Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

2011 ΕΥΧΕΣ

Ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης και οι συνεργάτες του, σας εύχονται καλά Χριστούγεννα, γόνιμο και δημιουργικό το νέο έτος, με υγεία και δύναμη για τους νέους αγώνες.

 


 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Στο σφυρί ακίνητα των Καλλικρατικών Δήμων λόγω χρεών σε ιδιώτες

ΕΡΩΤΗΣΗ ΦΩΤΗ ΚΟΥΒΕΛΗ ΚΑΙ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ


Ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών κατέθεσαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης και Νίκος Τσούκαλης, σχετική με την εκποίηση ακινήτων των Δήμων της Αχαΐας λόγω χρεών σε ιδιώτες.


Στην ερώτησή τους οι δύο βουλευτές αναφέρουν:

Ύδρευση Δήμων Δυτικής Αχαΐας από το φράγμα Πείρου-Παραπείρου

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ


Την ανάκληση της ΚΥΑ 103496/23.4.2008, ώστε να συμπεριληφθούν όλες οι περιοχές της Δυτικής Αχαΐας που εξαιρέθηκαν από την επέκταση των δικτύων ύδρευσης από τους ποταμούς Πείρο και Παραπείρο, ζητά με ερώτησή του προς τον υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης.


Στην ερώτηση του ο κ. Τσούκαλης αναφέρει:

Αποφυγή χρεοκοπίας, ανατροπή της άδικης κατανομής των βαρών, αναπτυξιακή πορεία υπέρ των πολιτών.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

Η απεμπλοκή της Ελλάδας από τις ασφυκτικές ρυθμίσεις του Μνημονίου, προϋποθέτει μια εναλλακτική πρόταση διεξόδου από την κρίση. Η αίσθηση και του τελευταίου πολίτη της χώρας αυτής είναι πως με την ακολουθούμενη πολιτική της κυβέρνησης δεν αλλάζουμε, βουλιάζουμε.


Τα παραπάνω ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του στη βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού, ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Τσούκαλης. Ο κ. Τσούκαλης αναφερόμενος στις θέσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς ανέφερε πως απαιτείται ανατροπή του πελατειακού κράτους. Η εναλλακτική λύση που στηρίζουμε, τόνισε, δεν είναι μόνον άλλα μέτρα οικονομικής πολιτικής. Είναι μέτρα διαφάνειας, καταπολέμησης της σπατάλης και της διαφθοράς, της γραφειοκρατίας, της διαπλοκής, της φοροδιαφυγής, της κάθε μορφής ιδιοποίησης του δημοσίου πλούτου.


Το μέλλον ανέφερε χαρακτηριστικά κρίνεται σε τρία μέτωπα: Πρώτον, στην αποφυγή της χρεοκοπίας ,δεύτερον, στην ανατροπή της άδικης κατανομής των βαρών και τρίτον, στην υλοποίηση μιας αναπτυξιακής πορείας υπέρ των πολιτών.


Το κείμενο της ομιλίας του κ. Τσούκαλη έχει ως εξής:
Η χώρα μας βρίσκεται στη δίνη της πολύπλευρης κρίσης. Η αίσθηση και του τελευταίου πολίτη της χώρας αυτής είναι ότι δεν αλλάζουμε, βουλιάζουμε!

Πεδίο μαχών η πόλη και το λιμάνι της Πάτρας

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

 
Επίκαιρη ερώτηση για το μεταναστευτικό κατέθεσε στη βουλή ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης, καλώντας τους υπουργούς Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη να απαντήσουν δια ζώσης τι σκοπεύουν να πράξουν για την άμεση αλλά και μέσο-βραχυπρόθεσμη αντιμετώπιση του φαινομένου έτσι όπως εκδηλώνεται τις τελευταίες ημέρες στην Πάτρα


Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Παραχώρηση στο Δήμο Πατρέων της παραλιακής ζώνης της πόλης

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης κατέθεσε στη βουλή επίκαιρη ερώτηση, προς τον Υπουργό Οικονομικών, σχετική με την παραχώρηση στο Δήμο Πατρέων της παραλιακής ζώνης της πόλης

Στην ερώτησή του ο κ. Τσούκαλης αναφέρει:

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

28 προτάσεις, συμβολή της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ για διέξοδο από την οικονομική κρίση με όρθια την κοινωνία.

Από την ομιλία -παρέμβαση του Προέδρου της ΔΗΜ.ΑΡ. Φώτη Κουβέλη στο ΓΚΛΟΡΙΑ 20/12/10


1. Να τεθεί φρένο και να υπάρξουν περιορισμοί στην ξέφρενη λειτουργία των διεθνών hedge funds μέσα από μια συλλογική απόφαση στο G20 μια και καμιά οικονομική ζώνη από μόνη της δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει.


2. Η ανάγκη μιας κοινής δημοσιονομικής πολιτικής, μείωσης των ανισορροπιών, κοινής πορεία ανάπτυξης προκύπτει μέσα από τα αδιέξοδα για ακόμη περισσότερες υπερχρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης, που και προοπτικά και τα ίδια τα συμφέροντα της Γερμανίας θα βλάψει.