Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Εξορθολογισμός και βελτίωση στην απονομή της ποινικής δικαιοσύνης

ΟΜΙΛΙΑ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Τσούκαλης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην ολομέλεια της βουλής του νομοσχεδίου για τον εξορθολογισμό και τη βελτίωση στην απονομή της ποινικής δικαιοσύνης, μιλώντας ως εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς τόνισε μεταξύ άλλων και τα εξής:


Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡ.ΜΕ ΠΑΤΡΑΣ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΛΩΝ Δ.Ε.Π. 2010

Το Ελληνικό Πανεπιστήμιο έχει σήμερα διττό χαρακτήρα. Η μια πλευρά της εικόνας του συντίθεται από σημαντικές παθογένειες και αναποτελεσματικότητες. Η άλλη πλευρά της εικόνας του Πανεπιστημίου συντίθεται από λειτουργίες υψηλής προστιθέμενης αξίας τόσο σε όρους προαγωγής της έρευνας όσο και αναπαραγωγής και διάδοσης της γνώσης.


Με βάση το παραπάνω η ΑΡΜΕ Πάτρας θεωρεί ότι απαιτούνται σημαντικές παρεμβάσεις που θα ανατρέπουν την εικόνα των αναποτελεσματικοτήτων και θα δίνουν νέα δυναμική στις δραστηριότητες του Δημόσιου Πανεπιστημίου που έχουν θετική αποτίμηση. Σε αυτή την κατεύθυνση ζητάμε την έναρξη ειλικρινών, διάφανων και θεσμικού χαρακτήρα διαδικασιών διαλόγου. Αυτές οι διαδικασίες θα στοχεύουν στη δημιουργία πλαισίου λειτουργίας του Πανεπιστημίου που θα το αποκαταστήσει σαν βασικό μηχανισμό Δημοκρατίας, Κοινωνικής και Οικονομικής Ανάπτυξης και Παραγωγής και Διάχυσης Γνώσης. Ταυτόχρονα επισημαίνουμε το «ύποπτο» τουλάχιστον σημείο εκκίνησης που επικεντρώνεται στην απαξίωση του Δημόσιου Πανεπιστημίου και ιδιαίτερα των Πανεπιστημιακών από την πλευρά του ΥΠΘΔΒΜ.

Σχετικά με τις παθογένειες που προαναφέρθηκαν εκτιμούμε ότι οι ρίζες τους βρίσκονται σε τρεις κατευθύνσεις:

Ίδρυση Forum για τη Μεταρρύθμιση στην Εκπαίδευση

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου στο 46ο Γυμνάσιο Αθήνας η ίδρυση Forum για τη Μεταρρύθμιση στην Εκπαίδευση και εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Εισοδηματικό όριο για την επίδοση επιδόματος πολυτέκνων

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Ερώτηση για το θέμα της επιβολής εισοδηματικού ορίου, για την επίδοση του πολυτεκνικού επιδόματος κατέθεσαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός.


Στην ερώτησή τους οι 4 βουλευτές αναφέρουν

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ - ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ : ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΔΙΝΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Οργάνωση Πάτρας της Δημοκρατικής Αριστεράς σας προσκαλεί στην ημερίδα που διοργανώνει την Τέταρτη 15-12-2010, ώρα 7.30μμ στο ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ (Αγ. Ανδρέου 16, Πάτρα) με θέμα:

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ: ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΔΙΝΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ



Θα μιλήσουν:


Ανδρέας Νεφελούδης – Υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης της Δ.Α, Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης


Φώτης Προβατάς, Δημοτικός Σύμβουλος, τ. Αντιδήμαρχος Αθήνας


Nίκος Τσούκαλης – Βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς


Θα επακολουθήσει συζήτηση

«ΑΚΑΤΟΙΚΗΤΕΣ» ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΛΕΥΚΑ ΠΑΤΡΩΝ

ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΚΟΤΕΧΝΙΩΝ


Επανέφερε και συζητήθηκε χθες στη βουλή, την επίκαιρη ερώτησή του ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης σχετικά με το ζήτημα των εργατικών κατοικιών στην περιοχή ΛΕΥΚΑ της Πάτρας. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Υφυπουργός Εργασίας κ.Κεγκέρογλου, δεσμεύτηκε για αποκατάσταση των ελαττωμάτων μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου 2011. Σε εκκρεμότητα οι αποζημιώσεις των δικαιούχων. Αναγνώρισε ολιγωρία σχετικών υπηρεσιών στη γρήγορη και ουσιαστική αποκατάσταση των ελαττωμάτων και την αναζήτηση ευθυνών τονίζοντας τα ακόλουθα:

Στον αέρα κινδυνεύει να βρεθεί η ανακατασκευή πέντε σεισμόπληκτων σχολείων στην Πάτρα

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ


Ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης κατέθεσε στη βουλή ερώτηση, προς τους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών, σχετική με την εμπλοκή που παρουσιάστηκε στην ανακατασκευή πέντε σεισμόπληκτων σχολείων της Πάτρας.


Στην ερώτησή του ο κ. Τσούκαλης αναφέρει: