Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2009

Απαράδεκτη καθυστέρηση στη στελέχωση του Δημοτικού Βρεφοκομείου

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ


Το θέμα της καθυστέρησης στη στελέχωση του Δημοτικού βρεφοκομείου της Πάτρας, φέρνει με ερώτησή του προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Απασχόλησης, ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης. Στην ερώτησή του ο κ. Τσούκαλης αναφέρει:

Σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία του Δημοτικού Βρεφοκομείου Πάτρας τείνει να προκαλέσει η έλλειψη προσωπικού. Το Δημοτικό βρεφοκομείο Πάτρας έχει έναν ιδιαίτερα σημαντικό κοινωνικό ρόλο καθώς φιλοξενεί 150 παιδιά (νήπια και βρέφη) οικογενειών χαμηλού εισοδήματος, ενώ φιλοξενεί δωρεάν παιδιά πολύτεκνων, τρίτεκνων και μονογονεϊκών οικογενειών.
Το εν λόγω Βρεφοκομείο έχει καταθέσει αίτηση αύξησης προσωπικού στη Διεύθυνση Προσλήψεων και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2008 (αριθ. αίτησης 76149/9.12.08). Συγκεκριμένα ζητά δύο νηπιαγωγούς και 5 βρεφονηπιοκόμους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω καθυστέρηση στη συγκεκριμένη διεύθυνση εκτός του ότι είναι απαράδεκτη γιατί δυσχεραίνει κατά πολύ το έργο του Δημοτικού Βρεφοκομείου, είναι και αναιτιολόγητη καθώς υπάρχει ήδη πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του βρεφοκομείου για την κάλυψη της μισθοδοσίας των νέων υπαλλήλων.
Δεδομένης της ανάγκης για βεβαίωση της εύρυθμης λειτουργίας του εν λόγω βρεφοκομείου καθώς και του αναιτιολόγητου της καθυστέρησης στην αποδοχή του αιτήματός του

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
1) Για ποιο λόγο κωλυσιεργεί η συγκεκριμένη Υπηρεσία;
1) Προβλέπεται η άμεση ικανοποίηση του αιτήματος του Δημοτικού βρεφοκομείου;

Ο ερωτών βουλευτής
Νίκος Τσούκαλης