Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» ΓΙΑ ΤΟ FAST TRACK.

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ


Άποψη του νέου λιμένα στο Πλατυγιάλι Αστακού

Με αφορμή την ημερίδα με θέμα «Ευκαιρίες επενδύσεων στη Δυτική Ελλάδα» που διοργανώνεται στην Πάτρα ο βουλευτής και Υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νίκος Τσούκαλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Την ανάγκη της χώρας μας, σήμερα ακόμη περισσότερο, για αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και αναπτυξιακή προοπτική δεν μπορεί να την αμφισβητήσει κανείς. Βεβαίως σ’ αυτή τη χώρα συνεχώς μιλάμε για τα αυτονόητα, αλλά οι αυτονόητες ενέργειες δεν προχωρούν. Παράδειγμα: ο αυτονόητος νέος αναπτυξιακός νόμος συζητείται ένα χρόνο (!), αλλάζει, μεταπλάθεται κ.λπ. και ακόμη να έλθει για ψήφιση στη Βουλή! Η χώρα τώρα βρίσκεται στον αστερισμό των αναμενόμενων Μεγάλων Επενδύσεων, που «είναι προ των θυρών» αλλά δεν έρχονται, ούτε με τον περίφημο νέο νόμο για το fast track!

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Τις θέσεις του συνδυασμού της "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ" για το μεταναστευτικό ζήτημα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ

Τις θέσεις της «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ–ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» για το μεταναστευτικό ζήτημα στην Πάτρα, παρουσίασε ο επικεφαλής του συνδυασμού, βουλευτής Νίκος Τσούκαλης, στους εκπροσώπους της Κίνησης Υπεράσπισης των Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών/στριών, που τον επισκέφτηκαν και του έθεσαν συγκεκριμένα ερωτήματα, στα πλαίσια των επαφών τους με τους υποψηφίους Δημάρχους και Περιφερειάρχες.

Ο κ. Τσούκαλης μιλώντας για την πολιτική του συνδυασμού, ανέφερε πως αυτή αποσκοπεί στην ένταξη των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία, με όρους ισοτιμίας, αποδοχής και σεβασμού των γλωσσικών και πολιτισμικών τους ιδιαιτεροτήτων, στο πλαίσιο των αναγνωρισμένων ατομικών, πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων κάθε ανθρώπου.

Τόνισε επίσης πως η διαχείριση της μετανάστευσης, συμπεριλαμβανο- μένων των πολιτικών χορήγησης ασύλου, προστασίας των ευπαθών ομάδων, κοινωνικής ένταξης είναι πολύπλοκη και απαιτεί ολοκληρωμένη αντιμετώπιση σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

O ΝΙΚΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ"

Τους πρώτους του 17 υποψηφίους για την Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, παρουσίασε ο επικεφαλής του συνδυασμού της «Δημοκρατικής Οικολογικής Ανασύνθεσης Δυτικής Ελλάδας» βουλευτής Νίκος Τσούκαλης.

Οι υποψήφιοι έχουν σημείο αναφοράς ολόκληρη την Αχαΐα, ενώ προέρχονται από όλο το φάσμα της κοινωνίας και παρουσιάζουν δραστηριότητα μέσα από το συνδικαλιστικό, το οικολογικό και το φοιτητικό κίνημα.

Υποψήφιοι με την «Δημοκρατική Οικολογική Ανασύνθεση» είναι οι εξής:

1) Αγγελόπουλος Γιώργος, Εργαζόμενος Εργοστασίου ΤΙΤΑΝ

2) Αθανασοπούλου Μελίνα (Δυτική Αχαΐα), Ιδιωτική Υπάλληλος

3) Γεωργογιάννη Δήμητρα, Σπουδάστρια ΑΤΕΙ

4) Γκοριτσοπούλου Αλεξάνδρα, Μουσικός

5) Γραβάνης Κώστας, Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε. – Πρώην Αντιπρόεδρος Κοινότητας Τσουκαλεΐκων

6) Ζαφειρόπουλος Άγγελος, Δημοτικός Υπάλληλος – Προπονητής Ποδοσφαίρου

7) Ζησιμοπούλου Μαίρη, Συνδικαλίστρια Νοσηλεύτρια ΠΓΝΠ

8) Κολλιόπουλος Αθανάσιος, Πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών

9) Κορδιστού Μέλπω, Νηπιαγωγός – Μέλος της ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ.

10) Κοσμάς Στέφανος, Τοπογράφος Μηχανικός

11) Μαλλή Καίτη (Δάφνη Καλαβρύτων), Εικαστικός

12) Παγανός Λεωνίδας (Ακράτα), Δικηγόρος

13) Παπαθανασοπούλου Ανδρομάχη, Εκπαιδευτικός

14) Παπαθεοδωρόπουλος Τάκης, Πολιτικός Μηχανικός msc – Αναπληρωτής Προϊστάμενος Αποχέτευσης ΔΕΥΑΠ

15) Σπηλιοπούλου – Διαμαντοπούλου Έφη, Ιδιωτική Υπάλληλος

16) Τσεκούρας Κώστας, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών – Οικονομολόγος 
 
17) Ψύχας Μιχάλης (Αιγιάλεια), Αρτοποιός

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Απλήρωτοι εδώ και δύο χρόνια χιλιάδες ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί των Δημόσιων ΙΕΚ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 


Το θέμα των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών των Δημοσίων ΙΕΚ που παραμένουν απλήρωτοι δύο χρόνια, φέρνει στη βουλή ο βουλευτής Αχαΐας της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Νίκος Τσούκαλης.
Στην ερώτησή του ο βουλευτής αναφέρει ότι παραμένουν απλήρωτοι από το 2008 χιλιάδες ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί των δημόσιων ΙΕΚ της χώρας, οι οποίοι εκφράζουν την αγανάκτησή τους για τις υπερβολικές καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων τους.



Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές έχουν ξεπεράσει κάθε όριο αντοχής, προκαλώντας τη δυσφορία των εκπαιδευτικών, οι οποίοι δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ από τα δεδουλευμένα της τελευταίας διετίας. Σε μερικά μάλιστα ΙΕΚ η καθυστέρηση φτάνει και τα 2,5 χρόνια.
Ο κ. Τσούκαλης ερωτά την Υπουργό Παιδείας, Διά βίου μάθησης και Θρησκευμάτων σε τι οφείλονται οι τεράστιες καθυστερήσεις στην πληρωμή των οφειλομένων στους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς των δημοσίων ΙΕΚ, τι σκοπεύει να πράξει για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, και ποιο ακριβώς είναι το σχέδιο του Υπουργείου για το μέλλον των δημοσίων ΙΕΚ.



Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ