Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Σχόλιο της Δημοκρατικής Αριστεράς για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης

Με την πολιτική που επί 20 μήνες εφάρμοσε η κυβέρνηση, η χώρα και η κοινωνία είναι αντιμέτωπη με τον άμεσο κίνδυνο κατάρρευσης. Το περιεχόμενο αυτής της πολιτικής πρέπει να αλλάξει.

Ο ανασχηματισμός το μόνο που μπορεί να κάνει είναι ο προσωρινός εξωραϊσμός της εικόνας. Αυτός ο εξωραϊσμός δεν θα έχει αντοχή.

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Σχόλιο της Δημοκρατικής Αριστεράς για τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού

Το δικομματικό πολιτικό σύστημα επιβεβαίωσε ότι εκτός από φθαρμένο και αποτυχημένο, είναι πλέον και γραφικό.
Οι χειρισμοί του πρωθυπουργού οδηγούν τη χώρα σε μια κυβέρνηση που στο όνομα του ανασχηματισμού επιδιώκει τον εξωραϊσμό μιας αδιέξοδης πολιτικής.

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Περιοδεία του Νίκου Τσούκαλη στο νομό Ηλείας

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ"

Το λιμάνι του Κατακόλου και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» είναι τα θέματα με τα οποία θα ασχοληθεί κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ηλεία, την Πέμπτη 16-6-2011, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης.

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Προβλήματα στις συναλλαγές και μεταβιβάσεις γαιών υψηλής παραγωγικότητας

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ


Τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε σχέση με τις συναλλαγές και μεταβιβάσεις γαιών υψηλής παραγωγικότητας, επαναφέρει με δεύτερη ερώτησή του στη βουλή, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης, αφού το ζήτημα παραμένει σε εκκρεμότητα ενώ υπάρχει η πολιτική δέσμευση για διευθέτησή του.


Στην ερώτησή του ο κ. Τσούκαλης αναφέρει πως, έτσι όπως εφαρμόζεται η υπ’ αριθμ. 168040/2010 ΚΥΑ, οδηγούμαστε στην πράξη στην κατάργηση της οικοδομικής δραστηριότητας (στην Αχαΐα αλλά και σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας) αφού χρησιμοποιούνται στοιχεία της 10ετίας του 1970, τα οποία όμως σήμερα έχουν πλήρως ανατραπεί.


Ο βουλευτής ερωτά τους συναρμόδιους υπουργούς Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης, γατί δεν έχει διευθετηθεί ακόμα το ζήτημα, παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις και την αναγνώριση του επιτακτικού χαρακτήρα του, καθώς και εάν προτίθενται να καταθέσουν άμεσα σχετική τροπολογία που να δίνει οριστική και ξεκάθαρη λύση στο πρόβλημα που έχει ανακύψει.


Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής: