Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

Απολύσεις στη frigoglass


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Με αφορμή την επικείμενη απόλυση 120 εργαζομένων του εργοστασίου της frigoglass ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η επιχειρούμενη μείωση προσωπικού στην πολυεθνική εταιρία frigoglass και η προοπτική ανεργίας για άλλους 120 εργαζόμενους της περιοχής μας, έρχεται να καταδείξει την αναπτυξιακή γύμνια των νεοφιλελεύθερων πολιτικών
Η Αχαΐας της ανεργίας δέχεται ένα ακόμη πλήγμα και οι 120 εργαζόμενοι καλούνται να γίνουν εσωτερικοί μετανάστες, πληρώνοντας βαρύ το τίμημα της «εκσυγχρονιστικής αποβιομηχάνισης» του νομού μας.
Παρά τις κυβερνητικές επιβεβαιώσεις και τα (ανύπαρκτα) σχέδια ανασυγκρότησης του σεισμόπληκτου και πυρόπληκτου νομού μας, άλλη μια παραγωγική μονάδα απολύει προσωπικό, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους τους εργαζόμενους αλλά και την τοπική μας οικονομία.
Είναι αυτονόητη η συμπαράστασή μας στον αγώνα των εργαζομένων και η στήριξή τους για να μην οδηγηθεί ΚΑΝΕΝΑΣ στη λίστα ανέργων της περιοχής μας.

Τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ)

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ


Ερώτηση προς τους υπουργούς Ανάπτυξης και Οικονομικών κατέθεσε ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης, ζητώντας την τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου του ΤΕΜΠΜΕ ώστε να εξαιρεθούν οι επιχειρήσεις που εδρεύουν σε πυρόπληκτους και σεισμοπαθείς νομούς από το κριτήριο της κερδοφορίας.
Στην ερώτησή του ο κ. Τσούκαλης αναφέρει ότι οι επιχειρήσεις της Αχαΐας και Ηλείας που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές αδυνατούν να εμφανίσουν την προαπαιτούμενη κερδοφορία, με αποτέλεσμα το υφιστάμενο πλαίσιο του ΤΕΜΠΜΕ να μην καλύπτει τις πραγματικές τους ανάγκες.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:


Ανασταλτικό είναι το πλαίσιο του ΤΕΜΠΜΕ στη διαδικασία ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων και σεισμόπληκτων περιοχών Αχαΐας και Ηλείας και τη βιωσιμότητα των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων. Και αυτό γιατί οι επιχειρήσεις που δικαιούνται υποστήριξη πρέπει να παρουσιάζουν κερδοφορία τουλάχιστον κατά τις τρείς τελευταίες χρήσεις, προϋπόθεση η οποία δεν μπορεί να εκπληρωθεί στις επιχειρήσεις των περιοχών αυτών.
Βασική αρχή λειτουργίας της ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ είναι η κατανομή των κινδύνων μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και η προτροπή όλων των κοινωνικοοικονομικών ομάδων στο δικαίωμα του Επιχειρείν με περιορισμό των κοινωνικών συνεπειών στην περίπτωση μιας επιχειρηματικής αποτυχίας
Μεταξύ των στόχων της, είναι η κάλυψη των κενών της χρηματοοικονομικής αγοράς και η ικανοποίηση των αναγκών των Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων με χαμηλό κόστος, ο περιορισμός της τοκογλυφίας και της παραοικονομίας εις βάρος των επιχειρήσεων, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας τους και η υποστήριξη χιλιάδων, νεοϊδρυόμενων και υφιστάμενων επιχειρήσεων, όλων των κλάδων και τομέων της οικονομίας, σε όλα τα στάδια του επιχειρηματικού κύκλου (εκκίνηση, ανάπτυξη, ωρίμανση, διεθνοποίηση, αναδιάρθρωση, μεταβίβαση, διαδοχή). Βασικός στόχος και γνώμονας παραμένει η εξάλειψη των περιφερειακών ανισοτήτων.
Δεδομένων των ανωτέρω και του γεγονότος ότι στο νομό Αχαΐας οι επιχειρήσεις επλήγησαν από φυσικές καταστροφές (σεισμό και πυρκαγιά) και ως εκ τούτου αδυνατούν να εμφανίσουν την προαπαιτούμενη κερδοφορία,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

- Προτίθενται να μεταρρυθμίσουν το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία του ΤΕΜΠΜΕ, ώστε να εξαιρεθούν οι επιχειρήσεις που εδρεύουν σε πυρόπληκτους και σεισμοπαθείς νομούς από το κριτήριο της κερδοφορίας;
- Αν ναι, πότε προβλέπεται;

O ερωτών βουλευτής

Νίκος Τσούκαλης

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009


Ατύχημα στα έργα του Διακονιάρη

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Με αφορμή το ατύχημα που συνέβη στο έργο κάλυψης του χειμάρρου Διακονιάρη στην οδό Ελ. Βενιζέλου, ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιά καταγγέλλοντας την αδράνεια του υπουργείου για τη συνεχιζόμενη καθυστέρηση των έργων.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Η απαράδεκτη καθυστέρηση ολοκλήρωσης των έργων κάλυψης του χειμάρρου Διακονιάρη στην Πάτρα πέραν των οικονομικών επιπτώσεων στις επιχειρήσεις της οδού Ελ. Βενιζέλου, απειλεί και την ίδια τη ζωή και την ασφάλεια των πολιτών.
Την Πέμπτη 15.1.2009 νεαρή μητέρα μαζί με το παιδί της, κινδύνευσαν σοβαρά όταν σχάρα υπονόμου στο ημιτελές έργο του Διακονιάρη υποχώρησε και βρέθηκαν στο κενό. Η μητέρα διακομίστηκε στο νοσοκομείο του Ρίου και το παιδί της στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο Παίδων για την παροχή ιατρικής φροντίδας.
Το παραπάνω περιστατικό έχει προκαλέσει την οργή και την αγανάκτηση των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι βλέπουν τις υποσχέσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. για ολοκλήρωση του έργου, όχι μόνο να μην εκπληρώνονται αλλά να συνεχίζεται η αποχή της εργολήπτριας εταιρίας «ΜΗΧΑΝΙΚΗ» από τις εργασίες.
Παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις μας προς το Υπουργείο σας, για το θέμα της καθυστέρησης του συγκεκριμένου έργου (αλλά και άλλων έργων της περιοχής που έχει αναλάβει η ίδια εταιρία), δεν φαίνεται να υπάρχει η παραμικρή εξέλιξη.
Αντί το Υπουργείο σας να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να υποχρεώσει την εταιρία να υλοποιήσει τις συμβατικές της δεσμεύσεις, με έκπληξη διαβάσαμε στον τύπο της Πάτρας ότι απαγορεύσατε στον εκπρόσωπο της ΕΥΔΕ-ΟΣΥΕ να ενημερώσει το Νομάρχη Αχαΐας για την πορεία των έργων στο Νομό.
· Επειδή η κατάσταση έχει φτάσει πλέον σε οριακό σημείο.
· Επειδή απειλείται η επιβίωση των επιχειρήσεων της οδού Ελ. Βενιζέλου.
· Επειδή κινδυνεύει η υγεία και η σωματική ακεραιότητα των κατοίκων.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Τι μέτρα σκοπεύετε να λάβετε προκειμένου να υποχρεώσετε την εταιρία «ΜΗΧΑΝΙΚΗ» να ολοκληρώσει το έργο κάλυψης του χειμάρρου Διακονιάρη;
2. Ποιο είναι (αν υπάρχει) το νέο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του παραπάνω έργου;
3. Τι επί πλέον μέτρα σκοπεύετε να πάρετε για την προστασία της υγείας και ακεραιότητας των κατοίκων της περιοχής;

O ερωτών βουλευτής
Νίκος Τσούκαλης

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

Στη Bουλή τα προβλήματα καθαριότητας του Δικαστικού Μεγάρου Πατρών


ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Στη βουλή φέρνει το ζήτημα της καθαριότητας του Δικαστικού Μεγάρου ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης, με ερώτηση που κατέθεσε προς τον νέο υπουργό Δικαιοσύνης κ. Δένδια.
Ο κ. Τσούκαλης στην ερώτησή του αναφέρει ότι η σημερινή κατάσταση του Δικαστικού Μεγάρου πλήττει σοβαρά την εικόνα και το κύρος των δικαστικών υπηρεσιών και ζητεί από τον υπουργό να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση ώστε να είναι σύννομες οι δαπάνες καθαρισμού των δικαστικών μεγάρων της χώρας.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:


Αφόρητη είναι η κατάσταση που επικρατεί στο Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας, λόγω της διακοπής της σύμβασης με την εταιρία καθαριότητας του κτιρίου.
Από την 1η Ιανουαρίου έχει σταματήσει ο καθαρισμός των χώρων του Δικαστικού Μεγάρου, καθώς διακόπηκε η σύμβαση με την εταιρία που έχει αναλάβει το έργο της καθαριότητας, επειδή της οφείλεται το ποσό των 38.500 Ευρώ για τις υπηρεσίες που προσέφερε την προηγούμενη χρονιά.
Η διακοπή της καθαριότητας πέραν των προβλημάτων υγιεινής που έχει δημιουργήσει, πλήττει σοβαρά την εικόνα και το κύρος των δικαστικών υπηρεσιών καθώς διεξάγονται δίκες μέσα σ΄ ένα παντελώς ακατάλληλο περιβάλλον.
Πέραν τούτου, η Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου του Υπουργείου σας, απέρριψε δαπάνες που έγιναν για καθαρισμό του Δικαστικού Μεγάρου Πατρών από ιδιωτικά συνεργεία λόγω του ότι δεν υπάρχει ανάλογη νομοθετική ρύθμιση. Για το θέμα αυτό επίκειται αυτοψία στο εσωτερικό του κτιρίου από την υγειονομική επιτροπή της Νομαρχίας Αχαΐας προκειμένου να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες υγιεινής στους εσωτερικούς χώρους.
Επειδή το πρόβλημα είναι σοβαρό και πλήττει την εικόνα των δικαστηρίων της πόλης μας.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1)
Προτίθεστε να προχωρήσετε στην άμεση νομοθετική ρύθμιση ούτως ώστε να είναι σύννομες πλέον οι δαπάνες καθαρισμού των δικαστικών μεγάρων της χώρας;
2) Πότε θα προχωρήσετε στην άμεση καταβολή του οφειλόμενου ποσού των 38.500 ευρώ προς την εταιρία καθαριότητας του κτιρίου;

Ο ερωτών βουλευτής
Νίκος Τσούκαλης

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

Αυθαίρετη έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας σε οικία δικηγόρου

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΟΥΒΕΛΗ ΤΣΟΥΚΑΛΗ


Σε οικία δικηγόρου και εν τη απουσία της, διεξήχθη αστυνομική έρευνα, στις 5 Ιανουαρίου. Η δικηγόρος, η οποία στο παρελθόν έχει υπερασπίσει πολίτες που έχουν πέσει θύματα κρατικής καταστολής, προσερχόμενη να καταγγείλει διάρρηξη, καθώς υπήρχαν εμφανή σημάδια διάρρηξης στην οικία της και η εξωτερική πόρτα ήταν ξεκλείδωτη, πληροφορήθηκε ότι είναι έργο της αστυνομίας. Ωστόσο έκθεση έρευνας δεν θυροκολλήθηκε, ούτε κλήθηκε κάποιος μάρτυρας να παραστεί στην έρευνα.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο τρόπος διενέργειας της έρευνας παραβίασε βασικά σημεία του νόμου : τόσο το άρθρο 256 ΚΠΔ το οποίο προβλέπει την παρουσία ενός γείτονα ως μάρτυρα σε περίπτωση απουσίας του ενοίκου καθώς και την απαραίτητη προηγούμενη πρόσκληση του ενοίκου του διαμερίσματος που πρόκειται να ερευνηθεί, καθώς και το άρθρο 255 του ΚΠΔ, το οποίο προβλέπει υποχρεωτική παράδοση από την αστυνομία αντιγράφου της έκθεσης έρευνας στον ένοικο.

Δεδομένου ότι τυχόν παραβίαση του ΚΠΔ από την Ελληνική Αστυνομία κάθε άλλο παρά διασκεδάζει τους φόβους των πολιτών για αυθαιρεσίες καθώς και ότι η καταγγέλλουσα συνδέει το περιστατικό με την κοινωνική της δράση, καταγγελία ιδιαίτερα σοβαρή, καθώς αν ευσταθεί πρόκειται για προσπάθεια τρομοκράτησης,

ερωτάται ο κ. Υπουργός


- Σκοπεύει να ερευνήσει το περιστατικό ώστε να διαπιστωθεί αν η έρευνα που διεξήχθη πληρούσε τις νόμιμες προϋποθέσεις;
- Εάν όχι ποια πειθαρχικά μέτρα προτίθεται να λάβει, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοιες αυθαιρεσίες;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Φώτης Κουβέλης

Νίκος Τσούκαλης

Πρόβλημα στη διάθεση των βοθρολυμάτων σε Δήμους της Αχαΐας

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΧΩΔΕ



Ερώτηση προς τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιά κατέθεσε ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης σχετική με το πρόβλημα της διαχείρισης των βοθρολυμάτων που έχει παρουσιαστεί, στο νομό μας. Σε δηλώσεις του για το παραπάνω θέμα ο κ. Τσούκαλης τόνισε:

«Το αδιέξοδο που έχει παρατηρηθεί με το πρόβλημα της διάθεσης των βοθρολυμάτων στους Δήμους Πάτρας και Ρίου αλλά και σε άλλους περιφερειακούς Δήμους της Αχαΐας, καταδεικνύει την έλλειψη σχεδιασμού αλλά και συντονισμού των αρμοδίων στο μεγάλο πρόβλημα της διαχείρισης των αποβλήτων. Ο κίνδυνος από την αυθαίρετη και ανεξέλεγκτη απόρριψη των βοθρολυμάτων σε ρέματα και ποτάμια είναι υπαρκτός γι΄ αυτό και θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία και συνεννόηση μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων χωρίς εκβιαστικές λογικές και μικροπολιτικές σκοπιμότητες.»

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Σοβαρό πρόβλημα διάθεσης των βοθρολυμάτων έχει δημιουργηθεί σε αρκετούς Δήμους της Αχαΐας μεταξύ των οποίων οι Δήμοι Ρίου, Πάτρας, Ωλενίας, Παραλίας κ.α μετά την αδυναμία της ΒΙΠΕ και την άρνηση του Δήμου Αιγίου να δεχθούν στους βιολογικούς τους καθαρισμούς τα βοθρολύματα των παραπάνω Δήμων για επεξεργασία.

Δεδομένου ότι ο βιολογικός καθαρισμός της Πάτρας δεν διαθέτει μονάδα επεξεργασίας βοθρολυμάτων, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον της περιοχής, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και τα λύματα παραμένουν αδιάθετα ή εναποτίθενται παράνομα σε διάφορους αποδέκτες (ποτάμια κλπ.).
Σύμφωνα με τους περιβαλλοντικούς όρους λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού της Πάτρας δεν περιλαμβάνεται η επεξεργασία βοθρολυμάτων, με αποτέλεσμα να υπάρχει αδιέξοδο αφού ο Δήμος Αιγίου, (ο βιολογικός καθαρισμός του οποίου μπορεί να επεξεργάζεται βοθρολύματα) αρνείται να δεχτεί λύματα των παραπάνω Δήμων.

Επειδή το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Τι προτίθεστε να κάνετε για την επίλυση του προβλήματος διάθεσης των βοθρολυμάτων των Δήμων Πάτρας και Ρίου;

2) Μετά τη διακοπή διάθεσης των βοθρολυμάτων, και μέχρι την οριστική επίλυση του προβλήματος, που διατίθενται;


O ερωτών βουλευτής

Νίκος Τσούκαλης

Τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για την ενίσχυση των επιχειρήσεων που πλήττονται από τα έργα κάλυψης του Διακονιάρη.

Προσθήκη-τροπολογία σε συζητούμενο σχέδιο νόμου, κατέθεσε εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ η βουλευτής Άννα Φιλίνη, για την ενίσχυση των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων που πλήττονται από τον τρίχρονο αποκλεισμό των καταστημάτων τους λόγω των έργων κάλυψης του χειμάρρου Διακονιάρη.
Σύμφωνα με την τροπολογία προτείνεται να υπάρξει οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων της οδού Ελ. Βενιζέλου ανάλογη με αυτή που θα δοθεί στους επαγγελματίες της Αθήνας λόγω των καταστροφών που υπέστησαν στα επεισόδια του περασμένου Δεκέμβρη.

Σε δηλώσεις του ο Βουλευτής Αχαΐας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Νίκος Τσούκαλης, τόνισε την ανάγκη υπερψήφισης της τροπολογίας απ΄ όλους τους βουλευτές του νομού, προκειμένου να αποζημιωθούν οι πληττόμενοι αφού η ζημιά προκλήθηκε από πράξεις του Δημοσίου που είχαν σαν αποτέλεσμα την αδικαιολόγητη καθυστέρηση αποπεράτωσης του έργου.

Το κείμενο της τροπολογίας έχει ως εξής:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ - ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Στο σχέδιο νόμου «Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ), ενσωμάτωση των Οδηγιών 2005/14/ΕΚ για την υποχρεωτική ασφάλιση οχημάτων και 2005/68/ΕΚ σχετικά με τις αντασφάλιση και λοιπές διατάξεις»

Αιτιολογική έκθεση

Στην Πάτρα, οι επαγγελματίες της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου έχουν υποστεί οικονομική καταστροφή από τον επί τρία χρόνια αποκλεισμό των καταστημάτων τους λόγω των έργων κάλυψης του χειμάρρου Διακονιάρη, που συνεχίζονται χωρίς να τηρείται κανένα χρονοδιάγραμμα. Οι εργασίες έχουν σταματήσει και οι καταστηματάρχες της περιοχής θυμούνται τις διαβεβαιώσεις τόσο των αρμοδίων του ΥΠΕΧΩΔΕ όσο και των υπευθύνων της αναδόχου εταιρείας ότι η όχληση θα είναι χρονικά περιορισμένη. Αυτή όμως η δέσμευση δεν τηρήθηκε ποτέ. Το αποτέλεσμα είναι ότι από πράξεις και παραλείψεις του Δημοσίου έχουν επέλθει σοβαρές οικονομικές συνέπειες στους επιχειρηματίες της περιοχής.

Σε σχετική επίκαιρη ερώτησή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Νικόλαου Τσούκαλη, που συζητήθηκε στην ολομέλεια της Βουλής στις 21 Νοεμβρίου 2008, ο Υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Ξανθόπουλος παραδέχθηκε το δίκαιο επιχειρηματιών και κατοίκων αλλά είχε τονίσει ότι η δυνατότητα αποζημίωσης των πολιτών ήταν μάλλον αδύνατη. Συγκεκριμένα είχε αναφέρει ότι «Φαίνεται ότι δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα αποζημίωσής τους παρ’ ότι ως πολίτης και εγώ το θεωρώ εύλογο, διότι δημιουργεί μια κατάσταση άνισης μεταχείρισης. Θα επανέλθουμε με σύσταση μήπως υπάρξει ρύθμιση που θα ανακουφίσει τους καταστηματάρχες.»

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση με το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου αναλαμβάνει την ευθύνη αποκατάστασης ζημιών που προκλήθηκαν από αδυναμία της να προστατεύσει τους πολίτες, κατά τα επεισόδια που προκλήθηκαν από τα γεγονότα του Δεκεμβρίου. Θεωρούμε ότι πρέπει να προβλεφθούν αντίστοιχα μέτρα στους επιχειρηματίες που έχουν πληγεί στην Πάτρα, πόσο μάλλον όπου στη συγκεκριμένη περίπτωση, η ζημία προκλήθηκε από άμεσες πράξεις του Δημοσίου και την αδικαιολόγητη καθυστέρηση αποπεράτωσης του έργου. Ένα έργο το οποίο έχει πάρει διαστάσεις χρόνιου προβλήματος.
Στο πλαίσιο λοιπόν της αποφυγής δημιουργίας άνισης μεταχείρισης, όπως άλλωστε δήλωσε και ο κ. Ξανθόπουλος, προτείνεται η προσθήκη νέου άρθρου ως εξής:

Μέτρα ενίσχυσης για πληγείσες επιχειρήσεις και πληγέντες επαγγελματίες κατά τη διάρκεια των έργων κάλυψης του χειμάρρου Διακονιάρη στην Πάτρα.

Παρέχεται οικονομική ενίσχυση, όπως προβλέπεται από το άρθρο 73 του σχεδίου νόμου.



Οι προτείνοντες βουλευτές