Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Πρόσφατη εγκύκλιος για τις μετατάξεις των δημοσίων υπαλλήλων.

Ερώτηση των βουλευτών της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

 
Στο Νόμο 3852/2010, άρθρο 26, παρ. 6 αναφέρεται ρητώς ότι για όσους μετατάσσονται από τις κρατικές περιφέρειες στις αιρετές περιφέρειες, «τυχόν επιπλέον τακτικές αποδοχές, καθώς και τα πάσης φύσεως επιδόματα διατηρούνται ως προσωπική διαφορά». Διάταξη η οποία ισχύει και για το προσωπικό που μετατάχθηκε εθελούσια, ένα μήνα μετά τη δημοσίευση του Νόμου, δηλ. μετά την 7.7.2010 και για το προσωπικό που μετατάχθηκε αυτοδίκαια την 03.12.2010.


Η Αιτιολογική Έκθεση του εν λόγω νόμου, αναφέρει:

Σε κατάσταση de facto πτώχευσης ο Δήμος Ζακύνθου

Ερώτηση των βουλευτών της ΔΗΜ.ΑΡ προς τον υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Καταψηφίζουμε το ν/σ για την υγεία, διότι υλοποιεί εντελώς αναποτελεσματικά το πάγιο αίτημα και όραμά μας για τη σύσταση, Ενιαίου Φορέα Υγείας.


Η Δημοκρατική Αριστερά καταψηφίζει το νομοσχέδιο για την Υγεία διότι υλοποιεί εντελώς αναποτελεσματικά το πάγιο αίτημα και όραμά μας για τη σύσταση, Ενιαίου Φορέα Υγείας και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.


Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην ολομέλεια της βουλής, του νομοσχεδίου για την υγεία, που έχει προκαλέσει αναστάτωση στον ιατρικό κόσμο και σ’ όλους τους ασφαλισμένους.


Στην τοποθέτησή του ο κ. Τσούκαλης ανέφερε τα εξής:

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΣΕΡΡΩΝ

Δήλωση του Νικου Τσουκαλη

 
Η «αποτροπή αποκλεισμού του Μεθοριακού Σταθμού Προμαχώνα», ως αιτιολογική βάση της απόφασης του Αστυνομικού Διευθυντή Σερρών για προληπτική απαγόρευση συνάθροισης και πορείας αγροτών, δηλαδή οποιασδήποτε κινητοποίησης αγροτών του Νομού, συνιστά επικίνδυνη επιλογή, που υπερβαίνει τις συνταγματικές αρχές της αναλογικότητας και της αναγκαιότητας.

Η Δημοκρατική Αριστερά δεν επιδοκιμάζει κινητοποιήσεις που αποκλείουν τους μεθοριακούς σταθμούς της χώρας, πλην, όμως το νομικό μας οπλοστάσιο είναι επαρκέστατο, προκειμένου να αποτρέπει τέτοιες πρακτικές.

Καλούμε τον Αστυνομικό Διευθυντή να ανακαλέσει άμεσα την απόφασή του.

Υποστηρίζουμε την προστασία της βιοποικιλότητας, αντιδρούμε στις εκπτώσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ.

Ξεκάθαρη ήταν η θέση της Δημοκρατικής Αριστεράς κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τη βιοποικιλότητα σχετικά με την αρτιότητα των οικοπέδων για δόμηση σε περιοχές Natura: «Καμία υποχώρηση από το όριο των 10 στρεμμάτων».

Σε ανακοίνωση του Τομέα Πράσινων Πολιτικών και Οικολογίας της Δημοκρατικής Αριστεράς αναφέρονται τα εξής:

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν αντικοινωνικά μέτρα για την οικονομία, που στήριξαν όλες τις ανατροπές στα εργασιακά, που δεν αντέδρασαν στην αύξηση της τιμής των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, «επαναστάτησαν» τώρα κατά του νομοσχέδιου της υπουργού Περιβάλλοντος, Τίνας Μπιρμπίλη, για τις ρυθμίσεις που αφορούν στα 10 στρέμματα στις περιοχές Natura και τις ελάχιστες διατάξεις που προσπαθούν να βάλουν κάποια τάξη στο χάος της αυθαιρεσίας σε βάρος του φυσικού περιβάλλοντος.

Η αυθαιρεσία -παράνομη και νομιμοφανής- εκτρέφει και στηρίζει το πελατειακό κράτος, αλλά και τα φαινόμενα παρακμής στο κομματικό σύστημα.Η Δημοκρατική Αριστερά θα αναλάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες σε κοινοβουλευτικό επίπεδο με συγκεκριμένες τροπολογίες, προκειμένου να ισχύσουν οι αρχικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για τις περιοχές Natura.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του ν/σ στην αρμόδια επιτροπή της βουλής εκ μέρους της δημοκρατικής Αριστεράς μίλησε ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Τσούκαλης ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:
 

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Παρέμβαση Τσούκαλη για το τέλος του τρένου στην Πελοπόννησο

Το τέλος του τρένου στην Πελοπόννησο σηματοδοτεί η πρόσφατη ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για αναστολή όλων των δρομολογίων πλην αυτών του οδοντωτού του προαστιακού της Πάτρας και της γραμμής Κατάκολου-Πύργου-Ολυμπίας.

Το θέμα φέρνει στη Βουλή με ερώτησή του προς τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης.

Στην ερώτησή του ο κ. Τσούκαλης επισημαίνει την αποκοπή της Πάτρας και της Πελοποννήσου γενικότερα, από την Αθήνα, την απαξίωση του πιο οικολογικού μέσου μεταφοράς και ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό, εάν θα επανεξετάσει την απόφαση διακοπής των δρομολογίων του ΟΣΕ στην Πελοπόννησο.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Παρέμβαση Τσούκαλη για τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης των Απορριμμάτων της Δυτικής Ελλάδας

Παρέμβαση για το θέμα της εφαρμογής του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης των Απορριμμάτων της Δυτικής Ελλάδας, έκανε με ερώτησή του προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Περιβάλλοντος, ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης.

Στην ερώτησή του ο κ. Τσούκαλης επισημαίνει την οξύτητα του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πάτρα, με δεδομένη την κατάσταση του ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας και ερωτά τους δύο υπουργούς, σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν προκειμένου να κινηθεί άμεσα η εφαρμογή του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης των Απορριμμάτων της Δυτικής Ελλάδας και ο καθορισμός, του ή των ΧΥΤΑ υποδοχής των απορριμμάτων του νέου διευρυμένου δήμου Πατρέων, καθώς και για το ποιός φορέας είναι αρμόδιος για την ενοποίηση των ΦΟΔΣΑ.


Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:


Απολύσεις εργαζομένων στον τηλεοπτικό σταθμό TELE TIME

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Το θέμα των απολύσεων εργαζομένων (τεχνικών και δημοσιογράφων) στον τηλεοπτικό σταθμό ΤΕΛΕ ΤΙΜΕ, φέρνει με ερώτησή του στη βουλή ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης.


Ο κ. Τσούκαλης ερωτά τον αρμόδιο υπουργό πολιτισμού, εάν ο συγκεκριμένος τηλεοπτικός σταθμός, μετά τις απολύσεις που έγιναν, πληροί τις προϋποθέσεις που θέτει το ΕΣΡ και το αρμόδιο υπουργείο για τη διατήρηση του ενημερωτικού του χαρακτήρα, καθώς και εάν έχει γίνει έλεγχος της ποιότητας και πληρότητας του ενημερωτικού προγράμματος του σταθμού και ιδιαίτερα των τοπικών ενημερωτικών παραγωγών.


Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο δημαρχείο για τα απορρίμματα, το βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκο Τσούκαλη, εκπροσώπησε (λόγω της συμμετοχής του στην συνεδρίαση της Πανελλαδικής Πολιτικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς στην Αθήνα) ο συνεργάτης του Θωμάς Κουτρούμπας, ο οποίος μετέφερε τις θέσεις του, για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Η διαχείριση των απορριμμάτων της πόλης και της περιφέρειας γενικότερα απαιτεί: