Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Καταρρέει η τουριστική βιομηχανία της χώρας μας

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΜΕ ΤΟΝ κ ΠΑΠΑΛΕΞΗ

Συνάντηση με τον πρόεδρο των ξενοδόχων Αχαΐας κ. Παπαλέξη είχε χθες ο βουλευτής Αχαΐας της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης προκειμένου να συζητήσουν τα σοβαρά προβλήματα στον τουριστικό τομέα. Ο κ. Παπαλέξης επεσήμανε τον κίνδυνο κατάρρευσης του τουρισμού στο νομό Αχαΐας μέσα στους επόμενους μήνες, λόγω έλλειψης κάθε είδους παρέμβασης και πρωτοβουλίας απ’ την επίσημη πολιτεία. Είναι χαρακτηριστικό πως έχουν μειωθεί κατά 50% οι κρατήσεις από Γερμανία, έχουν σχεδόν μηδενιστεί οι κρατήσεις από Γαλλία, Σλοβακία και Τσεχία, ενώ μοναδική εξαίρεση αποτελεί η αγορά της Ρωσίας, χωρίς βέβαια θεαματική αύξηση κρατήσεων.

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Ομιλία του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜ.ΑΡ

Προχωράμε με αισιοδοξία στην εκλογική μάχη. Με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, τις κρίσιμες αυτές 22 μέρες που απομένουν. Κυρίως με εμπιστοσύνη στην κρίση του ελληνικού λαού που είχε τη δυνατότητα από τις 6 Μαΐου να αξιολογήσει συμπεριφορές, να μετρήσει τη συνέπεια λόγων και έργων, την αξιοπιστία κάθε πολιτικής δύναμης.


Είδε και έμαθε πολλά ο λαός μας αυτές τις πυκνές σε εξελίξεις ημέρες. Είδε τα δυο βασικά συνθήματα με τα οποία έφτασαν στις κάλπες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ από την μια και ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη, να καταρρέουν μπροστά στη σκληρή πραγματικότητα. Η πιστή, μέχρι κεραίας, εφαρμογή του μνημονίου οδήγησε σε συρρίκνωση τη ΝΔ και σε συντριβή το ΠΑΣΟΚ, τους υπαίτιους και ένοχους της κατάστασης της χώρας. Η μονομερής καταγγελία του μνημονίου και η προσδοκία επαναφοράς των πραγμάτων στην προηγούμενη κατάσταση οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ σε εκλογική επιτυχία αλλά τώρα – όπως συμβαίνει πάντα με τα ψεύτικα λόγια – οδηγεί την ηγεσία του από την μια αντίφαση στην άλλη και από την μια υπαναχώρηση στην άλλη.