Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Συνάντηση του Νίκου Τσούκαλη με τον Ειδικό Γραμματέα Ιωάννη Διώτη και το διευθυντή ελέγχων του ΣΔΟΕ Νίκο Λέκκα.

"H Δημοκρατική Αριστερά θα υποβάλει πρόταση για τη σύσταση διακομματικής επιτροπής για τη δημιουργία ενός σύγχρονου οργανισμού για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του οικονομικού εγκλήματος"

Συνάντηση με τον Ειδικό Γραμματέα Ιωάννη Διώτη και τον διευθυντή ελέγχων Νίκο Λέκκα του Σώματος Δίωξης Οικονομικής Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), είχε την Τρίτη 31-7-2012 ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης. Ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ, περιέγραψε στον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της ΔΗΜΑΡ, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το Σώμα στο έργο του από τη μη ενίσχυσή του με προσωπικό που είναι απαραίτητο για την πραγματοποίησή των ελέγχων.

Ο κ. Ιωάννης Διώτης εξήγησε, πόσο σημαντικό είναι να δημιουργηθεί αρχείο στα Τελωνεία και on- line διασύνδεσή του με το ΣΔΟΕ, για την καταγραφή και διασταύρωση των στοιχείων. Περιέγραψε επίσης την έλλειψη συντονισμού των ενεργειών μεταξύ των υπηρεσιών των υπουργείων Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη που προκαλούν καθυστερήσεις στο έργο του ΣΔΟΕ ενώ αναφέρθηκε και στην φοροδιαφυγή του πρωτογενούς τομέα.


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, έθεσε για άλλη μια φορά το θέμα των εμβασμάτων των φυσικών προσώπων σε τράπεζες του εξωτερικού τα έτη 2009, 2010 και 2011. Όπως εξήγησε στη Βουλή έχουν κατατεθεί στοιχεία μόνο για το έτος 2009, ενώ σε δημοσιεύματα του Τύπου παρουσιάστηκαν και στοιχεία που αφορούν τη λίστα του 2010. Επίσης απηύθυνε πρόσκληση στον Ειδικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ για ενημέρωση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής.


Ο κ. Νίκος Τσούκαλης δεσμεύτηκε ότι η Δημοκρατική Αριστερά θα υποβάλει πρόταση για τη σύσταση διακομματικής επιτροπής για τη δημιουργία ενός σύγχρονου οργανισμού για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του οικονομικού εγκλήματος. Υπό τις σημερινές συνθήκες το έργο του ΣΔΟΕ είναι ιδιαίτερα δύσκολο και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να παταχθεί η φοροδιαφυγή. Για το λόγο αυτό και η Δημοκρατική Αριστερά θα υποβάλλει πρόταση για τη σύσταση διακομματικής επιτροπής για την αναδιοργάνωση του τρόπου λειτουργίας των οργανισμών που έχουν την ευθύνη για την συγκέντρωση των φόρων και των μηχανισμών ελέγχου.