Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Πάγωμα των χρεών μέχρι την καταβολή της σύνταξης

ΖΗΤΟΥΝ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Το πάγωμα των χρεών μέχρι την καταβολή της σύνταξης ζητούν με ερώτησή τους προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας οι βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ Φώτης Κουβέλης, Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός.


Οι τέσσερεις βουλευτές στην ερώτησή τους αναφέρουν πως η πολιτεία οφείλει, εκτός από τη συντόμευση του χρονικού διαστήματος που μεσολαβεί μεταξύ κατάθεσης πιστοποιητικών για συνταξιοδότηση, έγκρισης αίτησης και παροχής της πρώτης σύνταξης, να εξετάσει τις δυνατότητες παγώματος της υποχρέωσης εξυπηρέτησης των δανείων από τους πολίτες που βρίσκονται στο κενό μεταξύ μισθού και σύνταξης.


Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Έξαρση των κρουσμάτων παραβατικότητας στην περιοχή του Αιτωλικού

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ


Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια οι κάτοικοι του Αιτωλικού και της ευρύτερης περιοχής, εξ αιτίας της έξαρσης της παραβατικότητας που αποδίδεται σε μερίδα Ελλήνων Ρομά που ζουν στην περιοχή, φέρνει με ερώτησή του στη βουλή ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης.


Ο κ. Τσούκαλης με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια κατά τη διάρκεια σύσκεψης, με θέμα την καταπολέμηση της παραβατικότητας, στο (πρώην) Δημαρχείο Αιτωλικού, αναφέρει πως η κατάσταση στην πόλη έχει λάβει τη μορφή «εμφύλιας σύρραξης» και εκφράζονται φόβοι για περαιτέρω επιδείνωση, εάν δεν επέλθει κοινωνική ηρεμία.


Ο βουλευτής ερωτά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη τι μέτρα προτίθεται να λάβει για την αντιμετώπιση της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή του Αιτωλικού, εξ αιτίας της παραβατικής συμπεριφοράς μερίδας Ελλήνων Ρομά.


Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Εκπόνηση μελέτης για τη βιώσιμη διαχείριση του Κορινθιακού Κόλπου

ΖΗΤΗΣΕ ΜΕ ΠΑΡΕΜΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΝΙΚΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ Ν/Σ "ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ"

Να ανατεθεί άμεσα η εκπόνηση μελέτης βιώσιμης διαχείρισης του Κορινθιακού Κόλπου, ζήτησε ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου με τίτλο «Θαλάσσια στρατηγική για την προστασία και διαχείριση του θαλάσσιου περιβάλλοντος»

Ο κ. Τσούκαλης στην ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Δήλωση του Νίκου Τσούκαλη για τα τρία χρόνια από το σεισμό της 8ης Ιουνίου

Συμπληρώνονται σήμερα τρία χρόνια απ’ τον καταστροφικό σεισμό του 2008 και οι πληγές της Αχαΐας και Ηλείας δεν έχουν επουλωθεί.

• Το περίφημο πρόγραμμα ανασυγκρότησης των δύο σεισμόπληκτων (αλλά και πυρόπληκτων) νομών φαίνεται ότι έχει κλείσει οριστικά, μετά την απογοητευτική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού, κατά την πρόσφατη σύσκεψη που έγινε στα Καλάβρυτα. Φαίνεται δε ότι κανένας από τους τοπικούς φορείς δεν το διεκδικεί ουσιαστικά και αποτελεσματικά.