Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Σχέδιο εν ψυχρώ εκτέλεσης του Περιβάλλοντος και της Χωροταξίας.

Ξεχαρβαλώνεται πλήρως κάθε δυνατότητα υιοθέτησης μιας ορθολογικής και ολοκληρωμένης πολιτικής για την ανάπτυξη της δημόσιας περιουσίας.

Παρέμβαση του βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ. Νίκου Τσούκαλη στην ολομέλεια της Βουλής


«Είναι προφανές ότι δεν πρόκειται για εφαρμοστικό νόμο του Μεσοπρόθεσμου, αλλά για σχέδιο εκτέλεσης εν ψυχρώ του Περιβάλλοντος και της Χωροταξίας» Με την παραπάνω επισήμανση έκλεισε την παρέμβασή του στη βουλή, ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του εφαρμοστικού νόμου για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.


Ο κ. Τσούκαλης τόνισε πως η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας πρέπει να γίνει βάσει ολοκληρωμένου σχεδίου και συγχρόνως βάσει επιχειρησιακού σχεδίου για κάθε ΔΕΚΟ χωριστά με το οποίο θα αντιμετωπιστούν οι μισθολογικές ακρότητες, ακόμη και η σκοπιμότητα ύπαρξης μερικών από αυτές. Αντί αυτού η κυβέρνηση ξεχαρβαλώνει πλήρως κάθε δυνατότητα υιοθέτησης μιας ορθολογικής και ολοκληρωμένης πολιτικής για την ανάπτυξη της δημόσιας περιουσίας.

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Απαράδεκτη και επικίνδυνη η βία της Αστυνομίας

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής παρέμβασής του στην ολομέλεια της βουλής, ο Βουλευτής της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Νίκος Τσούκαλης αναφερόμενος στα θλιβερά επεισόδια που έγιναν στην Αθήνα μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Σχέδιο εν ψυχρώ εκτέλεσης του Περιβάλλοντος και της Χωροταξίας


Ανακοίνωση του Τομέα Πράσινων Πολιτικών και Οικολογίας της Δημοκρατικής Αριστεράς για τον εκτελεστικό νόμο σε σχέση με το περιβάλλον και τη χωροταξία.

Η ΔΗΜ.ΑΡ καταγγέλλει τον απαράδεκτο αυτό νόμο που τινάζει στον αέρα τις κατακτήσεις του κράτους δικαίου, αδιαφορεί για τις υποχρεώσεις για την προστασία του περιβάλλοντος που απορρέουν από το ευρωπαϊκό δίκαιο και ανοίγει τον δρόμο για τη νομιμοποίηση της τσιμεντοποίησης των πάντων, της διάλυσης της ελληνικής φύσης και των μοναδικών τοπίων που έχουν απομείνει και την κατάλυση των διαδικασιών δημοκρατικού ελέγχου των κατασκευών και χωροθετήσεων.


Αναλυτικά:


ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Να σταθεί η κοινωνία όρθια

«Κύριοι συνάδελφοι, ένα χρόνο μετά την ισχύ του Μνημονίου και μετά από είκοσι μήνες διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ ακούσαμε σήμερα τον κύριο Πρωθυπουργό να καλεί τις πολιτικές δυνάμεις σε αυτήν εδώ την Αίθουσα για μια επανεκκίνηση, μια νέα αφετηρία. Σαν να μην έχει περάσει ούτε μια μέρα από την περσινή ψήφιση του Μνημονίου, σαν να μην έχει περάσει ούτε μια μέρα από το δάκρυ και τα βάσανα εκατοντάδων χιλιάδων για να μην πω εκατομμυρίων, συμπολιτών μας όλον αυτό το χρόνο.

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Μέτρα για την προώθηση της κατανάλωσης των εγχώριων προϊόντων.

Ερώτηση των βουλευτών της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ προς τους κ.κ. Υπουργούς  Περιφερειακής Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Την τελευταία εικοσαετία, η χώρα μας δοκιμάστηκε από την αποβιομηχάνιση και αποσύνθεση του παραγωγικού ιστού της, αλλά και από την κυριαρχία ξένων προς την ελληνική αγορά και παραγωγή καταναλωτικών προτύπων. Τα πρότυπα αυτά οδήγησαν σε καταναλωτικές συμπεριφορές που συνέβαλαν όχι μόνο στην απαξίωση των παραγόμενων προϊόντων της ελληνικής αγοράς, αλλά και στο μαρασμό ή την εξαφάνιση των αντίστοιχων παραγωγικών μονάδων που λειτουργούσαν στη χώρα μας. Η κυριαρχία αυτών των επιλογών συνέβαλε, μεταξύ άλλων, στην αποδυνάμωση μικρομεσαίων επιχειρήσεων και καταστημάτων που προωθούσαν ή παρήγαγαν ελληνικά προϊόντα, ενώ χιλιάδες απασχολουμένων οδηγήθηκαν στην ανεργία, με την ελληνική παραγωγική οικονομία να υφίσταται σοβαρότατο πλήγμα.


Επίσκεψη του Νίκου Τσούκαλη στις φυλακές Αγ. Στεφάνου

ΠΗΡΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ 2ΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ

Επίσκεψη στην κλειστή φυλακή του Αγ. Στεφάνου πραγματοποίησε ο βουλευτής Αχαΐας της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Νίκος Τσούκαλης τη Δευτέρα 27-6-2011, παίρνοντας μέρος στη γιορτή αποφοίτησης των πρώτων 15 μαθητών του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας στην ίδρυση και λειτουργία του οποίου είχε συμβάλει ενεργά. Στη γιορτή παραβρέθηκαν επίσης ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Σκανδάμης ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Παναγιωτόπουλος, εκπρόσωπος του Δικηγορικού συλλόγου Πατρών κ. α


Εκλογή Περιφερειακής Επιτροπης Δυτικής Ελλάδας

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  ΕΞΕΛΕΞΕ 13ΜΕΛΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η Δημοκρατική Αριστερά στον ένα χρόνο από την ίδρυση της και μετά το 1ο Συνέδριο της, προχώρησε σήμερα Κυριακή 26-6-2011 στην πραγματοποίηση Συνδιάσκεψης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με τη συμμετοχή μελών των νομαρχιακών οργανώσεων Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας και Αχαΐας, καθώς και εκλεγμένων αντιπροσώπων του 1ου Συνεδρίου.


Η Συνδιάσκεψη έλαβε χώρα στην αίθουσα Λόγου και Τέχνης της Πάτρας και τις εργασίες της άνοιξε εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας με την εισήγησή του ο Χρήστος Σταυρόπουλος, Περιφερειακός Σύμβουλος και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής.