Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης στα κέντρα κράτησης

Οι βουλευτές της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Φώτης Κουβέλης και Νίκος Τσούκαλης κατέθεσαν στη βουλή την ακόλουθη ερώτηση σχετκά με τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης στα κέντρα κράτησης.


Την ανησυχητική εικόνα που επικρατεί στα κέντρα κράτησης ανά την επικράτεια που είχε παρουσιάσει ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για τα Βασανιστήρια Μάνφρεντ Νόβακ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις 20 Οκτωβρίου, επιβεβαίωσε η έκθεση της Επιτροπής για την πρόληψη των Βασανιστηρίων του Συμβουλίου της Ευρώπης που δημοσιεύθηκε στις 17 Νοεμβρίου.

Κίνδυνος απώλειας του πολιτικού τμήματος του αεροδρομίου της Ανδραβίδας

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Ο βουλευτής Αχαΐας της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και νεοεκλεγής περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας, Νίκος Τσούκαλης κατέθεσε στη βουλή την παρακάτω ερώτηση.



Εδώ και αρκετό καιρό έχει δεσμευτεί συγκεκριμένο κονδύλι 20.000.000 € από κοινοτικό πρόγραμμα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, για να γίνουν έργα υποδομών στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας προκειμένου να εξυπηρετεί και μη στρατιωτικές πτήσεις.

Ακάλυπτη από ψυχιατρικές δομές η Αχαΐα

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΝIKOY ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΚΑΙ ΘΑΝΑΣΗ ΛΕΒΕΝΤΗ

Το θέμα της ανάπτυξης νέων δομών ψυ¬χικής υγείας, ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες που υ¬πάρχουν στην Αχαΐα και τη Δυτική Ελλάδα, αλλά και την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων της Ψυχιατρικής Κλινικής του Π.Γ.Ν. Ρίου όπου οι ψυχικά πάσχοντες νοσηλεύονται σε ράντζα στους διαδρόμους της κλινικής, φέρνουν με ερώτησή τους στη βουλή οι βουλευτές της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Νίκος Τσούκαλης και Θανάσης Λεβέντης.

Οι δύο βουλευτές αναφέρουν χαρακτηριστικά πως, ιδιωτικά ψυχιατρικά μεγαθήρια έχουν αδειοδοτηθεί να εγκατασταθούν στην Πάτρα, με συνέπεια ακόμη μεγαλύτερη επέκταση του ιδιωτικού τομέα στο χώρο της υγείας και ερωτούν τον αρμόδιο υπουργό πως σκέφτεται να αντιμετωπίσει τα οξυμένα προβλήματα της δημόσιας ψυχιατρικής υγείας και πότε θα υλοποιηθεί ο σχεδιασμός που προβλέπει την ανάπτυξη νέων δομών ψυχικής υγείας.


Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Ναι στις επενδύσεις όχι στις θεσμικές εκπτώσεις.

Παρέμβαση των βουλευτών Θανάση Λεβέντη και Νίκου Τσούκαλη στην ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για το νομοσχέδιο fast track.


Συζητήθηκε χθες στην ολομέλεια της βουλής, το νομοσχέδιο για τις μεγάλες επενδύσεις (fast track) Στην παρέμβασή τους κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι ανεξάρτητοι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης και Θανάσης Λεβέντης μεταξύ άλλων τόνισαν τα εξής:

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Απο τους νέους και τις νέες της Δημοκρατικής Αριστεράς

Με αφορμή την 37η επέτειο για τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και θέλοντας να μεταφερθεί στο σήμερα το μήνυμα για διαρκή αγώνα υπέρ της ελευθερίας, της ισότητας και της αλληλεγγύης οι νέες και οι νέοι της Δημοκρατικής Αριστεράς οργανώνουν εκδήλωση στο Rocky Raccoon την Τετάρτη και ώρα 20:30.


Στην εκδήλωση θα διαβαστούν και θα συζητηθούν αποσπάσματα από το βιβλίο του Δημήτρη Χατζησωκράτη «Πολυτεχνείο ‘73» θα προβληθούν βίντεο-ντοκουμέντα της εξέγερσης και μουσικές από Σαββόπουλο, Θεοδωράκη μέχρι Bob Dylan και John Lennon. Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και ο Γρηγόρης Ψαριανός, βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς και παρών στα γεγονότα του Πολυτεχνείου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΑΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Να φέρουμε τους πολίτες κοντά στην πολιτική και την πολιτική κοντά τους πολίτες