Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

«Ουδείς αρμόδιος» για την παραχώρηση της λιμενικής ζώνης!!!

ΤΡΑΓΕΛΑΦΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΑΠ’ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Την ώρα που οι φορείς της πόλης ανέμεναν «τη μια και μοναδική» υπογραφή που έλλειπε για την παραχώρηση της λιμενικής ζώνης και την απόδοσή της στο Δήμο Πατρέων, τα «αρμόδια» υπουργεία πετάνε το μπαλάκι της (αν)αρμοδιότητας το ένα στο άλλο!!! Τα παραπάνω προκύπτουν απ’ τις απαντήσεις που πήρε στην από 11-1-2011 ερώτησή του ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης.

Στην ερώτησή του ο κ. Τσούκαλης αφού τόνιζε την ανάγκη άμεσης υλοποίησης της συμφωνίας παραχώρησης προκειμένου το παραλιακό μέτωπο της Πάτρας να μην συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα αποκρατικοποίησης - παραχώρησης περιφερειακών λιμένων, ρωτούσε τον υπουργό οικονομικών «Σε ποια φάση βρίσκεται η διαδικασία υπογραφής των πράξεων παραχώρησης και πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί»


Στις απαντήσεις τους, το υπουργείο οικονομικών, δήλωσε αναρμόδιο και παρέπεμψε την ερώτηση στο Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας. Αυτό με τη σειρά του απάντησε πως «οι προβλεπόμενες και αναγκαίες ενέργειες δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων του»!!!


Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε αυτούσιες τις απαντήσεις των δύο υπουργείων:


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ


Αριθμ. πρωτ. 1013151/1741/ 26-1-2011


Σε απάντηση της με αριθ. πρωτ. 8875/11-1-11 ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Ν. Τσούκαλης σχετικά με το ανωτέρω θέμα σάς γνωρίζουμε ότι αρμόδιο να σάς απαντήσει είναι το Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, προς το οποίο κοινοποιούμε το παρόν με αντίγραφο της ως άνω ερώτησης.


Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ





ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΛΙΕΙΑΣ


ΓΡ. ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ


Αριθμ. πρωτ 6611/89/ 14-2-2011


Σε απάντηση της αναφερόμενης στο ανωτέρω (α) σχετικό Ερώτησης, η οποία κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων και μας διαβιβάσθηκε με το (β) σχετικό, σας γνωρίζουμε, αναφορικά με την παραχώρηση της παραλιακής ζώνης της πόλης της Πάτρας στο Δήμο Πατρέων, ότι οι προβλεπόμενες και αναγκαίες ενέργειες δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων του ΥΘΥΝΑΛ.


Πάντως, σε κάθε περίπτωση ο Οργανισμός Λιμένος Πάτρας Α.Ε., στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Δήμο και τους φορείς της Πάτρας, επιθυμεί να συμβάλλει θετικά και με κάθε δυνατό τρόπο στον επαναπροσδιορισμό της χρήσης της χερσαίας ζώνης του λιμένα Πατρών προς όφελος των πολιτών και της πόλης, με κριτήρια αναπτυξιακά, περιβαλλοντικά, πολεοδομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά. Στόχος της διοίκησης του Οργανισμού είναι η συμβολή της, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της, στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του λιμένα και στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής.


Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ


ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ