Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΛΑΤΟΜΕΙΩΝ ΑΡΑΞΟΥ ΜΕΧΡΙ 31-12-2014 ΜΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ κ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Δήλωση  του Νίκου Τσούκαλη

Με μια απίστευτης μεθόδευσης ψευδεπίγραφη αιτιολογία ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Παπακωνσταντίνου παρατείνει τη λειτουργία της λατομικής ζώνης Αράξου μέχρι τις 31-12-2014. Ακολουθώντας τη νομοθετική οδό και με πρόσχημα την αποκατάσταση του Περιβάλλοντος των «Μαύρων Βουνών», κατέθεσε τροπολογία στο ν/σ για την έκδοση οικοδομικών αδειών, επιδιώκοντας να καταστήσει τους βουλευτές συμμέτοχους σε μια παράνομη ενέργεια.

Επειδή γνωρίζει ότι αδυνατούσε να εκδώσει, όπως είχε δικαίωμα, μία ΚΥΑ παράτασης λειτουργίας , αφού αυτή θα συναντούσε την αντίθεση του ΚΑΣ, κατέθεσε τροπολογία χωρίς να τηρούνται καν τα «φιλοπεριβαλλοντικά προσχήματα» αφού τα λατομεία μπορούν να αρχίσουν άμεσα τη λειτουργία τους, χωρίς να εγκριθεί η απαιτούμενη ΜΠΕ για το σύνολο των εργασιών αποκατάστασης.

Η επιχειρηματολογία του υπουργείου περί «άμεσης ολοκλήρωσης των εργασιών αποκατάστασης και αναδάσωσης, ώστε να μην αποκτήσουν μόνιμο και μη αναστρέψιμο χαρακτήρα οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην περιοχή» θα μπορούσε να θεωρηθεί ειλικρινής εάν ανέμενε την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τις εργασίες αποκατάστασης.

Κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται, αφού μπορούν να λειτουργήσουν άμεσα «με βάση τους πλέον πρόσφατους εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους που έχουν εκδοθεί για τα εν λόγω λατομεία»

Αποσάθρωση των εργασιακών δικαιωμάτων

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Στο ν/σ «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, Ενιαίο Μισθολόγιο – Βαθμολόγιο, Εργασιακή Εφεδρεία»




ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: Μετά τις χαρακτηριστικές τοποθετήσεις και αποστροφές των ομιλιών τόσο του κ. Βενιζέλου όσο και του κ. Κουτρουμάνη, θα ήθελα να απευθυνθώ στους παριστάμενους Υπουργούς και να τους υπενθυμίσω κάτι: Πρώτα απ' όλα, πρέπει να εμπεδώσει η Κυβέρνηση ότι, παρόλη την κρίση, παρόλα τα δεινά που περνά ο τόπος, εξακολουθούμε να είμαστε μέλη της Ε.Ε. και μάλιστα του σκληρού πυρήνα. Θα ήθελα σας παρακαλώ πολύ αυτά, αφού τα εμπεδώσετε, να τα μεταφέρετε και στους συνομιλητές μας - και αναφέρομαι στην τρόικα. Εξακολουθεί η ομπρέλα του κοινοτικού κεκτημένου να περιλαμβάνει και τη χώρα μας, εξακολουθεί το κεκτημένο αυτό να αναφέρεται σε μια χώρα που έχει ακόμα νομικό πολιτισμό, έχει Σύνταγμα, έχει νόμους, έχει θεσμοθετημένα όργανα, σας παρακαλώ πολύ, όχι τόσο πολύ απροκάλυπτα σε αυτή την Αίθουσα να μας λέτε «μας το ζήτησαν και ελάτε να το επικυρώσετε».

Καταψηφίζει η Δημοκρατική Αριστερά το ενιαίο μισθολόγιο

Παρέμβαση του βουλευτή Νίκου Τσούκαλη στη Βουλή



Ως ΔΗΜΑΡ είμαστε αναφανδόν κατά του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, γιατί θεωρούμε ότι θα πετύχει εντελώς τα αντίθετα από αυτά τα οποία επιδιώκει.


Πρώτη διαπίστωση. Σε μια χώρα χωρίς ελεγκτικούς μηχανισμούς οι συνθήκες εργασίας τείνουν να αποκτήσουν συνθήκες ανθρωποφαγίας και κοινωνικού αυτοματισμού. Είναι τραγικό μια κυβέρνηση να θέλει να θεσμοθετήσει ακριβώς αυτό το πλαίσιο.

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Απαιτείται κατάρτιση νέου θεσμικού πλαισίου για τα ΚΕΠ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜ.ΑΡ ΦΩΤΗ ΚΟΥΒΕΛΗ ΚΑΙ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ


Την προώθηση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης για την κατάρτιση νέου θεσμικού πλαισίου, το οποίο θα επιλύει τα προβλήματα και τις εκκρεμότητες σχετικά με τα ΚΕΠ, ζητούν με ερώτησή τους στη βουλή, οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης και Νίκος Τσούκαλης.


Στην ερώτησή τους οι δύο βουλευτές αναφέρουν πως τα ΚΕΠ αποτελούν υπηρεσία αιχμής του Δημοσίου και έχουν καταξιωθεί στη συνείδηση των πολιτών ως ο πλέον επιτυχημένος θεσμός της Δημόσιας Διοίκησης. Δυστυχώς, ο θεσμός αυτός δεν έχει τη στήριξη που θα έπρεπε τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα σήμερα να αντιμετωπίζονται σοβαρότατα προβλήματα, τα οποία χρήζουν άμεσης λύσης. Επιπλέον υπάρχει σύγχυση σχετικά με το θεσμικό πλαίσιο, το οποίο τα διέπει.


Οι βουλευτές επισημαίνουν πως η συγκέντρωση σε ένα νόμο όλων των διατάξεων των νόμων, των κανονιστικών πράξεων και των εγκυκλίων που αφορούν τη λειτουργία των ΚΕΠ είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη σοβαρή οργάνωση και λειτουργία του θεσμού και ερωτούν τους συναρμόδιους υπουργούς εάν προτίθενται να προωθήσουν σχετική νομοθετική ρύθμιση για την κατάρτιση νέου θεσμικού πλαισίου για τα ΚΕΠ, με την απευθείας υπαγωγή τους στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Δήλωση της Δημοκρατικής Αριστεράς Αχαΐας και του βουλευτή Νίκου Τσούκαλη για τη νέα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά του προαστιακού

Άστοχη και ανησυχητική εξέλιξη η νέα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, του Αστικού ΚΤΕΛ της Πάτρας, κατά της λεωφορειακής γραμμής της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Η συζητούμενη τη νέα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, εκ μέρους του Αστικού ΚΤΕΛ της Πάτρας, κατά της λεωφορειακής γραμμής της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από το Ρίο προς το Πανεπιστήμιο και αντίστροφα, η οποία εξυπηρετεί τους ολοένα και αυξανόμενους επιβάτες του προαστιακού, αποτελεί άστοχη και ανησυχητική εξέλιξη για τη βιώσιμη κινητικότητα στην πόλη μας.

Είχαμε πολλές φορές την ευκαιρία να εκφράσουμε την αμέριστη υποστήριξή μας στο εγχείρημα του προαστιακού και να ζητήσουμε την επέκτασή του και τη συνέχιση της λειτουργίας του παράλληλα με τα ταξί και τα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Είναι λυπηρό στο όνομα στενών συντεχνιακών συμφερόντων να ζητείται ουσιαστικά η διακοπή λειτουργίας του πλέον οικολογικού μέσου μεταφοράς, σε μια πόλη που στενάζει από το κυκλοφοριακό πρόβλημα, όταν ο προαστιακός καταγράφει πληρότητες έως και 100% στις ώρες αιχμής, και οι τοπικοί φορείς και σύσσωμες οι τοπικές κοινωνίες έχουν αγκαλιάσει το εγχείρημα. Την ώρα της απαξίωσης του ελληνικού σιδηροδρόμου, η Πάτρα οφείλει να στείλει το δικό της ηχηρό μήνυμα ενίσχυσης της βιώσιμης κινητικότητας.