Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής δεν γίνεται με όψιμες προεκλογικές συλλήψεις

ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜ.ΑΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
 
Οι τελευταίες συλλήψεις επιχειρηματιών της περιοχής μας, που οφείλουν υπέρογκα ποσά προς το Δημόσιο, στα πλαίσια καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, αναδεικνύουν την παθογένεια των ελεγκτικών και εισπρακτικών μηχανισμών του κράτους.
Οι όψιμες προεκλογικές συλλήψεις προκαλούν  εύλογες απορίες για τη συσσώρευση των χρεών. Αλήθεια που ήταν οι μηχανισμοί ελέγχου των οικονομικών υπηρεσιών τόσα χρόνια, που το χρέος του 47χρονου  εμπόρου χαλιών της Κ. Αχαΐας έφτασε στα 5,7 εκ ευρώ;
Η ΔΗΜ.ΑΡ έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, στα πλαίσια μιας   προοδευτικής διεξόδου  απ’ την κρίση, για την αντιμετώπιση τόσο της φοροδιαφυγής αλλά και για την αναδιοργάνωση των φορολογικών υπηρεσιών και των ελεγκτικών μηχανισμών.

Έτσι στο επίπεδο των γενικών αρχών και κατευθύνσεων αγωνιζόμαστε:

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Να ανατραπεί το πολιτικό σύστημα της διαφθοράς

Η ηθική στην πολιτική με αφορμή την υπόθεση Τσοχατζόπουλου

Το θέμα της ηθικής στην πολιτική επανέρχεται στην καρδιά του εκλογικού αγώνα με αφορμή την υπόθεση Τσοχατζόπουλου. Το κόμμα μας σε αυτό το σημείο έχει συγκριτικό πλεονέκτημα που πηγάζει από την ιστορία της ανανεωτικής αριστεράς αλλά και την προσωπικότητα του Φώτη Κουβέλη. Μεγάλο μέρος της δημοφιλίας του εδράζεται στην ηθική υπεροχή που διαθέτει.


Η ανανεωτική αριστερά με το Λεωνίδα Κύρκο παλαιότερα το Φώτη Κουβέλη σήμερα αλλά και άλλους συντρόφους σε χρόνο ανύποπτο πρόβαλαν την ανάγκη για «ένα διαφορετικό ύφος και ήθος στην άσκηση της εξουσίας». Τότε τα κόμματα του δικομματισμού χλεύαζαν ενώ άλλες δυνάμεις θεωρούσαν αυτήν την πτυχή δευτερεύουσα. Έχει πλέον αποδειχθεί περίτρανα ότι η ηθική στην πολιτική έχει και σημαντική οικονομική διάσταση.

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Αγώνας εντός της ευρωζώνης για την τροποποίηση της σύμβασης

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Η επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση είναι η μεγάλη ευκαιρία για τους πολίτες και όλη την κοινωνία για να επιχειρήσουν με την ψήφο τους στις ερχόμενες εκλογές μια μεγάλη και ελπιδοφόρα στροφή. Αφήνουμε στην άκρη τα διλήμματα που μας βάζουν οι δυο αρχηγοί των πάλε ποτέ μεγάλων κομμάτων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ: μέσα στην ΕΕ και το ευρώ ή έξω από αυτή κι επιστροφή στη δραχμή ο ένας και αυτοδυναμία ή χάος ο άλλος. Τους έχουμε μάθει και δε λαμβάνουμε στα σοβαρά την κινδυνολογία τους.

Σε αυτές τις εκλογές θα αναμετρηθεί από τη μία πλευρά ο ακραίος και δογματικά προσανατολισμένος νεοφιλελευθερισμός που εκπροσωπούν τα κόμματα του καταρρέοντος δικομματισμού και οι πιο συντηρητικές δυνάμεις της Ευρώπης, που μας επέβαλαν τις απεχθείς και αντιαναπτυξιακές πολιτικές για την ελληνική κοινωνία, και από την άλλη οι προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης και της χώρας μας που βλέπουν ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης και διεκδίκησης για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Σε αυτές τις εκλογές, ακόμα, θα αναμετρηθούν τρεις απόψεις για το Ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας: