Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Εκλογή Γραμματέα και Γραμματείας της ΔΗΜ.ΑΡ Αχαΐας

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας που εκλέχτηκε πρόσφατα, συνεδρίασε την Πέμπτη 23-6 στα γραφεία του Κόμματος στην Πάτρα για να συγκροτηθεί σε σώμα.
Από τις εκλογικές διαδικασίες αναδείχτηκε Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ο Τάκης Παπαθεοδωρόπουλος, Πολιτικός Μηχανικός, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς και του Επιστημονικού Συμβουλίου του Κέντρου Μελετών "Μιχάλης Παπαγιαννάκης" και Γραμματεία αποτελούμενη από τους:

Περί της αξιοπιστίας των Ελληνικών Πρωταθλημάτων Ποδοσφαίρου

Ερώτηση των βουλευτών της ΔΗΜ.ΑΡ προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, με βάση τα δημοσιεύματα και τις εισαγγελικές έρευνες για την εμπλοκή τουλάχιστον 2 κορυφαίων παραγόντων - προέδρων της Σούπερ Λιγκ σε στημένους αγώνες, και κατά την τελευταία αγωνιστική περίοδο 2010-2011, αλλά και την εμπλοκή περισσότερων από 85 ατόμων στην υπόθεση αυτή,


Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Θα αντιταχθούμε στο αντιπεριβαλλοντικό μνημόνιο

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς Αχαΐας και του βουλευτή Νίκου Τσούκαλη

Με αφορμή την ανακοίνωση του Τομέα Πράσινων Πολιτικών και Οικολογίας της Δημοκρατικής Αριστεράς (την οποία παραθέτουμε στη συνέχεια) για τις εξαγγελίες του νέου υπουργού Περιβάλλοντος κ. Παπακωνσταντίνου, η ΔΗΜ.ΑΡ Αχαΐας και ο βουλευτής Νίκος Τσούκαλης έκαναν την ακόλουθη δήλωση.

Οι προτάσεις της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ για τη διέξοδο από την κρίση.

Απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ 31/05/11

 
1. Η χώρα μας βρίσκεται σε βαθιά κρίση, μια από τις χειρότερες της ιστορίας της.


Για την εξέλιξη αυτή, οι ευθύνες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, των αλληλοδιάδοχων κυβερνήσεων του δικομματισμού, είναι τεράστιες. Η ΔΗΜΑΡ δεν ταυτίζει γενικώς τα δύο αυτά κόμματα, αλλά θεωρεί ότι και τα δύο οδήγησαν τη χώρα στο τέλμα της διαπλοκής και διαφθοράς, στην κρατικοδίαιτη ανάπτυξη ενός μη παραγωγικού ιδιωτικού τομέα, στην ιδιοποίηση δημόσιου πλούτου, της δημόσιας διοίκησης, των κοινωνικών υπηρεσιών, του περιβάλλοντος, σε τεράστια ελλείμματα και υπέρογκο χρέος, καθώς και σε συνθήκες δανεισμού τριτοκοσμικών χωρών. Ευθύνες όμως έχουν και όσοι, επιχειρηματίες και διαμεσολαβητές της εξουσίας, πολιτικοί και συντεχνίες, απέκτησαν πλούτο, εξουσία και απίστευτα προνόμια.


Χωρίς την υπέρβαση αυτού του πολιτικού συστήματος, η Ελλάδα δεν έχει μέλλον.


Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Αβέβαιο το μέλλον της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜ.ΑΡ

Την απουσία οποιασδήποτε πολιτικής βούλησης για την υποστήριξη του θεσμού της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα επισημαίνουν με ερώτησή τους στη βουλή οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός.


Στην ερώτησή τους οι τέσσερεις βουλευτές επισημαίνουν πως παρά τις διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, ότι το νέο θεσμικό πλαίσιο θα είχε ολοκληρωθεί στα τέλη Μαρτίου 2010 και θα εκτίθετο σε διαβούλευση των ενδιαφερομένων, τίποτα δεν έγινε με αποτέλεσμα την εξώθηση σε αναγκαστική έξοδο πολλών αξιόλογων και έμπειρων στελεχών της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης από την υπηρέτηση ενός θεσμού που εισήγαγε την καινοτομία στο εκπαιδευτικό σύστημα και πάνω σε αυτόν βασίστηκαν σημαντικές μεταρρυθμίσεις.


Οι βουλευτές ερωτούν την υπουργό παιδείας εάν θα εφαρμοστούν προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Π.Ε.) την επόμενη σχολική χρονιά, ποια μορφή θα έχουν και πώς θα υποστηριχθούν, εάν θα προκηρυχθεί πρόγραμμα χρηματοδότησης των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Π.Ε.) από το ΕΣΠΑ καθώς και ποιο θα είναι το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των Κ.Π.Ε.


Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Απόφαση της ΚΕ της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Να μετατρέψουμε την απογοήτευση σε θετική δράση

1.Η χώρα βρίσκεται στη δίνη μιας παρατεταμένης κρίσης, της βαθύτερης στη σύγχρονη ιστορία της, χωρίς να διαφαίνεται διέξοδος στο άμεσο μέλλον.


Στον πυρήνα της κρίσης, που δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά αγγίζει όλες τις πλευρές της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, βρίσκεται το πολιτικό σύστημα που οικοδομήθηκε από την μεταπολίτευση και μετά, με κύρια ευθύνη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.


Ένα πολιτικό σύστημα που στηρίχθηκε στην ανάπτυξη του πελατειακού κράτους, ανέχθηκε τη κρατικοδίαιτη ανάπτυξη ενός μη παραγωγικού ιδιωτικού τομέα, κατασπατάλησε το δημόσιο πλούτο, οικειοποιήθηκε τη δημόσια διοίκηση και οδήγησε την χώρα στο τέλμα της διαφθοράς και της διαπλοκής.


ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΑΧΑΙΑΣ

Με τη Δημοκρατική Αριστερά στο προσκήνιο


ΑΝΑΝΕΩΣΗ στην πολιτική
ΤΟΛΜΗ στη δράση
ΕΥΘΥΝΗ για την κοινωνία και τη χώρα




 Απολογισμός δραστηριοτήτων απο τον Τάκη Παπαθεοδωρόπουλο

ΕΚΛΕΧΤΗΚΕ Η ΠΡΩΤΗ 25ΜΕΛΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΧΑΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Στη συνδιάσκεψη παρευρέθηκε και μίλησε ο Βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης.



Η Δημοκρατικη Αριστερα στον ένα χρονο από την ιδρυση της και μετα το 1ο Συνεδριο της προχωρησε σημερα Κυριακη 19-6-2011 στην πραγματοποιηση Συνδιασκεψης του Νομου Αχαιας. Στην συνδιασκεψη συμμετειχαν οι εκλεγμενοι προσφατα αντιπροσωποι του 1ου Συνεδριου.

Στη συνδιασκεψη εκ μερους της Εκτελεστικης Γραμματειας παραβρεθηκε και ανοιξε τις εργασιες της ο Χρηστος Σταυροπουλος, ακολουθησε εκτενης εισηγηση με πληρη απολογισμο και προγραμματισμο δρασης για την Αχαια από τον συντονιστη της απερχομενης Προσωρινης Γραμματειας Τακη Παπαθεοδωροπουλο και στην συνεχεια κατατεθηκαν από τους αντιπροσωπους προτασεις και αποψεις για τα τοπικα αλλα και γενικοτερα προβληματα.



Στη συνεχεια εγινε εκλογη 25μελους Νομαρχιακης Επιτροπης στην Αχαιας η οποια αποτελειτα από τους: