Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΑΧΑΪΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

«Δραματικές διαστάσεις παίρνει το μεταναστευτικό ζήτημα στην πόλη της Πάτρας και οι λέξεις αδυνατούν πλέον να περιγράψουν την κατάσταση που επικρατεί, ενώ ορατός είναι ο κίνδυνος να υπάρξουν όχι μόνο θύματα αλλά και ανεξέλεγκτες καταστάσεις ανθρωπιστικής και κοινωνικής έκρηξης» ……….«Σε καθημερινή πλέον βάση γινόμαστε μάρτυρες βίαιων επεισοδίων και είναι καθαρά θέμα χρόνου να χαθεί ανθρώπινη ζωή, αφού η συσσώρευση χιλιάδων πεινασμένων και εξαθλιωμένων μεταναστών στην Πάτρα έχει οδηγήσει την κατάσταση στα άκρα».

Τα παραπάνω ανέφερα επί λέξει (σχεδόν προφητικά) στην τελευταία ερώτησή μου στη βουλή των Ελλήνων για το μεταναστατευτικό πρόβλημα που βιώνει η πόλη της Πάτρας.

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Όσο πιο ισχυρή είναι η ΔΗΜΑΡ τόσο πιο προοδευτική, αποτελεσματική και σταθερή θα είναι η κυβέρνηση.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ"

1. Πως εκτιμάτε το όλο μετεκλογικό τοπίο, λίγο πριν ξαναβρεθεί ο ελληνικός λαός μπροστά στις κάλπες;


Η δεξιά θα κινηθεί με τις γνωστές νεοφιλελεύθερες συνταγές, με τις οποίες κινείται η δεξιά στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα να έχει οδηγηθεί η ΕΕ σε αδιέξοδα. Είναι η πολιτική που αρχίζει ακόμα και στην Γερμανία να ηττάται και θα είναι παράδοξο να επικρατήσει αυτή την στιγμή στη χώρα μας, που τόσο υπέφερε από τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής, που εφάρμοσαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Είναι μια αμετανόητη δεξιά του χτες, χωρίς πρόγραμμα και όραμα για την Ελλάδα και την Ευρώπη.


Όμως ο κίνδυνος ενίσχυσης της είναι υπαρκτός αν απέναντι σε αυτή την δεξιά οι πολίτες βλέπουν μόνο τον πόλο μιας λαϊκίστικης και ανεύθυνης αριστεράς που ανοιχτά ερωτοτροπεί με την έξοδο από το ευρώ και την επιστροφή στην δραχμή. Αυτή η αριστερά δεν έχει οικονομικό πρόγραμμα. Αυτή η αριστερά την μια μιλάει για καταγγελία του μνημονίου, την άλλη για επαναδιαπραγμάτευση ενώ, όταν απευθύνεται στον Μπαρόζο, περιορίζεται στην επανεξέταση.