Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2008


Προβλήματα λειτουργίας του Νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας

Ανεπαρκής απάντηση και εν μέρει δέσμευση του Υφυπουργού Υγείας, κ. Παπαγεωργίου

Παντελή αδυναμία να απαντήσει στα κρίσιμα ερωτήματα επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή Αχαΐας Νίκου Τσούκαλη, που αφορούν στην επαναλειτουργία του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» εμφάνισε σήμερα στη Βουλή ο αρμόδιος Υφυπουργός κ. Παπαγεωργίου.
Τα συγκεκριμένα ερωτήματα αναφέρονταν στη μη εφαρμογή των αποφάσεων της κυβέρνησης για συγκροτημένη λειτουργία των κλινικών του νοσοκομείου στους χώρους που έχουν επιλεγεί καθώς και την ανατροπή των χρονοδιαγραμμάτων (31.07.08) για την παράδοση της αντισεισμικής μελέτης και την επαναλειτουργία του νοσοκομείου (15.09.08). Επιπλέον, ζητούσε να πληροφορηθεί τι μέτρα σκοπεύει να λάβει η κυβέρνηση ώστε να οργανωθεί και να λειτουργήσει σωστά το νοσοκομείο στο άμεσο μέλλον Δεδομένου ότι το έργο επαναθεμελίωσης θα διαρκέσει πάνω από έξι μήνες από την ανάθεση της εργολαβίας, και το βασικότερο, πότε προβλέπεται η επαναλειτουργία του νοσοκομείου.

Ο Υφυπουργός Υγείας, αντί να απαντήσει στα πιο πάνω ερωτήματα, περιέγραψε απλώς τη γνωστή σε όλους υφιστάμενη κατάσταση, προσπάθησε να διασκεδάσει την πανθομολογούμενη ασυναρτησία της κυβερνητικής πολιτικής, και περιορίστηκε απλώς και μόνο στη δευτερολογία του στο ότι «κινούνται οι διαδικασίες δημοπράτησης του έργου από τη Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου…σε λιγότερο από ένα μήνα θα είναι έτοιμο το μικρότερο κτίριο ενώ σε έξι μήνες θα έχει ολοκληρωθεί το νοσοκομείο».

Σχολιάζοντας την απάντηση του Υφυπουργού Υγείας, ο οποίος κάθε άλλο παρά απάντησε στα ερωτήματα που του είχαν τεθεί, ο κ. Τσούκαλης, τόνισε μεταξύ άλλων: « Η κατάσταση που επικρατεί στην Αχαΐα είναι γνωστή σε όλους. Την ξέρουν τόσο οι φορείς όσο και όλες οι παρατάξεις. Η αξιολόγηση του έργου της κυβέρνησης και οι διαμαρτυρίες είναι καθημερινές. Δεν λειτούργησε τίποτα μέσα στους έξι μήνες. Περιμένουμε μια απάντηση. Περιμένουμε χρονοδιαγράμματα. Το ερώτημα είναι μέχρι να τελειώσει το νέο νοσοκομείο πώς θα λυθεί το πρόβλημα του «αλαλούμ» που βιώνουν καθημερινά γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό και ασθενείς. Είναι ανήμπορη η κυβέρνηση να υλοποιήσει τις αποφάσεις της;»

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

Αναφορά Τσούκαλη προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών για τη φωτιά στη Στροφυλιά.


Αναφορά προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών κατέθεσε ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης ζητώντας να διερευνηθεί εάν υπάρχουν πράξεις ή παραλήψεις ατόμων και υπηρεσιών για την καταστροφική φωτιά που εκδηλώθηκε την 1-11-08 στο δασικό οικοσύστημα.
Στην αναφορά του ο κ. Τσούκαλης αναφέρει:

Προς τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών

Το δάσος της Στροφυλιάς των Νομών Αχαΐας και Ηλείας αποτελεί ένα μοναδικό οικοσύστημα πεύκων Χαλεπίου και κουκουναριάς, το οποίο εντάσσεται σ΄ ένα ευρύτερο πλέγμα υγροτόπων οι οποίοι προστατεύονται από τη διεθνή συνθήκη RAMSAR και είναι ενταγμένο στο δίκτυο Natura 2000.
Την 1η Νοεμβρίου εκδηλώθηκε καταστροφική πυρκαγιά η οποία έθεσε σε κίνδυνο ολόκληρο το δασικό οικοσύστημα. Η φωτιά έκαψε τελικά περισσότερα από 500 στρέμματα δάσους αφού οι πυροσβεστικές δυνάμεις την έθεσαν υπό έλεγχο την επόμενη μέρα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η πιθανότερη αιτία είναι ο εμπρησμός που ξεκίνησε από την περιοχή «Σαμαρέϊκα».
Η καταστροφή που υπέστη το δάσος είναι σημαντική και υπάρχουν ευθύνες μιας και δεν είχαν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της περιοχής, παρότι οι καιρικές συνθήκες ήταν χειρότερες από τις προηγούμενες ημέρες.
Κατά τη διερεύνηση των ευθυνών θα πρέπει να ληφθούν υπόψη τα παρακάτω στοιχεία:
1] Το τελευταίο διάστημα εκδηλώθηκαν στην περιοχή κοντά στο δάσος περισσότερες από 5 πυρκαγιές οι οποίες έκαψαν τμήμα του Καλαμιώνα του παρακείμενου έλους της Λάμιας θέτοντας σε κίνδυνο και το δάσος. Μια από τις φωτιές επεκτάθηκε και στο δάσος καίγοντας λίγα μόνο δέντρα, αφού επενέβησαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Παρά τις επανειλλημένες πυρκαγιές τα μέτρα προστασίας δεν εντάθηκαν στην περιοχή.
2] Η φωτιά εκδηλώθηκε την 1.11.2008 μια ημέρα μετά τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου όπου τα μέτρα επιφυλακής είχαν ατονίσει. Παρά το γεγονός ότι οι κλιματολογικές συνθήκες της περιόδου εκείνης, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, ευνοούσαν τις πυρκαγιές, δεν έγινε καμία προσπάθεια παράτασης της αντιπυρικής περιόδου.
3] Η εκδήλωση της πυρκαγιάς συνέπεσε λίγες μέρες μετά την υπογραφή από τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τη δημιουργία Εθνικού Πάρκου. Η ΚΥΑ καθόριζε τα μέτρα προστασίας και τις χρήσεις γης στην περιοχή με σκοπό την προστασία των οικοσυστημάτων.
4] Η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή των «Σαμαρεϊκων» όπου στο παρελθόν είχαν προκληθεί εκχερσώσεις και καταπατήσεις τμημάτων του δάσους καθώς και ανέγερση αυθαιρέτων κτισμάτων που στη συνέχεια νομιμοποιήθηκαν, παρανόμως.
5] Κατά τη διάρκεια της πυρόσβεσης διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχαν επαρκείς δρόμοι πρόσβασης των οχημάτων.
Διαπιστώθηκε επίσης ότι δεν είχε γίνει καθαρισμός του δάσους για την απομάκρυνση εύφλεκτων υλικών.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλώ να διερευνήσετε αν υπάρχουν πράξεις ή παραλείψεις ατόμων και υπηρεσιών για την καταστροφή που υπέστη το δασικό οικοσύστημα της Στροφυλιάς.

Πάτρα 11-11-08
Νίκος Τσούκαλης
Βουλευτής Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

EΡΩΤΗΣΗ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Ελλείψεις Προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Ερυμάνθειας

Με ερώτησή μου (αρ. 12399) στις 20.5.2008 είχα επισημάνει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Ερυμάνθειας, λόγω των ελλείψεων σε ιατρικό νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό.
Ιδιαίτερα η έλλειψη οδηγών για το ασθενοφόρο του Κέντρου συνεχίζεται με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή συμπολιτών μας. Ένα νέο τροχαίο ατύχημα που έγινε στις 3.11.2008 στη θέση «Διάσελο» είχε σαν αποτέλεσμα νεαρός μοτοσικλετιστής που τραυματίστηκε να περιμένει στο οδόστρωμα 1 ώρα και 20 λεπτά, προκειμένου να τον παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από την Πάτρα, μιας και αυτό του Κέντρου Υγείας δεν διέθετε οδηγό.
Να σημειωθεί ότι το Κέντρο Υγείας Ερυμάνθειας διαθέτει ασθενοφόρο αλλά δεν διαθέτει οδηγούς που να καλύπτουν σε 24ωρη βάση τις ανάγκες της περιοχής.
Παρά τις διαβεβαιώσεις σας ότι έχει γίνει επιλογή ιατρών για την κάλυψη 3 κενών θέσεων Γενικής Ιατρικής και αναμένεται ο διορισμός τους, τίποτα δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.
Σοβαρότατες συνεχίζουν να είναι και οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό όπου 2 μόνο νοσηλεύτριες καλούνται να εξυπηρετήσουν 5 ιατρεία.
Επειδή το Κέντρο Υγείας Ερυμάνθειας, καλύπτει τις ανάγκες ολόκληρης της αγροτικής περιοχής της Τριταίας και οι ελλείψεις του δημιουργούν σοβαρά προβλήματα.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1)
Γιατί καθυστερεί η πλήρωση των κενών θέσεων ιατρικού προσωπικού καθώς και πληρωμάτων ασθενοφόρων και νοσηλευτριών;
2) Πότε προβλέπεται να καλυφθούν τα ανωτέρω κενά ώστε το Κέντρο Υγείας Ερυμάνθειας να παρέχει την απαιτούμενη ιατρική φροντίδα στους κατοίκους της Τριταίας;


Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Τσούκαλης

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008


Στον αέρα τα βιομηχανικά απορρίμματα της ΒΙΠΕ Πατρών
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Το κίνδυνο της μόλυνσης του περιβάλλοντος, ύστερα από το κλείσιμο της χωματερής του Πετροχωρίου, από τους τεράστιους όγκους βιομηχανικών απορριμμάτων που ήδη έχουν συσσωρευτεί στη ΒΙΠΕ Πατρών, επισημαίνει με ερώτησή του προς τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης.
Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Σοβαρό πρόβλημα στη διαχείριση των βιομηχανικών απορριμμάτων έχει δημιουργήσει στη ΒΙΠΕ Πατρών μετά το κλείσιμο της χωματερής του Πετροχωρίου.
Τα προηγούμενα χρόνια πολλές βιομηχανίες της περιοχής εναπόθεταν όλα τους τα απορρίμματα ανεξάρτητα από την ποσότητα και την ποιότητά τους στη χωματερή του Πετροχωρίου.
Τώρα που η χωματερή του Πετροχωρίου σταμάτησε να λειτουργεί και άρχισαν εργασίες αποκατάστασης τα βιομηχανικά απορρίμματα δεν έχουν που να πάνε μιας και δεν γίνονται δεκτά στον ΧΥΤΑ του Φλόκα, ο οποίος βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία.
Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του φορέα διαχείρισης του ΧΥΤΑ Φλόκα και Δήμαρχος Ωλενίας κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος, δεν γίνονται πλέον δεκτά απορριμματοφόρα με βιομηχανικά απορρίμματα μιας και ο ΧΥΤΑ δέχεται μόνο αστικού τύπου απορρίμματα.
Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να έχουν συσσωρευτεί στους χώρους της ΒΙΠΕ μεγάλοι όγκοι απορριμμάτων με κίνδυνο για το περιβάλλον της περιοχής, λόγω και των επερχόμενων βροχών αλλά και για τους εργαζόμενους στην περιοχή.
Επειδή το πρόβλημα της διάθεσης των βιομηχανικών απορριμμάτων της ΒΙΠΕ Πατρών είναι σοβαρό και εντείνεται με την πάροδο των ημερών.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου για το θέμα της διαχείρισης των βιομηχανικών απορριμμάτων της ΒΙΠΕ Πατρών;
2) Τι σκοπεύει να πράξει για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί;

Ο ερωτών βουλευτής
Νίκος Τσούκαλης

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς τους κ.κ. Υπουργούς
- Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας
- Υπουργό Ανάπτυξης

ΘΕΜΑ: Διακοπή λειτουργίας της Κεραμοποιίας Κατσίκη στην Αιτωλοακαρνανία.

Όπως σας είχαμε αναφέρει η οικονομική κρίση χτύπησε και την πόρτα του νομού Αιτωλοακαρνανίας και συγκεκριμένα το Πλατυγιάλι. Όμως, δε σταμάτησε μόνο εκεί.
Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται οι φορείς του Αγρινίου και οι εργαζόμενοι της "Κεραμοποιίας Κατσίκη', η οποία από την προηγούμενη Δευτέρα έχει σταματήσει την παραγωγή της, ενώ οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες.

Πρόκειται για μιαν επιχείρηση που λειτουργεί από το 1949 και από την οποία ζουν σχεδόν 100 οικογένειες. Σύμφωνα με έντονες φήμες που έχουν αναστατώσει τη κοινωνία του Αγρινίου η διοίκηση πρόκειται άμεσα να κηρύξει πτώχευση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η εργοδοσία εξετάζει το ενδεχόμενο μεταφοράς της σε χώρα του εξωτερικού.
Πάντως σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, αποφασίστηκε η συγκρότηση Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, αλλά και η περιφρούρηση του χώρου του εργοστασίου από τους ίδιους τους εργαζομένους, προκειμένου να μη "φύγει" κανένα περιουσιακό στοιχείο.

Επειδή η εξέλιξη μόνο αρνητικές συνέπειες θα έχει για την κοινωνικοοικονομική ζωή του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής, η οποία πλήττεται συνεχώς από την ανεργία και την υπανάπτυξη,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Προτίθεται να παρέμβει η κυβέρνηση και πως, προκειμένου να αποτραπεί η διακοπή λειτουργίας του εργοστασίου και η αποτροπή απόλυσης των εργαζομένων της "Κεραμοποιίας Κατσίκη';

Ο ερωτών βουλευτής
Νίκος Τσούκαλης

Παράνομη απόρριψη μπαζών στη θάλασσα του Δήμου Παραλίας

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Την παράνομη απόρριψη μπαζών στη θάλασσα του Δήμου Παραλίας επισημαίνει με ερώτησή του προς τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης. Τα μπάζα από την κατεδάφιση του ΠΙΚΠΑ Παραλίας πετάχτηκαν παρανόμως στην ακτή που βρίσκεται κάτω από το κτίριο, χωρίς καμία αδειοδότηση ενώ υπάρχει ενδεχόμενο να περιείχαν σκόνη αμιάντου.
Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:


Στο Δήμο Παραλίας του Ν. Αχαΐας επί της οδού Πατρών-Πύργου, υπήρχε παλαιό κτίριο του ΠΙΚΠΑ, το οποίο κρίθηκε κατεδαφιστέο και κατεδαφίστηκε από εργολάβο μετά από σχετική εργολαβία. Να σημειωθεί ότι η στέγη του ήταν από αμίαντο.
Τα μπάζα από την κατεδάφιση του συγκεκριμένου κτιρίου (50-60 φορτηγά) πετάχτηκαν παρανόμως στην ακτή που βρίσκεται πλησίον του κτιρίου κάτω από την οδό Πατρών-Πύργου, καθώς και σε χώρο που βρίσκεται 300 μέτρα πιο πέρα, κάτω από το γήπεδο της Δόξας Παραλίας.
Επειδή η συγκεκριμένη απόρριψη έγινε χωρίς καμία αδειοδότηση και χωρίς καμία πρόβλεψη για πιθανή μόλυνση του νερού με σκόνη αμιάντου.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Για πιο λόγο και ποιος ανέλαβε την ευθύνη για τη ρήψη των μπαζών στη συγκεκριμένη τοποθεσία;
2) Τι προτίθεστε να πράξετε για την απομάκρυνση των παρανόμως ριφθέντων μπαζών στη θάλασσα και την αποκατάσταση του περιβάλλοντος της περιοχής;

Ο ερωτών βουλευτής
Νίκος Τσούκαλης

Σχέδια οικοδομικής αξιοποίησης του Παμπελοποννησιακού σταδίου

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Με νέα ερώτησή του προς τον υπουργό Πολιτισμού σχετικά με τα σενάρια αξιοποίησης του Παμπελοποννησιακού σταδίου, επανέρχεται ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης, ζητώντας να πληροφορηθεί αν είναι στις προθέσεις του υπουργείου η παραχώρηση τμήματος της έκτασης του σταδίου σε άλλο φορέα πλην του Δήμου για οικοδομική αξιοποίηση.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Σε προηγούμενη απάντηση σας σε ερώτησή μου , υπ. αριθμ. 6011/22.09.2008, σχετικά με την αξιοποίηση του Παμπελοποννησιακού σταδίου, ο Πρόεδρος της εταιρείας «Ολυμπιακά Ακίνητα», δεσμεύτηκε ότι « η σύμβαση παραχώρησης του Παμπελοποννησιακού, κατά το μοντέλο του Παγκρητίου, λαμβανομένων φυσικά των διαφορών τα μεγέθη και στις δυνατότητες των δύο σταδίων, πρόκειται να υπογραφεί το συντομότερο δυνατόν.»
Η καθυστέρηση όμως της υπογραφής της απόφασης παραχώρησης σε συνδυασμό με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας δημιουργούν βάσιμες υποψίες ότι σχεδιάζονται ρυθμίσεις αντίθετες με αυτές που η πόλη αναμένει.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου εξετάζεται να παραχωρηθεί το κεντρικό στάδιο στο δήμο Πατρέων για την κάλυψη αθλητικών αναγκών και το βοηθητικό στάδιο να το αναλάβει άλλος φορέας, όπως το επιμελητήριο Αχαΐας με δυνατότητα αξιοποίησης του συντελεστή δόμησης για την ανέγερση κτιριακών εγκαταστάσεων.
Η απόπειρα ανέγερσης κτισμάτων με πιθανή τροποποίηση των όρων δόμησης, σ’ ένα χώρο που αποτελεί ανάσα για τους κατοίκους και τους αθλούμενους της πόλης αποτελεί δυσμενή εξέλιξη.

Επειδή το Εθνικό στάδιο μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο και τα βοηθητικά γήπεδα πρέπει να αποδοθούν στην πόλη για άθληση και αναψυχή,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Γιατί καθυστερεί η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης του Παμπελοποννησιακού σταδίου στο Δήμο της Πάτρας;
2. Υπάρχει κάποια βάση στις φημολογίες περί διαφοροποίησης των όρων σε σχέση με τη Σύμβαση που υπεγράφη με το Δήμο Ηρακλείου; Και αν ναι, για ποιο λόγο θα διαφοροποιηθεί;
3. Είναι στις προθέσεις σας η παραχώρηση τμήματος της έκτασης του σταδίου σε άλλο φορέα με σκοπό την οικοδομική αξιοποίησή του;

Ο ερωτών βουλευτής
Νίκος Τσούκαλης

ΕΠΙΚΑΙΡΗ Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς τoν κ. Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

ΘΕΜΑ: Λειτουργία του Περιφερειακού Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα.


Μεγαλύτερη ζημιά απ’ αυτές του σεισμού της 8ης Ιουνίου, έχει προκαλέσει στο Ε.Σ.Υ. του νομού Αχαΐας αλλά και ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας η αλλοπρόσαλλη πολιτική της ΝΔ.
Από τις 8 Ιουνίου, νοσηλευόμενοι, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, του Περιφερειακού Νοσοκομείου Αγ. Ανδρέας είναι διασκορπισμένοι σε διάφορα σημεία της Πάτρας χωρίς δυνατότητα στοιχειώδους σχεδιασμού. Η ΜΕΘ δεν λειτουργεί ενώ το υγειονομικό σύστημα στερείται 7 αναγκαίων κλινών, η παθολογική κλινική δεν έχει ενιαίο χώρο, η πλαστική χειρουργική λειτουργεί με 2-3 κλίνες, η ουρολογική κλινική είναι συρρικνωμένη σε 7-8 κλίνες, οι δύο καρδιολογικές κλινικές είναι συνεπτυγμένες στα 10-12 κρεβάτια από 30, η χειρουργική κλινική στριμωγμένη σε χώρο του πανεπιστημιακού νοσοκομείου και η μονάδα χημειοθεραπείας και το αιματολογικό τμήμα λειτουργούν σε συνθήκες απαράδεκτες.
Ο κραυγαλέος ερασιτεχνισμός, έχει τινάξει στον αέρα χρονοδιαγράμματα και πολιτικές δεσμεύσεις με αποτέλεσμα την έλλειψη περίπου 250 κρεβατιών και την υπολειτουργία πολλών Νοσοκομειακών Υπηρεσιών. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου φέρεται ανήμπορη να επιβάλει αποφάσεις αλλά και δεσμεύσεις της.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης ήταν η διαφαινόμενη ανατροπή και του τελευταίου χρονικού ορίου των έξι μηνών για την επαναλειτουργία του Νοσοκομείου, με αποτέλεσμα την παμ-πατραϊκή κινητοποίηση της 30ης Οκτωβρίου.

Δεδομένης της μεσαιωνικής εικόνας που παρουσιάζει το νοσοκομείο που υποτίθεται καλύπτει όλη τη Δυτική Ελλάδα, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Γιατί δεν εφαρμόζονται οι αποφάσεις της κυβέρνησης για συγκροτημένη λειτουργία των κλινικών του νοσοκομείου στους χώρους που έχουν επιλεγεί και γιατί ανατράπηκαν τα χρονοδιαγράμματα (31.07.08) για την παράδοση της αντισεισμικής μελέτης και την επαναλειτουργία του νοσοκομείου (15.09.08);


2. Δεδομένου ότι το έργο επαναθεμελίωσης θα διαρκέσει πάνω από έξι μήνες από την ανάθεση της εργολαβίας, τι μέτρα σκοπεύει να λάβει η κυβέρνηση ώστε να οργανωθεί και να λειτουργήσει σωστά το νοσοκομείο στο άμεσο μέλλον; Πότε προβλέπεται η επαναλειτουργία του νοσοκομείου;

Ο ερωτών Βουλευτής
Νίκος Τσούκαλης