Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Σε τραγική κατάσταση το Κέντρο Υγείας Κλειτορίας

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης των ελλείψεων σε εξοπλισμό, αναλώσιμα είδη, νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και την καταβολή των δεδουλευμένων στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Κλειτορίας, επισημαίνει με ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης.


Ο κ. Τσούκαλης τονίζοντας την απόλυτη ανασφάλεια στην οποία έχουν περιέλθει οι κάτοικοι της περιοχής, λόγω της υποβάθμισης των παρεχόμενων υγειονομικών υπηρεσιών στην περιοχή ευθύνης του κέντρου αναφέρει τα εξής:

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ «ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ»

ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2011 ΕΙΧΕ ΠΑΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜ.ΑΡ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ

Δυστυχώς, οι φόβοι της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ και του Βουλευτή της στο νομό Αχαΐας, κ. Νίκου Τσούκαλη, σχετικά με τη συνέχιση των έργων της «ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ», επιβεβαιώθηκαν.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων «Η ΓΑΛΑΡΙΑ», τα έργα της Πατρών – Κορίνθου αποτελούν ήδη παρελθόν, ενώ αναμένεται να κλείσουν οριστικά και τα υπόλοιπα εργοτάξια.

Εξορθολογισμός και βελτίωση στην απονομή της πολιτικής δικαιοσύνης

Παρέμβαση του Νίκου Τσούκαλη στην ολομέλεια της Βουλής

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αφού ξεκινήσω δηλώνοντας ότι η Δημοκρατική Αριστερά, κύριε Υπουργέ, υπερψηφίζει το νομοσχέδιο, θα ήθελα να μεταφέρω σ’ αυτή εδώ την Αίθουσα μία εμπειρία που είχα πέρυσι, κατά την επίσκεψή μου με αντιπροσωπεία της Βουλής στο Τορόντο.

Διερεύνηση της οικονομικής διαχείρισης της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ


Στη βουλή φέρνουν το θέμα της διερεύνησης της οικονομικής διαχείρισης της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) «Αλληλεγγύη» της Εκκλησίας οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός.


Στην ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές, προς τους υπουργούς Εξωτερικών και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλουν ότι, δεν υπάρχει πλήρης ενημέρωση για την πορεία διερεύνησης αλλά και διεκπεραίωσης της υπόθεσης αυτής με αποτέλεσμα να έχουν προκληθεί εύλογα ερωτηματικά ως προς την ειλικρινή πρόθεση για τον πραγματικό καταλογισμό πιθανών ευθυνών, την αποκατάσταση της ζημίας του Δημοσίου αλλά και του κοινού περί δικαίου αισθήματος.


Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Παράνομες χρηματοδοτήσεις μέσω του προηγούμενου αναπτυξιακού νόμου (Ν. 3299/2004) κατά την περίοδο 2004-2009 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ



Οι βουλευτές της Δημοκρατικής αριστεράς με ερώτηση και ΑΚΕ, προς τους υπουργούς Οικονομικών - Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ζητούν να πληροφορηθούν σχετικά με την πορεία ελέγχων των παράνομων χρηματοδοτήσεων μέσω του προηγούμενου αναπτυξιακού νόμου (Ν. 3299/2004) κατά την περίοδο 2004-2009 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ζητούν να κατατεθούν οι εκθέσεις και τα πορίσματα των ελέγχων.


Στην ερώτησή τους οι βουλευτές αναφέρουν: