις και εφάπαξ που ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Τα ανωτέρω στελέχη έρχονται σε συμφωνία με την τράπεζα παραμένουν σε αυτήν και τοποθετούνται εκ νέου σε θέσεις γενικών διευθυντών και βοηθών γενικών διευθυντών εξασφαλίζοντας υψηλότατες αμοιβές έως και 20.000 ευρώ.


Τα παραπάνω καταγγέλλουν με ερώτηση που κατέθεσαν στη βουλή, οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός.

Στην ερώτησή τους οι τρείς βουλευτές αναφέρουν: