Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Οι θέσεις της ΔΗΜΑΡ για την ανεργία

Η ανεργία αποκτά εφιαλτικές διαστάσεις . Η Ελλάδα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της ανεργίας των νέων στον Ευρωπαϊκό χώρο. Όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας σε παραγωγική ηλικία , ζουν με ευθύνη και φροντίδα της οικογένειας τους , γιατί βιώνουν τον εφιάλτη της ανεργίας . Είναι το κυρίαρχο πρόβλημα που οφείλεται στην οικονομική κρίση , και όχι σε μια αδυναμία του ατόμου. Το φαινόμενο αυτό επιδεινώνεται καθημερινά ως αποτέλεσμα της λανθασμένης οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζεται στο πλαίσιο της υλοποίησης του μνημονίου.

Είναι επείγουσα ανάγκη η λήψη μέτρων σε δύο βασικούς άξονες:

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Ανακοίνωση της ΔΗΜ.ΑΡ. για την επίθεση του εκπροσώπου τύπου της Χρυσής Αυγής στη Λιάνα Κανέλλη και τη Ρένα Δούρου

Το φίδι βγήκε από το αυγό του. Η σημερινή επίθεση του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη εναντίον της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου, δεν αποτελεί παρά την αποκάλυψη των πραγματικών προθέσεων αυτού του νεοναζιστικού μορφώματος. Η συμπαράστασή μας στους εκπροσώπους του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένη.


Μετά τις επιθέσεις στους μετανάστες, ήρθε η σειρά και των εκπροσώπων του ελληνικού λαού. Είναι ο δρόμος που ακολούθησαν τα τάγματα εφόδου του Χίτλερ.


Η αυτονόητη σύλληψη του Κασιδιάρη δεν αρκεί. Πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο της Χρυσής Αυγής.


Η Δημοκρατία δεν είναι και δεν πρέπει να μείνει ανυπεράσπιστη. Ζητάμε την άμεση επέμβαση του εισαγγελέα για όλες τις υποθέσεις του κοινού ποινικού δικαίου που σχετίζονται με τη δράση των μελών της Χρυσής Αυγής. Καλούμε την πολιτεία να επανεξετάσει την παρουσία της Χρυσής Αυγής στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.


Ας αναλογιστούν όσοι ψήφισαν Χρυσή Αυγή ποιους έστειλαν στο κοινοβούλιο.


Οι εκπρόσωποι της ΔΗΜ.ΑΡ. δεν θα μετέχουν σε συζητήσεις που παίρνουν μέρος στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Δήλωση του Νίκου Τσούκαλη για τα τέσσερα χρόνια από το σεισμό της 8ης Ιουνίου

Συμπληρώνονται σήμερα τέσσερα χρόνια απ’ τον καταστροφικό σεισμό του 2008 και οι πληγές της Αχαΐας και Ηλείας δεν έχουν επουλωθεί.


Το περίφημο πρόγραμμα ανασυγκρότησης των δύο σεισμόπληκτων (αλλά και πυρόπληκτων) νομών φαίνεται ότι έχει κλείσει οριστικά, και κανένας από τους τοπικούς φορείς δεν το διεκδικεί ουσιαστικά και αποτελεσματικά. Η αποκατάσταση των κατεστραμμένων υποδομών (ιδιωτικών και δημόσιων) αλλά και η θεσμοθέτηση μιας Ολοκληρωμένης Εθνικής Αντισεισμικής Πολιτικής, δυστυχώς παραμένουν ακόμη ζητούμενα. Σε μια περιοχή όπως η Δυτική Ελλάδα, όπου εκδηλώνεται το 50% των σεισμών της Ευρώπης, δεν έχει ακόμα εκπονηθεί σχέδιο αντισεισμικής θωράκισης. Τέσσερα χρόνια μετά το νοσοκομείο ο «Αγ. Ανδρέας» λειτουργεί ουσιαστικά ως νοσοκομείο σε εκστρατεία, με το κεντρικό του τμήμα να είναι γιαπί.


Όσο και αν οι προτεραιότητες της χώρας μας σήμερα έχουν να κάνουν με τα αυτονόητα, όπως η ανάδειξη κυβέρνησης, οφείλουμε όλοι, να συμβάλουμε στη θωράκιση της περιοχής μας από τους επερχόμενους σεισμούς, (αφού ζούμε στη σεισμικότερη περιοχή της Ευρώπης) και να φροντίσουμε, για την έστω και μετά από τέσσερα χρόνια, ανακούφιση των πληγέντων συμπολιτών μας και την αποκατάσταση των ζημιών στα δημόσια κτίρια της περιοχής